Hamza Hamzaoğlu Fernandao'yu istiyor

Güncelleme Tarihi:

Hamza Hamzaoğlu Fernandaoyu istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 12:57

Süper Lig'in ilk yarısında gösterdiği başarılı performansla tüm dikkatileri üzerine çeken ve çok sayıda oyuncusu için transfer iddiaları ortaya atılan Bursaspor'da bu kez de Fernandao, Galatasaray'ın radarında. Golcü oyuncuyu Hamza Hamzaoğlu çok beğeniyor...

Haberin Devamı

Fanatik Gazatesinin haberine göre, ara transferde kadrosuna nokta atışı takviyeler yapmak isteyen Galatasaray’da, Fernandao transferi için temaslar sıklaştırıldı. 27 yaşındaki Brezilyalı golcünün alınmasını isteyen kişi, Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu Hamza Hamzaoğlu. Başarılı çalıştırıcının Fernandao hakkında, “Onu Burak’la birlikte oynatmayı düşünüyorum. 4-4-2’de, Burak gibi yardımcı bir forvetle birlikte çok iyi iş çıkarabilir. 4-2-3-1’de de en uçta onu oynatıp, kanatlara Burak ve Umut’u koyarak ezici bir güç kurabiliriz. İki sistem için de biçilmiş kaftan. Hücum hattında onun gibi top tutabilecek bir golcüye ihtiyacım var. Eğer transfer edebilirsek, gücümüze güç katacaktır. Maliyeti de uygunsa, Ocak ayında kadromuza katalım” dediği belirtildi.

Haberin Devamı


5 milyon euro’luk opsiyon
Sarı-Kırmızılı yöneticiler işte bu düşünceler doğrultusunda girişimlere başlamış durumda. Tek sıkıntı, transferin birkaç unsurunun birden olması. 1.92’lik santrforun bonservisi, Brezilya kulübü Atletico Paranaense’de bulunuyor. Oyuncunun sezon sonuna kadar da Bursaspor’la kiralık mukavelesi var. Aynı zamanda Bursa, 5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuna sahip, ancak bunu kullanabilecek maddi imkanı bulamıyorlar. Galatasaray’ın, ligin ikinci yarısında Fernandao’dan faydalanabilmesi için, Bursaspor’un bu oyuncuyla yolları ayırması gerekiyor.


Bu isimler takasa girecek
Galatasaray cephesi bu nedenle Bursa’ya takasta oyuncu önermeyi düşünüyor. Engin Baytar, Gökhan Zan gibi isimlerin yanı sıra yabancılardan Eboue ya da Goran Pandev de Bursa’ya teklif edilecek isimler arasında. Yeşil-Beyazlılar, takımın en golcüsü Fernandao’yu bırakmaya yanaşırsa, Sarı-Kırmızılılar Paranaense kulübüyle bonservis pazarlıklarına girişecek ve bu transfer için gözden çıkarılan para 3.5 milyon Euro civarında.


Alternatif Pandev
Galatasaray her ne kadar hücum hattına takviye arayışlarını sürdürse de, olumsuz ihtimalleri de göz önünde bulunduruyor. Şu an listenin zirvesinde yer alan Fernandao alınamazsa, ikinci yarıda yola Goran Pandev’le devam edilecek. Hamza hoca, Makedon golcünün fiziksel performansını artırması durumunda, takıma çok faydalı olacağını düşünüyor. Bu düşüncesini geçtiğimiz günlerde de dile getiren Hamzaoğlu’nun, devre arası için Pandev’e özel bir çalışma programı verdiği de gelen haberler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!