Hamide ve Zübeyde'ye coşkulu karşılama

Güncelleme Tarihi:

Hamide ve Zübeydeye coşkulu karşılama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 09:31

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya kazanan Hamide Kurt ile 100 metrede bronz madalya alan Zübeyde Süpürgeci, İstanbul'da coşkuyla karşılandı.

Hollanda'da düzenlenen şampiyonada Türkiye'yi temsil eden sporculardan 19 yaşındaki Hamide Kurt, 200 metrede 34.96'lık derecesiyle birinci olarak altın madalya kazandı.

Şampiyonada 100 metrede yarışan 18 yaşındaki Zübeyde Süpürgeci ise 18.38'lik derecesiyle üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a gelen Bağcılar Belediyesi'nin sporcuları Kurt ve Süpürgeci, Atatürk Havalimanı'nda aileleri ve sporcu arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurt ve Süpürgeci'nin Türkiye'nin gururu olduklarını belirterek, “Paralimpik tarihinde ilk defa ülkemize altın madalya kazandırma şerefine erdiler. Ben kendilerini, ailelerini ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu aynı zamanda bir sosyal dönüşüm projesi, bir rehabilitasyon projesi. Birçok engellimiz bu vesileyle heyecan duydular. Biz, hangi branşlarda heyecan duyuyorlarsa o branşlarda kendilerini yetiştirmek istiyoruz, tüm imkanları kendilerine sağlıyoruz. Bundan sonraki yarışmalarda da ben başarılar getireceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Şampiyonada altın madalya kazanan Kurt da “200 metrede Avrupa Şampiyonu oldum, çok mutluyum. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettim. Çok gurur verici bir şey. Bağcılar Belediye Başkanımız yanımıza geldi, o ayrı bir motivasyondu, ona da çok teşekkür ederiz. Rakiplerim çok zorluydu. Elimden geleni yapmaya çalıştım. 5 senedir spor yapıyorum. Londra'da da altın madalya kazanacağım inşallah” dedi.

Kurt, gazetecilerin soruları üzerine, 9 yaşında evlerinin önünde oynarken bir kamyonun çarpması sonucu engelli olduğunu belirterek, “Ailemin ve annemin çok büyük desteği var. Çok zor atlattım. Sandalyeye oturmak da çok zor geldi bana. Sonra alışmaya başladım. Lisede okumaya devam ediyorum. Bu spor bana engelimi unutturdu. Evde oturan arkadaşlarım dışarı çıkıp spor yapmaya çalışsınlar” diye konuştu.

Avrupa üçüncüsü olan Süpürgeci de duygularını, “Rakiplerim güçlüydü, ilk 3'e girmek benim için büyük bir başarı. Çok sıkı antrenman yaptık. Başarı getireceğimize emindik ve getirdik. Doğuştan engelliyim. Spora Bağcılar Belediyesi'nde başladım, 2 senedir atletizm yapıyorum. Destek verenlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde açıkladı.

Kurt ve Süpürgeci'nin, 29 Ağustos'ta Londra'da gerçekleştirilecek Paralimpik Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi temsil edecekleri belirtildi.

Kurt, Dubai'de düzenlenen IWAS Dünya Oyunları'nda, Süpürgeci ise Tunus'ta yapılan Uluslararası Bedensel Engelliler Atletizm Oyunları'nda Londra Paralimpik Olimpiyatları'na katılma derecesini elde etmişti.
Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci'nin, Paralimpik Olimpiyatları tarihinde bayan engelliler atletizm yarışmalarına katılma hakkını elde eden ilk Türk bayan sporcular oldukları kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!