Hami: Trabzon vazgeçilmez

Güncelleme Tarihi:

Hami: Trabzon vazgeçilmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1997 00:00

Bordo mavili takımın yıldız futbolcusu, ‘‘20 yıldır Trabzonspor ailesinin içindeyim. Kendimi bu ailenin her şeyi olarak görüyorum’’ dedi.
Haberin Devamı

Sorumluluğum çok

Trabzonspor'un yıldızı Hami Mandıralı, Trabzonspor'la özdeşleştiğini belirterek, ‘‘Tam 20 yıldır bu ailenin içindeyim. Trabzonspor’da sadece futbolcu gibi değil, başkan, yönetici, teknik adam ve taraftar gibi sorumluluk taşımam gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden benim için transfer defteri kapanmıştır. Trabzonspor’dan başka hiçbir kulüpte forma giymeyi hiçbir şekilde düşünmüyorum.’’ dedi.

Sakatlığının sürdüğünü, bunun aşırı yorgunluktan kaynaklandığını vurgulayan Hami, ‘‘Sol uyluk adalemin kas zarında 10 santimetre yırtık oluştu. Ağrılardan yürüyemiyorum ama İstanbulspor maçında oynayamayacağım için üzülüyorum. Yine de Karabükspor maçına yetişeceğim’’ diye konuştu.

‘‘Ne istediysem oldu’’ diyen Hami şöyle devam etti: ‘‘Mutlu bir ailem var. Canım kadar sevdiğim bir kızım ve çok şey borçlu olduğum bir eşim var. Trabzonspor gibi bir kulüpte, zirvede kalmayı başardım. Artık iki büyük özlemim kaldı. Bunlardan biri gol kralı olmak, diğeri de futbolu bırakana kadar bir kaç kez şampiyonluk yaşamak.’’

Hami, transfer konusunda şöyle konuştu: ‘‘Bundan sonra benim için Avrupa ve Türkiye içi transfer defterleri de kapandı. Biliyorum ki, Avrupa'ya gitsem orada da büyük işler başarırım. Yıldız olurum. İstanbul'da bir kulüpe gitsem ve Trabzonspor'da yaptıklarımı yapsam, heykelimi dikerler. Fakat ben burada mutluyum.’’

Türkiye'de en çok beğendiği savunma oyuncusunun Uche olduğunu kaydeden Hami, diğer beğendiği futbolcuları şöyle sıraladı: ‘‘Forvette Oktay, Baliç ve Hakan, orta sahada Okocha, Sergen, Oğuz, Abdullah, Ünal, Hagi, savunmada ise Alpay, Uche, Ogün, Högh ve Popescu'nun klasları tartışılmaz.’’

Futbol sahalarında fırtına gibi eserken evinde de iyi bir baba ve aile reisi olarak göze çarpan Hami'nin 10 yıllık eşi Şebnem Mandıralı, ‘‘Futbolcu olduğu için, evine ayırması gereken zamanı belki de ayıramıyor. Futbol harici dönemlerde mükemmel bir eş ve baba. Hami, kolay bulunmayacak bir insan’’ diyor.

Hami de kızı Aleyna ve eşi Şebnem'in hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi, ‘‘Şimdi ikinci çocuğumuzu bekliyoruz. Şubat ayında 2'nci kez baba olacağım. O zaman sorumluluğum da çok artacak. Bir baba olarak çocuklarıma iyi bir gelecek hazırlamak için çok çaba harcamam gerektiğini biliyorum’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!