Hamamönü'nde Rize El Sanatları Festivali

Güncelleme Tarihi:

Hamamönünde Rize El Sanatları Festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 11:16

Hamamönü'nde Rize El Sanatları Festivali

Haberin Devamı

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- ANKARA Rizeliler Derneği tarafından organize edilen Rize El Sanatları Festivali, Hamamönü'nde bulunan Rize Konağında yapıldı. Festivalde, Vatandaşların 2 gün boyunca yoğun ilgi gösterdiği Rize bölgesine özgü el sanatlarından yorgancılık, taş ve ağaç oymacılığı ile bitkisel örücülük ürünleri sergilendi. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Ankara Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen festivale, derneğin ve yöre derneklerinin yöneticilerinden İdris Kansızoğlu (dernek Başkanı), Fatih İslam Karaoğlu (Onursal Başkan), İhsan Uzun (İyidere Derneği Başkanı ve Başkan Yardımcısı), Metin Aydın ( Hemşin Derneği Başkanı ve Başkan Yardımcısı), Hızır İnan (İkizdere Derneği Başkanı ve dernek Başkan Yardımcısı), Ahmet Ustoğlu (Ardeşen Derneği Başkanı), Bahattin Karagöz (Denetim Kurulu Başkanı) ve Nermin Kömürcü, Hulusi Nurhan Bulak, Hüseyin Dizdaroğlu katıldılar.
Hamamönü'nde bulunan Rize Konağı, 2014 yılında Rizeli olan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcıoğlu, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile bürokratların katılımı ile hizmete açılmıştı. Bu konakta yöresel yemeklerin sunulduğu kafe ve restorant hizmeti de veriliyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!