Hamamönü'nde Ramazan bereketi

Güncelleme Tarihi:

Hamamönünde Ramazan bereketi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 13:25

Hamamönü'nde Ramazan bereketi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın en gözde tarihi mekanı olan  Hamamönü, Ramazan'ın dokusuna uygun birbirinden farklı etkinliklerle Ankaralılara kapılarını açtı. Vatandaşlar, Ramazan Ayı'nın ilk iftarını Hamamönü'nde duayla açarken, bölgede kurulan stantlar alışveriş merkezlerini aratmazken Altındağ Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri göz doldurdu.
Ramazan Ayı nedeniyle açılan iftarda edilen dualar, Hamamönü sokaklarından yükseldi. İftar için günler öncesinden yapılan rezervasyonlar bölgeye duyulan ilgiyi gözler önüne serdi. İşletmeciler, Ramazan'ın Hamamönü'ne bereketle geldiğini belirttiler. Çocukların yüzünden gülücükler eksik olmazken, eski dostların bir araya gelmesiyle içilen kahveler anıları tazeledi. Hamamönü, başta  Altındağ ile birlikte çevre ilçelerinden ve şehir dışından gelenlerle birlikte 7'den 70'e hareketli günler yaşamaya başladı.
Ankaralı vatandaşlar, önce Hacivat ve Karagöz gölge oyunu ile geçmişe yolculuğa çıktı. Daha sonra Tasavvuf Müziği'nin etkisine kapılan Ankaralılar, hem en güzel ilahilere eşlik etti hem de ney sesiyle huzurlu bir akşam geçirdi.  
HAMAMÖNÜ STANTLARI AVM GİBİ
Altındağ Belediyesi'nin Ramazan Ayı'nda Hamamönü'ne kurduğu 120 ayrı stant, Ramazan ayında büyük ilgi görürken, alışveriş merkezlerini aratmadı. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan stantlarda el yapımı tespihlerden, ahşap aydınlatmalara, bez bebeklerden sabunlara, takılardan doğal gıda ürünlerine kadar çok sayıda ürünle karşılaşmak mümkün. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!