Hamamönü’ne yeni meydan çalışması

Güncelleme Tarihi:

Hamamönü’ne yeni meydan çalışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 00:00

Restorasyon çalışmalarının ardından hem turistik, hem de tarihi bir mekana dönüşen Hamamönü’nde çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, bölgeye ikinci bir meydan daha kazandırıyor.

Çelebi Mehmet Camii önünde bulunan alanı meydan olarak düzenleyen Altındağ Belediyesi, meydanın çevresindeki tarihi yapıları de restore ediyor.

Yapacak işlerimiz var

Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nun hemen yanında yer alan bölgede restorasyon çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, Çelebi Mehmet Camii’nin restorasyonunun yanı sıra tarihi evlerin restorasyonunu da gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra tarihi yapıya uygun iki adet Ankara evinin inşaatını da tamamlayan belediye, birkaç ay önce inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müzesi ili ilgili çalışmaları da meydan projesiyle bütünleştirdi.
Hamamönü restorasyon çalışmalarının her yıl kapsamının genişletildiğini, yapılan çalışmalar sayesinde bölgede bütünlük sağlandığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Restorasyon konusunda önemli bir deneyime sahip olduk. Bu deneyimi Hamamarkası’na da taşıdık. Fakat Hamamönü’nde de yapılacak işlerimiz var. Sanat Sokağı bu çalışmalar kapsamında Hamamönü’ne kazandırıldı. Sıra Çelebi Mehmet Camii çevresine geldi. Birkaç ay önce başlayan çalışmalarda sona gelindi. Çalışmalar tamamlandığında Hamamönü, ikinci meydanına da kavuşmuş olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!