Hamamönü dilekleri

Güncelleme Tarihi:

Hamamönü dilekleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 15:33

Altındağ Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak baharı karşıladığı Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Ankaralılar Hamamönü’nde buluştu. 2 gün süren programda kadınlar, gül ağaçlarına dileklerini bağladı.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü’nün desteğiyle organize edilen etkinliklere Gana, Yemen, Nepal, Filistin gibi ülkelerden çok sayıda konuk katıldı. Katılımcılar, 2 gün boyunca devam eden programda hıdırellez ateşinin üzerinde atladı, gül ağaçlarına dileklerini bağladı. Çeşitli gösterilerin sergilendiği şenlik alanında gün boyunca geleneksel Türk oyunları oynandı.

GELECEK NESİLLERE ÖĞRETİYORUZ

Hıdırellez şenlikleriyle tarihi bir kültürü koruyarak, gelecek nesillere öğretmeyi amaçladıklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına geleneksel bayramlarımızı büyük bir coşku ile kutlamak bizim için çok değerli. Hıdırellez’in birleştirici, bütünleştirici ruhuyla keyif aldık. Bayram coşkusu ve heyecanı ile yüzyıllardır gelen geleneklerimize göreneklerimize sahip çıkıyoruz. 7’den 70’e bütün kuşakların buluştuğu geleneksel bayramımız Hıdırellez’de, oluşturduğumuz birliğin ve kültürel paylaşımın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!