Hamamönü Avrupa’ya açılacak

Güncelleme Tarihi:

Hamamönü Avrupa’ya açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 00:00

AB’nin her yıl düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmek için başvuran Hamamönü projesi, finalistler arasına girmeyi başardı.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Komisyonu’nun her yıl Avrupa’nın farklı turistik özelliklerine dikkat çekmek ve destek vermek amacıyla düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek projeyi seçmek amacıyla, başvurular arasından beş finalist belirledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, başvurulardan yapılan değerlendirme sonucunda, Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonu, İpekyolu Üzerinde Mudurnu, Safranbolu Eski Çarşı ve Kıranköy, St.Paul Kuyusu ve Çevresi ile Kütahya Evlerini Yaşatma projeleri en yüksek puanı alarak finalist oldular.

Yerinde incelenecek

Finalist destinasyonların Değerlendirme Komitesi üyelerince yerinde incelenmesi neticesinde Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Yarışması 2011 Türkiye Ulusal Destinasyonu’nun belirleneceği ifade edildi.

Yarışmaya katılan ülkelerin her birinin, bu temaya uygun olarak seçtiği ulusal turizm noktası, yıl boyunca Avrupalılara tanıtılarak buralara turist akışı sağlanması amaçlanıyor.

Katılımcı ülkelerin seçtiği ulusal turizm noktalarına ödül veriliyor. Yarışmalarda kazanan yöreler için tanıtım videoları hazırlanarak AB ülkeleri TV’lerinde yayımlanıyor. Ayrıca bu yöreler AB’nin basılı materyallerinde de yer alıyor.
Türkiye, 2008 yılından bu yana süren yarışmaya daha önce farklı temalar altında Edirne’nin Kırkpınar güreşleri ve Kars’ın Kuyucuk Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ile katılmıştı.

Hamamönü bahar eğlenceleri başladı

YIL boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Hamamönü, havaların ısınması ve baharın gelmesiyle birlikte eğlenceli gösterilerin de mekanı olmaya başladı. Hafta sonu için Hamamönü’nü tercih eden Ankaralılar eğlencenin tadını çıkardı.

Altındağ Belediyesi Ali Ersoy Gençlik Merkezi Davul ve Dans Grubu’nun ritimleriyle yankılanan sokaklar, baharın gelişini kutladı. Sanat Sokağı’na ritimleriyle ayrı bir renk katan grup, Sanat Sokağı’nda atölyeleri bulunan sanatçıları da eğlencelerine ortak etti. Hamamönü’nün her sokağını gezen grup, daha sonra Hamamönü Meydanı’nda özel bir gösteri yaptı. Baharı Hamamönü’nde karşılayan Ankaralılar, Davul ve Dans Grubu’nun gösterisini ilgiyle izledi.
Bahar etkinlikleri çerçevesinde Sanat Sokağı’nda da özel bir müzik ziyafeti vardı. Gitar ve akordeon eşliğinde söylenen şarkılar Sanat Sokağı’nda mola veren ziyaretçilere neşe dolu bir gün yaşattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!