Haluk'un riyasetinde çirkin oyunlar...

Güncelleme Tarihi:

Halukun riyasetinde çirkin oyunlar...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Haziran'ın ilk haftasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağan mali genel kurulu var. Zira yasa öyle istiyor. Buna rağmen olağan genel kurula bir de olağanüstü eklendi. Yani olay şu; önce mali genel kurul yapılacak, ibra edilecek veya edilmeyecek, ki ibra edilmemesi dahi söz konusu olabilir. Çünkü bir taş yığınına, defalarca yazılmasına, defalarca çizilmesine ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir ‘‘otel onarıcı’’ kuruluş olmadığı izah edilmesine rağmen, Haluk bu onarımı başlatmış. İlk fırsatta 55 milyar gidiyor. Daha sonraları iddia ediyorum, 1 trilyondan fazlası gidecek. Artı buraya 100 ila 150 kişilik personel lazım. Artı bu tesisin ısıtılması için gökten hortumla mazot inmesi gerek. Dikkat Haluk, bu iş senin başını yakabilir.

Tahkim seçimi

Gelelim olağanüstü genel kurulun iki maddesine... Birincisi, Tahkim Kurulu'nun yenilenmesi. Bu Tahkim Kurulu'nu bugün Futbol Federasyonu'nun başında ve en sonunda olan kişiler seçti. Tahkim Kurulu, Futbol Federasyonu'nun her aldığı karara uymak zorunda olan kuruluş mudur? Rahmetli Turgut Özal'ın yanındaki kişilerden biri olarak isyan ediyorum. Profesyonel futbolu mahkemelerden kurtardık, şimdi beğenmiyoruz. Ve Haluk Ulusoy dolayı olarak imza toplatıp, Tahkim Kurulu nosyonunu yok etmek istiyor. Sen nasıl Futbol Federasyonu'sun Haluk?

MHK seçimi

Gelelim MHK seçimine... Şimdi ayaklarınızı sıkı basın. Bundan 10 gün önce Haluk Ulusoy imzalı Hilmi Ok'a bir teşekkür mektubu gelir. İçeriği şöyledir: ‘‘Sayın Hilmi Ok ve Sayın MHK üyeleri, sizleri bu yılki performansınızdan, hakemlerimizin sahada çaldığı düdüklerden dolayı tebrik ederiz. Önümüzdeki yıl da bu başarınızın devamını bekleriz.’’ Ve şimdi Tahkim Kurulu tek başına seçim konusu olmasın diye arkasına MHK'yi de ekliyorsun Haluk. Ve diyorsun ki: ‘‘Siz merak etmeyin MHK, Tahkim Kurulu seçimi yapılacak ama sizin seçim için gerekli oyu toplattırmayacağım.’’ Bu nasıl şey be Haluk? Bu nasıl Futbol Federasyonu yönetimi? Bir kahvedeki dernek böyle yönetilmez Haluk.

Lisans vizesi

Gelelim bu yılki lisans vizesinde olacak kepazeliklere... 1 Haziran'da başlayacak bu vizeler için federasyonun aldığı bir karar var. Antrenörlere ve futbolculara borçlu olan kulüpler lisans işlemlerini yaptıramazlar. Yaptırmaları için bu borçların futbolculara ve antrenörlere ödenmesi şarttır. Ama duyuyorum, Futbol Federasyonu'nun her bir üyesi bir kulübe yaranmak için borçlar ödenmeden bu vizelerin yapılması için çalışıyorlar. Bu ayıp. Haluk, içim yanarak doğrusunu söylüyorum. Sen ve senin kurulundaki tüm arkadaşların Türk futbolunu çok çirkin noktalara getirdiniz ve getirmekte de ısrarcısınız. Ama Türk futbol kamuoyu bu kadar duyarsız değildir. Bunu sakın unutma Haluk !






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!