Haluk bey bize karışmaz!

Güncelleme Tarihi:

Haluk bey bize karışmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 00:00

"Komplo teorilerini bırakalım. Haluk Ulusoy’un bakışlarından anlayarak hakem atadığımı iddia ediyorlar. Böyle komiklik olur mu? Ben psikolog muyum? Ayrıca, eşimin, Haluk Ulusoy’un eşinin tanışmışlığı bile yoktur."

FUTBOL Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) hakem atamalarından sorumlu üyesi Ali Aydın, dün gazetemizde yer alan, "Ben bunları 100. yıllarında şampiyon yaptırmam" başlıklı haber üzerine bir açıklama yaptı. Kendisi için söylenen, "Ulusoy’un hangi maça, hangi hakemi istediğini gözlerinden okur" ve "Ali Aydın’ın eşi ile Haluk Ulusoy’un eşi yakın arkadaş" iddialarını yanıtlayan Aydın, şunları söyledi:

Eşlerimiz tanışmıyor

"Komplo teorilerini bırakalım.
Her şeyi kabul edebilirim, ama bir şeyi asla kabul etmiyorum. Eşimin futbolla, benim hakemliğim dışında hiçbir bağlantısı yok. Kaldı ki, eşimle Haluk beyin eşinin tanışmışlığı da yok. Üstelik tanışabilirler de. Çay kahve içip, oturup sohbet edebilirler. Bunun sakıncasının ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz? Adam olan adam, kişilerin çoluğunu çocuğunu, karısını bu işe bulaştırmaz. Kaldı ki, ne benim eşim, ne de bir başkasının eşi, yönetici kimliğindeki kocasına böyle bir şeyi yaptırmaz.

Ben psikolog muyum?

Ayrıca bırakın eşlerimizi, Haluk Ulusoy’un çok genç çocuğunu (Saffet), koca bir camiaya hedef göstermek, ne kadar adildir. Haluk Ulusoy’un bakışlarından anlayarak hakem atadığımı iddia ediyorlar. Böyle komiklik olur mu? Birincisi ben psikolog değilim. İnsan bilimcisi hiç değilim. Artı, ben her salı akşamı İstanbul’a gelip, perşembe akşamı Ordu’ya dönüyorum. Geçen sezonun 19. haftasından beri bu böyle. Neden, biliyor musunuz? Hakem atamaları yapıyoruz. Eğer sayın başkanın gözlerinden anlasak, ya da bir şekilde iletişim kursak, üç gün İstanbul’da ne işim var?

Sevmeden yapıyorum

Ve eğer inancınız varsa, bir tane kızım var, hiç sevmediğim bir işi yapıyorum ama, onun üzerine yemin ediyorum, Haluk bey, bir defa olsun bana bu konuda bir şey söylemedi
. Zaten karışsa "Buyur başkan siz yapın" deriz. İnancı olan insanlar buna inanır. Yani belden aşağı vurmak, olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek, hele de eşimi ortaya atmak, hem adil değil, hem etik değil, hem de adam gibi adamlara yakışmaz.

Hakemler formsuz

Hakemlerin 3-4 haftadır bazı maçlarda ciddi hatalar yaptıkları doğrudur. Geçen sene mükemmel olan aynı isimler, şimdi hata yapıyorlar. Ama dikkat ediyorsanız, bu sene aşırı sıcaklar var.
Herkes gibi hakem de insandır ve onlar da etkileniyor. İster istemez bazı hatalar ortaya çıkıyor. Hakem hata yapmak ister mi? Hakem, geleceği ile oynamak ister mi? Biz de insanız. İnsan olduğumuzu da kimse unutmasın."

Transferin iyi değilse

Ali Aydın, Radyospor’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Futbolcular iyi mi? Hakemler, sonuç itibarıyla tabii ki kötü. Ordulu’yum ya "Orduspor şampiyon olacak" dediler, Kocaelili Mustafa Çulcu başkan, Kocaelispor şampiyon olabildi mi? Mevlüt Güzel Malatyalı, Ben Karadenizli’yim, Malatyaspor da Samsunspor da küme düştü. Bunları bırakmaları lazım. Haberde Şükrü Yazıcıoğlu’nun ismi de geçiyor, kimse merak etmesin kimse kimseye karışmıyor, herkes işini yapıyor. Haddimi aşmak istemiyorum ama transferlerin iyi değilse böyle olursun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!