Halkevleri üyesine beraat

Güncelleme Tarihi:

Halkevleri üyesine beraat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 13:14

Halkevleri üyesine beraat

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da sosyal medya üzerinden DHKP/C terör örgütü propagandasını yaptığı iddiasıyla yargılanan Halkevleri üyesi Serap Saime Yılmaz, ilk duruşmada beraat etti.

Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Serap Saime Yılmaz ve avukatı Fırat Aktaş ile Antalya Halkevi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle açlık grevi yaparken tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ilişkin haber ve dayanışma mesajları, bazı yazarlara ait şiirler ile İbrahim Kaypakkaya ve Mahir Çayan'a ilişkin paylaşımlar nedeniyle yargılandığını belirten Serap Saime Yılmaz, terör örgütü propagandası yapmadığını söyledi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın terör örgütü üyesi olup olmadıklarını bilmediğini söyleyen Serap Saime Yılmaz, “Ben onlarla ilgili paylaşımlarda bulunmuşsam da bu ülkede kimse ölmesin, gençler ölmesin diye yazmışımdır" dedi.

Mahkeme heyeti, Serap Saime Yılmaz'ın beraatına karar verdi.

Geçen yıl 15 Ağustos'ta, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan Serap Saime Yılmaz, 6 gün nezarette kaldıktan sonra nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!