Halkbank'ın yolu uzun

Güncelleme Tarihi:

Halkbankın yolu uzun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 11:25

Voleybolda DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'ne evsahipliği yapacağı için doğrudan dörtlü finalde mücadele edecek.

Haberin Devamı

Halkbank'ın antrenörü Radostin Stoytchev, "Şampiyonlar Ligi'nde üst düzey maç yapmadan dörtlü finalde mücadele edecek olmamız dezavantaj olarak değerlendirilebilir ancak üst düzey takımlarla 1-2 hazırlık maçı organize ederek dörtlü finallere hazır olmak istiyoruz" dedi.

Stoytchev, yaptığı açıklamada, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde Konak Belediyesi'nin yenerek ikinci devreye galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Rakiplerinin yaşadığı sıkıntılardan dolayı kadro sorunu yaşadığını ancak buna rağmen çok iyi mücadele ettiğini anlatan Stoytchev, o nedenle maçı teknik açıdan değerlendirmenin zor olduğunu söyledi. Stoytchev, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final müsabakalarının 22-23 Mart'ta Ankara'da oynanacak olması nedeniyle doğrudan finallerde mücadele edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dörtlü finalleri Ankara'da oynamak bir avantaj. Öncelikle dörtlü finalleri Ankara'da oynanmasını sağlayan Halkbank yönetimine teşekkür ediyoruz ve kararlarından dolayı sonsuz saygı duyuyoruz. Tabii ki üst düzey maç yapmadan dörtlü finalde mücadele edecek olmamız dezavantaj olarak değerlendirilebilir ancak bu süreçte iyi çalışıp, üst düzey takımlarla 1-2 hazırlık maçı organize ederek dörtlü finallere hazır olmak istiyoruz."

Acıbadem Erkekler Ligi

Acıbadem Erkekler Ligi'nin 2-3 yılda oldukça geliştiğini kaydeden Stoytchev, "Ligde Arkas Spor, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi çok kuvvetli takımlar var. Bunun yanında yeni oyuncu takviyesi yapan takımlar da oldu. İkinci devre yarış daha rekabetçi geçecek" dedi.

Milli Takım

Stoytchev, Türk Erkek Voleybol Takımı'nda gelecek vaat eden, çok ciddi kapasiteye sahip oyuncuların bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ancak federasyonun yabancı oyuncu sayısıyla ilgili farklı bir yol izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Şu anda takımlar 3 yabancı oyuncu oynatabiliyor, bu sayı İtalya gibi 4'e çıkacak olsa ligin kalitesi artacak. Türk oyuncular yabancılar arasında daha daha fazla çalışmak zorunda kalacak. Yabancı oyuncu sayısının artması halinde ligin ve milli takımın kalitesi artacaktır. Ligdeki yabancı sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Türk oyuncuların kalitesinin artırmak için iki yol var ya Türkiye'deki yabancı oyuncu sayısını artırmak ya da Türk oyuncuların yurt dışına transfer olmasını sağlamak. Ancak bunun için Türk oyuncularla ilgilenen kulüplerin olması lazım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!