Halkbank tarih yazdı

CEV Kupası Finali rövanşında Andreoli’yi yenen Halkbank şampiyon olarak Türkiye’de erkekler voleybolunda bugüne kadar alınmış en üst düzey kupayı müzesine götürdü.

Haberin Devamı

VE Halbank 2013 CEV CUP finalinde İtalya’nın Andreoli Latına takımını 3-2 yenerek ülkemize bu kupada ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı. Halkbank’ın aslan yürekli voleybolcuları şampiyonluklarının sinyalini ilk maçta rakiplerini evlerinde 3-1 yenerek vermişlerdi. Rövanş da Halkbank zorlansa da kupayı kaldırdı. Birinci set, sert servislerin atıldığı servise dayalı bir setti. Servis-blok savaşı şeklinde geçti. İlk sette üstünlük sağlayan yoktu. İtalyanların iki numaradan bir numaralı bölgeye yaptıkları ataklar sayı getirerek seti aldı: 21-25. İkinci sete hızlı giren Halkbankseti 26-24 kazandı.

Tie break’te coştu

Üçüncü seti 25-17 alan Halkbank sonraki seti 25-22 kaybettiği için maç tie break’e uzadı. Tie break, İtalyanları olumsuz etkiledi. Temsilcimiz, seti 15-11 kazanıp, CEV CUP şampiyonu oldu. Şampiyonlara madalyalarını CEV Asbaşkanı Banu Can Schürman ile Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ile Spor Bakanı Suat kılıç verdi.

Yazarın Tüm Yazıları