Halkbank’tan büyük hamle

Güncelleme Tarihi:

Halkbank’tan büyük hamle
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 01:18

Üç kulvarda şampiyonluk hedefleyen Başkent ekibi, deneyimli bir ismi takımın başına getirdi.

Haberin Devamı

İtalyan temsilcisi Trentino’yu, bir kez kendi liginde, bir kez de CEV Şampiyonlar Ligi’nde zirveye çıkaran Bulgar antrenör Radostin Stoychev, bu sezon mavi-beyazlıları çalıştıracak.

Acıbadem Erkekler Voleybol Birinci Ligi’nin güçlü temsilcilerinden Halkbank, gelecek sezon daha iddialı bir ekip kurma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Mavi-beyazlılar, son olarak Bulgaristan Milli Takımı’nı çalıştıran antrenör Radostin Stoychev ile anlaştı.
Geride kalan sezon CEV Kupası’nı kazanan, Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Başkent ekibi, lig finalinde Arkas’a kaybetmişti. Bu sezon 3 kulvarda şampiyonluk hedefleyen, özellikle CEV Şampiyonlar Ligi’nde iddiasını ortaya koymak isteyen mavi-beyazlılar, İtalya Ligi şampiyonu Trentino’nun iki etkili ismi Kübalı Juantorena Osmany ve Bulgar Matej Kaziyski’yi tranfser etmişti. Bu iki isimle aynı takımda geçmişte görev yapan deneyimli antrenör Radostin Stoychev de Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

KARİYERİNDE ÖNEMLİ BAŞARILAR VAR

Stoychev, Halkbank gibi hedefleri olan güçlü bir camiaya katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, “Gelecek sezonun bizim için önemli başarılarla dolu olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
1969 Sofya doğumlu Stoychev, oyunculuk döneminde ülkesinin CSKA Sofya ve Minyor Buhovo gibi takımlarının yanı sıra Portekiz, İspanya, Avusturya, Sırbistan ve Fransa’nın önemli takımlarında pasör olarak forma giydi. Antrenörlük kariyerine 2003’te Bulgar Slavia Sofya’da başlayan Stoychev, ilk senesinde Bulgaristan Kupası’nı kazandı. 2005-2007 yılları arasında Dinamo Moskova takımında asistan koç olarak görev yapan Radostin Stoychev, 2007’de İtalya’nın
Trentino takımının başına geçerek, bu takımla birlikte bir İtalya, bir de CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elde etti. Stoychev, son olarak 2012 yılında Bulgar Milli Takımı’nın başında 2012
Londra Olimpiyatları’na katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!