Halkbank 'küskün' değil ama değişiklik istiyor

Güncelleme Tarihi:

Halkbank küskün değil ama değişiklik istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2015 12:03

Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde şampiyonluk kupasını kaldıramadıkları için küskün olmadıklarını ancak sistemde değişikliğe sıcak baktıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Arkas Spor'un şampiyonluğuyla biten sezonla ilgili değerlendirmede bulunan Süleymanoğlu, sezonu 4 kupayla bitirmek istediklerini ancak bir çok talihsizlik yaşadıklarını anlattı. Süleymanoğlu, "Takımda neredeyse benim dışımda sakatlanmayan kalmadı. Sağlam olduğumuz dönemde 2 kupa aldık ama diğer 2 kupa sakatlıklar nedeniyle gitti. Sezon istediğimiz gibi bitiremedik" diye konuştu.

Normal lig sezonunu 12 puan farkla lider tamamladıklarını hatırlatan Süleymanoğlu, "Şampiyonluğa ulaşan takıma büyük saygımız var ancak sezonu 12 puan farkla lider bitirip, finallere hiçbir avantaj taşıyamadığımız bir sistem içinde mücadele etmeyi doğru bulmuyoruz. Sanırım tüm kulüplerin isteği bu yönde ve federasyon da bir değişikliğe sıcak bakıyor" ifadelerini kullandı.


"Mental olarak iyi hazırlanamadık"
Süleymanoğlu, finallere puan taşınan ya da şampiyonun, 2 takım arasındaki 5 maçlık seri üzerinden belirlendiği bir sisteme geçilmesi gerektiğini belirtti. Finallere "mental" olarak iyi hazırlanamadıklarını aktaran Süleymanoğlu, şöyle devam etti: "Diğer takımlar gerekirse 2-3 maç kaybediyor, önceden yükleme yapıyor. Biz bunu yapmadık. Her maça aynı çıktık. 12 puan farkla lider bitirip, hiç puan taşımadan finallere gitmek doğru değil. Gelecek sezon bu sistemin değişmesini ciddi bir şekilde bekliyor ve talep ediyoruz. Finallerde bir setle derece kaçıran takımlar oldu. İlla bizim canımız yandı diye söylemiyorum, bu sistem herkes için yanlış."

Halkbank'ın spordaki temel amacının sosyal sorumluluk olduğunu dile getiren Süleymanoğlu, "Bu nedenle şampiyon olamadık diye sahalara küsmek bize göre değil. Böyle bir hırsımız yok ama elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Asıl amacımız, gençlerin sporla tanışması, zinde olup iyi alışkanlıklar edinmesi, banka çalışanlarımızın bir araya gelmesi. Şampiyon olamayan her takım küsse ligde takım kalmaz" diye konuştu.


"Bayanlarda 'ısıran' bir takım kuracağız"
Süleymanoğlu, bayan takımlarının da Birinci Lig'e çıkması nedeniyle gelecek sezon için yüklerinin biraz daha arttığını söyledi. Bayanlarda "gelecek yılların takımı"nı kurmayı hedeflediklerini vurgulayan Süleymanoğlu, "Uzun soluklu bir iş için, çok fazla saldırmadan, birinciliğe oynamadan, ligin ortalarında olacağımız bir takım kuracağız. Fakat şunu da söylemeyim bu takım kesinlikle 'ısıran' bir takım olacak. Herkesin beğenisini, ilgisini, sevgisini kazanacak bir takım düşünüyoruz" diye konuştu.

Kulüp altyapısından iyi oyuncular geldiğini ve gelecekte, her yıl milli takım düzeyinde en az 2-3 oyuncu çıkarmak istediklerini anlatan Süleymanoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Yükümüz arttıkça bütçeyi daha iyi dengelememiz gerek. Türkiye'de bütçeler yüksek. Bu, bir süre böyle gider ama takımlar ileride duvara toslayabilir. Bütçelerin biraz aşağı çekilmesi lazım, sporcuların da dikkat etmesi gerek. Bu yıl aldıkları parayı ileride bulamayabilirler. Banka takımları olmasa ligin sürekliliği olmayacak, neredeyse o hale geldi."


"Antrenör bizde parlayıp dışarıya gidiyor"
Süleymanoğlu, her sezon antrenör değişikliği yaptıkları için kendileriyle ilgili oluşan algıdan rahatsız olduklarını dile getirerek, "Her sezon antrenör değiştirmek bizim şımarıklığımızdan değil antrenörlerin durumundan kaynaklanıyor" dedi.

Yabancı antrenörlerin uyum sorunu yaşadığını belirten Süleymanoğlu, şöyle devam etti: "Ben antrenörü, hedefleri belirlerim ama çalışmasına dahil olmam, antrenörle mesafem bellidir. Biz, gelen 3 sene kalsın, altyapılarla da ilgilensin istiyoruz ama antrenör bizde parlıyor, başka yere gidiyor. Ayrıca ilk geldikleri zamanki parayı da vermiyoruz. En fazla enflasyon oranında zam yaparız. 2013'te Avrupa şampiyonu olduğumuzda Veselin Vukoviç, bizim verdiğimiz paranın 3-4 katını alarak Japonya'ya gitti."


"Türkiye'nin en iyi oyuncu arşivine sahibim"
Antrenör Lorenzo Bernardi ile bir yıllık daha sözleşmelerinin bulunduğunu belirten Süleymanoğlu, "Lorenzo'nun bazı sağlık problemleri var, onları atlatırsa devam edeceğiz. Hiçbir zaman gidenden kötü bir antrenör getirmedik. Hep daha iyisiyle anlaştık" diye konuştu.

Antrenör ve oyuncu seçiminde kişiliğe önem verdiklerini, kurumun, kulübün kimliğine ters düşecek insanları elediklerinin altını çizen Süleymanoğlu, Türkiye'nin en iyi oyuncu arşivine sahip olduğunu belirtti. Süleymanoğlu, "Çok sağlam bir arşivim var. Hangi oyuncu nerede, hangi istatistiğe sahip bilirim" dedi.


"Hedef yine zirve"
Selahattin Süleymanoğlu, Kübalı Osmany Portuondo Juantorena ile yollarını ayırdıklarını, Bulgar Tsvetan Sokolov ile bir yıllık sözleşmelerinin bulunduğunu belirterek, "Fransız milli pasör çaprazı ve orta oyuncu Kevin Le Roux ile anlaştık. Transfer çalışmaları devam ediyor. Osmany'nin yerini doldurmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hedef yine zirve" diyen Süleymanoğlu, bayanlarda ilk 4'e yaklaşmalarının zor olduğunu ancak erkeklerde yine tüm kupalara odaklanacaklarını söyledi. Voleybolun, gençleri, bedeniyle barışık, kompleksiz, ekip işini benimseyen insanlara dönüştürdüğünü vurgulayan Süleymanoğlu, "Spor sayesinde bu özellikleri kazanan çocukları, topluma bu şekilde gönderirsek, geleceğimize yatırım yapmış oluruz. Benim antrenörlerden ilk isteğim bu. Çocuklar, önce spor ahlakını alıp iyi insanlar olsunlar. Bence en büyük kazanç bu" diye konuştu.





BAKMADAN GEÇME!