Halk Sağlığı hizmetlerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Halk Sağlığı hizmetlerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 08:54

Halk Sağlığı hizmetlerini anlattı

Haberin Devamı

İZMİR Halk Sağlığı Müdürü Bedia Salnur, Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Merkezleri Şubesi (ÇEKÜS) bünyesinde gerçekleştirilen Gençlik Danışmanlık Sağlık Hizmeti, 'Hoşgeldin Bebek', ve 'Farkındayım Yalnız Değilim' projeleri hakkında bilgi verdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, sağlık çatısı altında, bütünsel bir yaklaşım içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Salnur, çocuk gelişimi ile ilgili hizmetler kapsamında, eğitim, danışmanlık, izlem, proje ve programların yürütülmesi hizmetlerine devam ettiklerini söyledi. Bornova 8 Nolu Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezi'nde yer alan Gençlik Danışmanlık Sağlık Hizmet Merkezi’nde 18 yaş altı çocuklara ve ailelerine yönelik danışmanlık hizmetlerinde psikolog ile birlikte çalışıldığını söyleyen Salnur, ihtiyaç durumunda gelişim programı oluşturularak 18 yaş altı çocuk ve gençlerin de takibinin gerçekleştirildiğini belirtti.

EV ZİYARETLERİNDE GÖZLEM

Hoşgeldin Bebek Projesi kapsamında Ulusal Down Sendromu Derneği ile işbirliği yaptıklarını anlatan Salnur, "Down Sendromlu bebeklerin ve ailelerinin ziyaret edilmesi, desteklenmesini hedefliyoruz. Farkındayım yalnız değilim projesinde ise proje sorumlusu olarak görev alan çocuk gelişim uzmanı, ÇEKÜS şubesinde görevli doktor, ebe ve hemşirelerden oluşan bir ekip ile yenidoğan tarama programlarında tanı alan fenilketonürili, kongenital hipotiroidili, biotinidaz eksikliği, doğumsal işitme kaybı, doğumsal kalça bozuklukları olan bebeklerin ve ailelerin ev ziyaretleri yapılıyor. Bu ziyaretlerde bebeklerin gelişimi değerlendiriliyor, ailelere bilgilendirme ve danışmanlık yapılarak aileler destekleniyor. Ayrıca bebeğin ve evdeki diğer çocukların içinde bulundukları durumla ilgili sosyal, psikolojik gözlem de yapılıyor" dedi.

AİLEYE ÇOCUK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen “Çocuk Güvenliğinin Sağlanması Programı"nda görev aldığını anlatan Salnur, "Söz konusu programda, okul öncesi dönemden başlanarak, çocukluk ve ergenlik süreçlerinde, tüm kaza ve yaralanmaların önlenmesine yönelik hizmet içi, halk eğitimleri, izlem ve değerlendirme çalışmalarına katılıyoruz. Yine, gebe bilgilendirme sınıflarında, anne – baba eğitimlerinde çocuk gelişimi, çocuk ve aile ilgili bilgilendirme eğitimlerini veriyor, gebe ve lohusalarımıza ev ziyaretlerinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!