Halk otobüsü ‘akıllı’ oluyor

Güncelleme Tarihi:

Halk otobüsü ‘akıllı’ oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 01:08

Yalnızca Metro, Ankaray ve EGO otobüslerinde kullanılabilen Ankarakart, paralı otobüslerde de kullanılabilecek. Belediye yetkilileri konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü altyapı hazırlandıktan sonra Ankarakart’ın paralı otobüslerde de geçeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in Ankarakart’la ilgili vatandaşların “Özel halk otobüslerinde de kullanılsın” talebini gündeme getirmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi gerekli düzenleme için çalışmalara başladı. Belediye yetkilileri, Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası ve Ankara Midibüsçüler Derneği ile görüşmelerini sürdürdüklerini Ankarakart’ın bir an önce hayata geçmesi için altyapı çalışmalarının hızlandıırldığı bilgisini verdi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Yetkililer, Ankarakart’ın kent içinde ulaşımı sağlayan 202 midibüs ve 199 mavi özel halk otobüsünde kullanılacağını belirterek, “Şu an çalışmanın alt yapısı hazırlanıyor. Paylaşım ve ödemeler nasıl olacak bunlar görüşülüyor. Uygulamanın hayata geçirilmesinde kesin bir tarih söz konusu değil fakat çalışmalar tamamlandıktan sonra Ankarakart da ankaray, metro, EGO otobüslerinde olduğu gibi paralı otobüslerde de kullanılabilecek” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!