Halil Akkaş şoku!

Güncelleme Tarihi:

Halil Akkaş şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2015 17:17

Çin'in başkenti Pekin'deki 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3 bin metrede Türkiye'yi temsil eden Halil Akkaş, tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Öte yandan 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar ve 100 metrede Jak Ali Harvey'den güzel haberler aldık.

Haberin Devamı

2011 yılında Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede bronz madalya kazanan Halil Akkaş, Çin'deki 15. Dünya Şampiyonası'nda hüsrana uğradı.

Milli sporcu, 8.54.04'lük derecesiyle serisinde 10'uncu, toplamda 30'uncu sırayı alarak elendi.

Halil Akkaş şoku

Halil Akkaş, 10. sırada bitirdiği yarış sonrasında uzun süre yerden kalkamadı.

Erkekler çekiç atmada yarışan milli sporcu Eşref Apak, ilk hakkındaki 73,01 metrelik atışıyla serisinde 10'uncu, genel sıralamada 17. olarak finale kalamadı.

Milli atlet Bekir Karayel ise erkekler maraton yarışını bitiremedi.


ESCOBAR TÜRKİYE REKORU KIRARAK YARI FİNALE KALDI
400 metre engellide yarışan milli sporcu Yasmani Copello Escobar'dan ise iyi haber geldi. Escobar, Türkiye rekoru kırarak yarı finale çıktı. Eleme serisini 48.89 saniyeyle ilk sırada bitiren Yasmani Copello Escobar, genel sıralamada 5. olarak adını yarı finale yazdırdı. Küba asıllı milli atlet, bu derecesiyle kendisine ait 49.39'luk Türkiye rekorunu da geliştirdi.

Haberin Devamı

Halil Akkaş şoku

Escobar, Pekin'de yarı finale Türkiye rekoru kırarak çıktı.

Yarı finalleri yarın TSİ 13.40'ta başlayacak erkekler 400 metre engelli yarışının elemelerinde Kenyalı Nicholas Bett, 48.37'lik süresiyle en iyi dereceye imza attı.

Halil Akkaş şoku
DÜNYANIN GÖZÜ YARIN BU YARIŞTA OLACAK! BOLT MU GATLIN Mİ?

Halil Akkaş şoku


JAK ALİ HARVEY, YARI FİNALDE

Türkiye'yi erkekler 100 metrede temsil eden Jak Ali Harvey (sol başta), yarı finale yükseldi.

Eleme serisini 10.04'lük derecesiyle 3. sırada tamamlayan Jak Ali Harvey, adını yarı finale yazdırdı. Jamaika asıllı Türk atlet Harvey'nin yarıştığı 5. eleme serisinde, Fransız Jimmy Vicaut 9.92'lik süresiyle birinci, Kanadalı Andre de Grasse ise 9.99'luk zamanıyla ikinci oldu.

100 METREDE FİNAL YARIN
Pekin'de en merakla beklenen yarış olan erkekler 100 metrede madalya mücadelesi yarın yaşanacak. İkinci gün akşam seansında koşulacak erkekler 100 metre yarı final ve final müsabakalarında yıldız atletler piste çıkacak. Elemelerde 9.83'lük süresiyle genel sıralamada birinciliği elde eden ve yılın en iyi 3. derecesine imza atan ABD'li Justin Gatlin, madalya mücadelesi öncesi rakiplerine gözdağı verdi. İki kez doping cezası aldığı kariyerinde olimpiyat ve dünya şampiyonluğu bulunan Gatlin, 9.74'lük zamanıyla da bu yılın en iyi derecesini elinde bulunduruyor. Performansı merakla beklenen olimpiyat ve dünya şampiyonu Jamaikalı Usain Bolt, elemelerde 9.96'lık derecesiyle zorlanmadan yarı finalin yolunu tuttu. 2008 Olimpiyat Oyunları'nın da düzenlendiği Pekin'de yıldızı parlayan Bolt'un 9.58 saniyeyle Berlin'de geliştirdiği dünya rekoru, 6 yıldır kırılamıyor. Jamaikalı Asafa Powell, 9.95'lik zamanıyla yarı finale kalan favori atletlerden biri oldu. Eski dünya rekortmeni Powell, 9,81 saniyeyle bu yılın en iyi 2. derecesine sahip ismi olarak dikkati çekiyor. Dünya şampiyonu unvanlı diğer bir atlet ABD'li Tyson Gay ise elemelerde 10.11 saniyeyle adını yarı finale yazdırdı. Kariyerinde 9.69'luk derece bulunan Gay'in adı, ilerleyen yaşına rağmen madalya adayları arasında geçiyor. Favori atletlerin yanı sıra ABD'li Trayvon Bromell 9.91'lik süresiyle, Fransız Jimmy Vicaut ise 9.92'lik zamanıyla elemelerde Gatlin'in ardından en iyi derecelere imza atan atletler olarak öne çıktı. Kazananın "dünyanın en hızlı insanı" olarak nitelendirildiği erkekler 100 metrede milli atlet Jak Ali Harvey'in de yarışacağı yarı finaller, yarın TSİ 14.10'da başlayacak. Final müsabakası ise TSİ 16.15'de koşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!