"Halep için uzat elini" kampanyasına destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Halep için uzat elini kampanyasına destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 13:47

"Halep için uzat elini" kampanyasına destek çağrısı

Haberin Devamı

 

 

TÜM Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, tüm insanlığı "Halep için uzat elini, İnsanlık için uzat elini" kampanyasına destek olmaya davet etti.
Halep'te yaşananların tüm insanlığın derdi olduğunu belirten Murat Özkardeş, Suriye'de insanlığın katledildiğini söyledi. Sınırın hemen ötesinde 5 yılı aşkın süreden beri bir insanlık katliamı yaşandığını ifade eden Özkardeş, "Yanı başımızdaki bu yangını söndürmez isek bu yangın gelip bizi de bulur" dedi. Tüm insanlığı 'Halep için uzat elini, insanlık için uzat elini' kampanyasına destek olmaya davet eden Özkardeş, şunları kaydetti:
"Bu hadiseler başladığı günden beri bunun bir iç savaş değil, bir katliam olduğunu her zeminde haykırdık; ulusal ve uluslararası toplantılarda öncelikle başta BM olmak üzere uluslararası camiaya bu katliamın durdurulması gerektiği, aksi takdirde oraya yönelik yapılacak insani yardımın sadece bu durumdan çıkar umanların ekmeğine yağ sürmek olduğunu dile getirdik. Maalesef 500 bini aşkın insanın çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden katledildiği bir hal aldı. Şu anda insanlık başta Suriye olmak üzere Arakan'da, Somali'de, Nijer'de, Afganistan'da ve burada ismini sayamadığımız bir çok yerde kaybetmiştir. Biz bu kaybetmişliğe rağmen umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Üzerimize düşen insanlık görevimizi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!