Haklısın Toshack

Güncelleme Tarihi:

Haklısın Toshack
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1997 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Ben senelerdir pratiğime aldığım bir işi yapıyorum. Beşiktaş'ın saha içi ne yaptığına gözümle bakarken, tribünde oturan insanın da nabzını tutuyorum. İyi sinyaller gelmiyor. Bir ileri, iki geri giderek bu iş zor olacak. Beşiktaş sezon başından bu yana futbolun en önemli unsuru olan istikrar çizgisini bir türlü yakalayamadı. Fevkalede oynadığı bir maçın hemen arkasına çok kötüsünü ekleyebiliyor.

İstikrar ibren titrekse hangi takım olursan ol, iki yakan bir araya gelmez. Çizgiyi tutturmak ideal 11'i bulmaktan geçer. Toshack haklı derken bunu demek istiyorum. Bir takımın bu kadar çok sakatı, hastası olur mu? Toshack ne diyor; ''Profesyonel çerçeve içerisinde böyle şeyler yok.'' Yanlış mı? Tabii ki doğru. Benden ufak bir misal; Van maçı sonrası, çok sevdiğim Şifo kısa kollu tişörtle ortalarda salınıp duruyordu. Ertesi günü de normal olarak grip olmuş. Anormallik, olmayan profesyonelliğinde.. Şifo bu nasıl iş? Sen hiç dünya futbolunda üst seviyeleri yakalamış oyuncuların, anjin, grip olduklarını hiç duydun mu? Adamlar yazın havuza girerken bile tahminim; battaniye kullanıyorlardır. Profesyonel adam kendi ambalajını kendi yapar. Toshack'ın sana siteminde işte bu var. Yanlış da hiç bir yeri yok.

SEYİRCİ NE YAPSIN?

Bakın çocuklar tribünün de nabzını tutuyorum dedim ya, şimdi eski bir futbolcu ağabeyiniz olarak bir şeyler söyleyeceğim. Bugün oynayacağınız oyun bu sezonun ligde en ciddi maçı.. Ya tamam ya devam maçı.. Hatta korku tüneli.. Tünelin ön kapısından girip de arka kapıdan çıkarken kayıp damgası yerseniz yandınız. Arkanıza takılmış büyük kalabalıktan homurtular yükselmeye başladı. Bugünün kötüsünü aklıma bile getirmek istemiyorum. İnşallah siz de öyle düşünüyorsunuzdur. Arızalı bir takım olup çıktınız. Toshack'ın son Gençlerbirliği maçındaki defans hatalarına isyanı her türlü doğru. Biliyorum ki içinizde üzülenleriniz de var. Ama siz para alıp üzülüyorsunuz. Seyirci ne yapsın? Onlar üstüne üstlük para vererek üzülüyorlar. İşte bu yüzden benim üzüntüm sizden çok taraftarlara oluyor.

Bugün taraftarla gönül gönüle olma günü. 1 metre koşacağınıza, 5 metre koşun. Tabii ki zor maç. Ama aynı zamanda kazanırsanız; şans maçı. Bu şansı tepmeyin. Bir de işin öbür tarafı var... Hocanız, ‘‘Gerekirse bu takımın üstünü çizerim’’ diyor. Bu, katiyyen boş bir laf değil. Siz de bir tarafa not alın. Başka Beşiktaş yok. Bu büyük taştan ayrılanlar, sudan çıkmış balığa döndüler. İsterseniz Feyyaz'la Ali'ye sorun... Bilmem anlatabildim mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!