Hakkari'de girişimcilik paneli düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride girişimcilik paneli düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 17:27

Haberin Devamı

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çizgi Dışı Girişim tarafından organize edilen "Düşünen Değil Yapan Kazanır" isimli girişimcilik paneli ve kariyer günleri etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliğin girişimcilik kültürünün Hakkari'de yaygınlaştırılması, gençlerin ekonomi ve istihdama katılımlarının sağlanması, girişimciliğin teşvik edilmesi ve Doğu Anadolu Bölgesi girişimcilik modelinin belirlenmesi amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele, Hakkari Valisi ve DAKA Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Canbolat, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP) Başkanı Adnan Demir, Vali Yardımcısı Cumhur Duran, Hakkari TSO Başkanı Servet Taş, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, DAKA Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Turgay, Çizgi Dışı Girişim Yönetim Kurulu Başkanı Tuğberk Seçkin, kurum amirleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Etkinlikte konuşan Canbolat, girişimciliğin, fırsatları görebilmek ve analiz edebilmek olduğunu söyledi.

Canbolat, şunları ifade etti:

"Bunun yanında yetenek, cesaret ve bilgi daha geniş kapsamda girişimcide olması gereken özelliklerdir. Bu nedenle ülkemizde, her bireye kamu sektöründe iş arayan yeni bir aday olarak değil, işini kurabilen girişimci adayı gözü ile bakmak gerekir. Bu bağlamda gençlik, iş arayan değil kendi işini kuran veya kurma yollarını arayan niteliklerde yetiştirilmesi gerekir."

Ardından girişimcilik kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere belgeleri Canbolat ve beraberindekiler tarafından verildi.

3 oturum halinde gerçekleşen panelde panelistler, "Günümüzde Teknoloji ve Tekno Girişim Örneği", "Anadolu'da Girişimcilik ve Kadın Girişimciliği" ve "Yeni Nesil Girişimcilik ve Çocuk Girişimciliği" konularında katılımcılara güncel bilgiler sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!