Hakkari'de binlerce kişi terörü protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride binlerce kişi terörü protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 15:20

Hakkari'de binlerce kişi terörü protesto etti

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- İSTANBUL Beşiktaş ve Kayseri'de, PKK'nın polise ve askerlere yönelik bomba yüklü araçlarla yaptığı saldırılar, Hakkari'de binlerce kişinin katıldığı gösteriyle protesto edildi. Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen binlerce kişi, ellerindeki Türk bayrakları ile  sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ,'Kürt -Türk kardeştir ayrım yapan kalleştir' 'FETÖ, DAEŞ, PKK  kahrolsun' sloganları attı, ardından şehitler için dualar okundu.
İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık cumartesi günü maç sonrası Çevik Kuvvet polislerine ve Kayseri'de 17 Aralık cumartesi sabahı Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bombalı terör saldırıları tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'de de bugün yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Hakkari Müftüsü Faysal Geylani de şehitler için dua okudu. İnsansız Hava Aracı ise basın açıklamasına katılan kalabalığı  sürekli havadan görütüledi.
Hakkari'de 28 Sivil Toplum Kuruluşunun içinde yer aldığı Hak ve Dayanışma Platformu (HAK-DA) öncülüğünde  düzenlenen protesto gösterisine gelenler, Hakkari Valiliği önünde toplandı.Gösteri için gelenler, yoğun güvenlik önlemi alan polis tarafından üst aramasından geçirildikten sonra alana girebildi.
Hakkari Valiliği önündeki 'teröre hayır' açıklamasına  Hakkari Vali Vekili Hasan Ongu, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz,AK Parti ve CHP il yöneticileri, kurum amirleri , STK'lar ve binlerce kişi katıldı. HAK-DA adına basın açıklamasının metni Hakkari ilim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ramazan Özdemir tarafından okundu.
"TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR"
Özdemir, İstanbul-Beşiktaş, Kayseri  ve ülkenin neresinde olursa olnsun yapılan her türlü saldırıları kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve dua ediyoruz. Terör insanlığın en büyük düşmanıdır, tüm terör örgütleri bilsin ki, bizler millet olarak oyuna gelmeyecek kadar basiret ve samimiyet sahibiyiz. Beyinleri yıkanarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, ayrım yapmadan milletimizin arasına sürenler, insanlıktan pay almamış olan alçaklardır. Bu ülke hepimizindir, gidecek başka bir yerimiz yoktur. Suriye'de, Irak'ta , İran'da  ve ülke içinde yaşanan olaylarda insanlar yine buraya sığınmakta ve sığınacak yer olarak  burayı görmektedir. Biz artık terör  olmasın diyoruz. Bu topraklarda  barış, kardeşlik ve huzur gelsin istiyoruz. Kardeşlik limanımız olan olan bu ülkede Türküyle, Kürdüyle , Lazı ve Çerkeziyle bir olduğumuzu haykırıyoruz. Ülkemize hep beraber omuz oluza  ve yürek yüreğe sahip çıkacağımızı tüm terör örgütlerine  ve emperyalist güçlere deklare ediyoruz. Bugün Hakkari'den halk olarak diyoruz ki, hiç bir terör örgütü Kürt halkını temsil edemez, masum canlara kıyan her türle eylemi geleğimize yapılan hain bir saldırıdır."
"TÜRKİYE'NİN BÖYLE FOTOĞRAFLARA İHTİYACI VAR"
Sık sık sloganların atılmasının ardından kalabalık adına bazı STK temsilcileri, Hakkari Vali Vekili Hasan Ongun ile bir araya gelerek  taziyelerini bildirdi. Burada konuşan Vali Vekili Ongun, "Milli birlik, milli şuur , dayanışma, kardeşlik yekvücut olma şuuru  bu yönüyle biraz daha artmış oldu. Bütün Türkiye'de oluşan hassasiyetin bir yansıması bugün Hakkari'de tazahür, tecelli etti. Bu ve buna benzer şu 9 günde  yaşadığımız ücüzü olaylar elim hadiseyeri yaşamayalım. Ama bu birlik , beraberliğimiz, dayanışmamız, kardeşliğimiz , kardeşlik şuurumuz inşallah daim olsun. Bugün Hakkari Valiliğinin bahçesinde güzel bir görüntü ortaya çıktı. Belki burada aramızda çok uzun yıllar buranın havasını tenüffüs eden kişiler,  daha önce de benzeri belki bir kaç defa gördüğü sahnedir bunlar.  Bu son 2 ayrı olaydan sonra bugünkü tablonun değeri, manası ve değeri daha da arttı. Türkiye'nin böyle fotoğraflara ihtiyacı var. Bu şiardayız, bu bilinçteyiz. Hakkari 'deki bu tablo çok önemli" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!