Hakemler patladı

Güncelleme Tarihi:

Hakemler patladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2001 02:16

BÜLENT YAVUZ: Güneydoğu'da yönettiği maçta Multu Çelik hem doğru hem yanlışı yaptı. Ceza verdik. Ama 500 kişilik katliamı önledi.
MURAT ILGAZ: Saniyenin yarısı kadarlık bir zamanda karar veriyoruz. TV'den pozisyon defalarca izlendiği halde ortak bir görüş çıkmıyor.


MUTLU ÇELİK

Her kararımın arkasındayım. Futbolcu yedek oyuncu atılır mı bilmiyor. Sahanın kralı biziz. Onlar medyada kral, medyada maymun.

EROL ERSOY

Geçen yıl 18 yıllık hakemliğimdeki en sıkıntılı günlerimi yaşadım. Hatalarımı gözden geçirdim. Geçmişten gerekli dersi aldım.

DÜRÜST VE SAYGINIZ

TV 8'de bir programa katılan Merkez Hakem Komitesi Başkanı Bülent Yavuz ve 6 ünlü hakemimiz caimalarına yönelik son dönemdeki eleştirilere sert yanıtlar verdi. Yavuz, ‘‘Hakem iyi niyetli değil deniyor. Bizim hakemimiz iyi niyetlidir, dürüsttür, en az futbolcu, teknik heyet kadar dürüsttür ve saygındır. Bu kelime bizim camiamızı rahatsız ediyor.’’ dedi ve çok eleştirilen G.Saray-Trabzon maçının hakemi Mutlu Çelik'le ilgili şöyle devam etti:

FİTNE TEORİSİ

‘‘Madem isim günler önceden belliydi, neden bunu açıklamadılar. Provakatörler var. Bu işin böyle olmasını istediler. Fitne teorisidir. Çelik art niyetli değildi. Teknik açıdan hataları var. Konya maçında attığı 4 futbolcuyu konuştular. 5 kişiyi atar, 6'ncıyı atacağı zaman maç yarım kalır. Güneydoğu'da maç yönetiyorsunuz, PKK ve Hizbullah'ın yoğun olduğu dönemde Mutlu hem doğru, hem yanlış yaptı. Savunmasını verdi ve dinlendirdik. Mutlu 500 kişilik katliamı önledi.’’

MURAT ILGAZ

Biz hakemlerin en çok zoruna giden bizim içimizden gelen kişilerin bizi eleştirmesidir. Saniyenin yarısı kadarlık bir zamanda karar vermek zorundayız. Ama TV'den aynı pozisyon defalarca izlendiği halde ortak bir görüş çıkmıyor. Buna rağmen bizi acımasızca eleştiriyorlar. 1. Lig'de 10 asker kökenli hakem var. İnsanları kamplara bölmemek gerek. Askere küfür edildiği imajı yaratılınca asker kökenli hakemlik yasaklanacak.

MUTLU ÇELİK

20 sene futbol oynadım. K.Maraş'ta Şifo Mehmet arkadaşımdı. Göztepe'de Fatih Terim hocamdı. İyi ki hakem olmuşum. Her kararımın arkasındayım. Verdiğim kararlarda olaya kameralardan daha yakınım. Kaleci gözümün önünde el-kol hareketi yapıyor. Raporumda küfür yazmadım. Neden görmeyeyim, gittim aslanlar gibi attım. Futbolcu yedek oyuncu atılır mı bilmiyor. Benim muhatabım başkanımdır. O ne derse onu yaparım. Sahanın kralı biziz. Onlar medyada kral, medyada maymun.

METİN TOKAT

Bir G.Saray-F.Bahçe maçının risk derecesi farklı. Kurallar aynı değil. Atılan konfetileri anons ettirmemem hata olabilir. Küfür için 87. dakikada anons yaptırdım keşke yaptırmasaydım. Tezahürat oyuncuyu bozmuyor, beni bozmuyor. Bunun için anons yaptırmadım. Oyunun şekli bozulursa anons yaptırılır. Aziz Yıldırım'ı hedef alınca anons yaptırdım. Hakem kötü maç yönettiği zaman hakemliği bırakması isteniyor. Çok gol kaçıran futbolcu futbolu bırakıyor mu?

MUSTAFA ÇULCU

En iyi alt yapıyı alan kurumuz. Neden ben ve diğer arkadaşlarımızın satıldığı ifade ediliyor? Ben bu kadar ucuz muyum? Benim şerefim, ailem, çocuğum yok mu? O çocuğa o kadar kötü bir gelecek bırakmam. Bunu söyleyen insanlar lütfen aynaya baksınlar. Küfür rahatsız ediyor. Tribünü mü dinleyeceğim, maçı mı yöneteceğim. Bunun için bir gün ceza alacağım.

EROL ERSOY

Geçen yıl 18 yıllık hakemliğimdeki en sıkıntılı günlerimi yaşadım. Teknik olarak değil, hissi kararlarım ön plana çıkarıldı. Yönettiğim ilk maç da, hakem için şanssız bir başlangıç oldu. Eğer hakem hata yapıyorsa, cezasını MHK verir. Başkaları veremez. Bunun üzerine oturup düşündüm. Hatalarımı gözden geçirdim. Geçmişten gerekli dersi aldım. İki yıl üst üste yılın hakemi seçildim. İki kişiyi dışarı atmam beni popüler yapmazdı.

MUHİTTİN BOŞAT

Beşiktaş-G.Saray maçında Fleurquin'ın Bayram'ın omuzuna bastığını gördüm. Emre golü attı. O golü iptal ettim. Yine olsun yine golü iptal ederim. Kötü tezahüratla ilgili kamuoyunda ‘‘Bunu hakem durdurur’’ diye bir fikir oluştu. Burada herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Futbolcu, tribün, yönetici ve emniyete büyük görev düşüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!