Hakem böyle istedi

MAÇIN neticesine bakıp ve gollerin atılan dakikalarına bakıp ‘Amma maç olmuş’ demeyin.

Haberin Devamı

Maalesef ama maalesef son zamanlarda hakemlik alemi benim hakemliğe başlama zamanıma döndü. Eğer Zafer Yıldırım, ey Turgay Ciner, siz istediğiniz kadar gidin çok güzel tesisler yapın. İyi futbolcular alın, güzel takım kurmaya çalışın. Eğer Türkiye’deki yıllardır süregelen bu rezil zinciri kıramazsanız eğer dün geceki gibi hakemlerin ellerinde ve ya büyük güçlerin ellerinde figüran olursunuz.
Maçta güzel hareketler var mı? Ferdi olarak var. Takım oyunu olarak Kasımpaşa, Fenerbahçe’ye göre daha derli toplu. Ama futbolcu olarak gücünüz bir yere kadar yetiyor.

Tadı tuzu yok

Gözüken genel görüntü şu: Beşiktaş’ı şampiyonlukta tek başına bırakmazlar. Fenerbahçe ve Galatasaray, bu şampiyonluk yarışında muhakkak olmalılar. Çünkü birileri para kazanacak. Onun için de bazıları başrol oyuncusu olacaklar, bazıları ise figüran, dün Kasımpaşa’nın olduğu gibi. İngiltere Ligi, şu anda dünyanın en fazla seyredilen ligi. Sebebi, yedi-sekiz takımın şampiyonluğa gidiyor olması. Orada da hatalar oluyor. Ama dün geceki gibi seyirciyi bu kadar aptal yerine koymuyorlar. Evvelsi günkü Beşiktaş’ı seyrettikten sonra dün geceki Fenerbahçe, bana tatsız bir tuzsuz yemek gibi geldi.
Sarı lacivertliler, maçı kazandık diye sakın kendilerini aldatmasınlar. Çok dağınık futbol oynuyorlar ve inanılmaz hatalar yapıyorlar. Birkaç tane hakem var. Sezon sonuna kadar bütün maçlarını onlar idare ederse şampiyonluktan kopmazlar. Yoksa işleri zor. Kasımpaşalılara da şu cümleyi söyleyebiliriz: Türkiye’de futbol böyle oynanıyor. Yani yersen.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

CANER: Çok mücadele etti. Defansta biraz aksadı.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Hakem demezsem bir daha spor yazarlığı yapmamam lazım.

Hakem: Maçın kötüsü hanesine bakmak yeterli.

Yazarın Tüm Yazıları