Hakederek

FENERBAHÇE dün haklı bir galibiyete imza attı. Alex gibi büyük bir starının yokluğunda, Kadıköy’e moralli gelen ve adeta maça 1-0 önde başlayan Galatasaray’ı devirip zirve yarışında tekrar varoldu.

Galatasaray dolu bir takım. Hücum hattı mükemmel. Üstelik, Benfica galibiyetiyle de bu maça bir hayli iddialı çıktılar. Uzun yıllardır futbolun içindeyim, ben Avrupa’da bu kadar etkili oynayan bir Türk takımı görmedim. Portekiz’de tarih yazan Galatasaray, Benfica önündeki 11’iyle dün sahaya çıktı ama Fenerbahçe karşısında bir kez daha tutunamadı.

Derbilerin sonucu belli olmaz derler. Doğru, belli olmuyor. Fenerbahçe dün gece çok çabuk hücuma çıktı ama hala eksikleri var. Emre gibi bir oyuncu yedek beklememeliydi. Aragones, sakatlıktan yeni çıktığı ve henüz hazır olmadığı gerekçesiyle banko oynatmadı sanırım. Eğer, maçın başında görev alsaydı, Fenerbahçe’nin daha iyi top kullanma şansı olurdu. Sarı lacivertliler gücünü bilerek mücadele etti. Akıllı oynadı.

Dün gece iki oyuncu vardı. Bir tarafta Gökhan, diğer tarafta Ayhan. İkisi de mükemmel oynadılar. Takımlarının galibiyeti için formalarını terlerinin son damlasına kadar ıslattılar. Ama, Ayhan’ın çabası Galatasaray’a yetmedi.

Sarı kırmızılılar maça golle başladı ama sonunu getiremedi. Hakimiyet bakımından iki taraf da birbirine ağır bir üstünlük sağlayamadı ama F.Bahçe, golleri bularak 3 puanı aldı.

Müthiş oynadılar

İşin enteresan tarafı maçın en net pozisyonunu Güiza değerlendiremedi. Emre’nin nefis pasında boş kale yerine topu auta gönderdi. Deivid olağanüstü bir gol attı, mücadelesinin karşılığını da aldı. Selçuk ve Josico dün çok çalıştılar. Ama mücadele güçleri ne kadar iyi olsa da top kullanamıyorlar. Yine de görevlerini eksiksiz yaptılar. Volkan’a pek iş düşmedi. Yine hatalı bir çıkış yaptı ama son iki maçtır kalesinde güven veriyor. Edu her ne kadar kendi kalesine goller atsa da bu takımın direkt adamı olduğunu gösterdi. Lugano ile birlikte dün iyi bir maç çıkardı. Fenerbahçeli oyuncuları tebrik etmek lazım. Müthiş bir mücadele örneği gösterdiler.

Galatasaray, Kadıköy’de istediğini yapamıyor. Saracoğlu’nda, Fenerbahçe ezeli rakibine karşı bir başka oynuyor. Zaten, sarı lacivertliler Galatasaray’a karşı oynadığı gibi mücadele etse, diğer maçlarda bu direnci gösterde puan cetvelinde daha yukarılarda olurdu.

Herşeye rağmen güzel ve centilmence bir maç oldu. Hak eden F.Bahçe’ydi ve 3 puanı da onlar aldı.
Yazarın Tüm Yazıları