Hak edenler burada

Güncelleme Tarihi:

Hak edenler burada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 00:00

"Türkiye liginin her kategorisinde her futbolcu Avrupa Şampiyonası’nda oynamak ister. Bunlar benim tercihlerim. Sesler üslubunda olursa kabulümüzdür. Bunun dışındakilere gerekli cevaplar verilir."

EURO 2008 hazırlıklarını Antalya’da kamp yaparak sürdüren A Milli Takım’ın teknik direktörü Fatih Terim, aday kadro seçimiyle ilgili eleştirilere, "Hak edenler burada" karşılığını verdi.

Kampın ilk iki gününde futbolcuların yağ ölçümü ve fonksiyonel kontrollerden geçirildiğini belirten Terim, dün fiziki durumlarının hangi seviyede olduğunu belirlemek amacıyla test uyguladıklarını ifade etti. Fatih Terim, dün düzenlediği basın toplantısında, merak edilen konulara açıklık getirirken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı:

Terim, milli takım kadrosuna alınmayan oyuncuların tepkisiyle ilgili soruya şu karşılığı verdi: "Türkiye liginin her kategorisinde her futbolcu Avrupa Şampiyonası’nda oynamak ister. Bunlar benim tercihlerim. Hak ettiğine inandığımız oyuncular burada. Sesler üslubunda olursa kabulümüzdür. Bunun dışındakilere gerekli cevaplar verilir."

Gökhan ve Servet’in sakatlığı sürpriz oldu

Milli Takım’ın teknik patronu, "Defansta sakatlıklardan dolayı sorunlar var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Sakatlıklara itiraz etmeyiz. Ancak bize sürpriz Gökhan Gönül ve Servet Çetin oldu. İnşallah burada kalır. Üç hazırlık maçı oynayacağız, daha da ileri gitmez. Hamit Altıntop iyileşti, şampiyonaya yetişecek inşallah. Tedavisine devam ediliyor. Servet’in oynamaması gibi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Onun ağrıya karşı inanılmaz bir direnci var. Onlar da büyük özveriyle çalışıyorlar."

Terim, Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefin ne olduğuna yönelik soruyu da "2002’den beri Avrupa ve Dünya şampiyonlarına katılmıyoruz. Dünya ve Avrupa futboluna kendimizi hatırlatmaya gidiyoruz" cevabını verdi.

Kaybetme kelimesini ağzımıza almayacağız

"Bu hepimizin milli takımıdır. Kaybetme kelimesini ağzımıza almayan, galibiyetten başka bir şey konuşmayan bir ortam içerisindeyiz."

AVRUPA Şampiyonası’nda sadece galibiyeti düşüneceklerini ifade eden Terim, "Kaybetme kelimesini ağzımıza almayacağız" dedi. Terim, şöyle devam etti: "Avrupa Şampiyonası, Dünya kupalarından başlangıç olarak daha zor. Spor yazarları, yazılı, görsel basınımız, teknik adamlar, oyuncular, seyircimiz, başkan, bütün çalışanlarla hep beraber gidiyoruz. Bunu da hep beraber kazanacağız. Burada herkesin bir hakkı olacak.

Biz daha çok istiyoruz

Bu hepimizin milli takımıdır. İsteyen, istediğini alabilen bir takım görecek orada. Kaybetme kelimesini, turu geçemeyeceğiz kelimesini ağzına almayan, galibiyetten başka bir şey konuşmayan bir ortam içerisindeyiz. Her şeye hazırlıklı, konsantre bir takım göreceksiniz. Şampiyonadaki 15 takımın isteği neyse, bizim isteğimiz bir fazladır."

Rüştü’nün nesline dikkatle bakmalıyız

"Rüştü takımda ağabeylik ve liderlik açısından önemli bir oyuncu. Bu tür oyuncuların, futbolculuk dışında da Türk futboluna hizmet etmesi gerekir."

MİLLİ Takım’ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber’e övgüler yağdıran Fatih Terim, "Onunla beraberliğimiz 20 yıla ulaştı. Rüştü takımda ağabeylik ve liderlik açısından da önemli bir oyuncu. O ve onun nesline dikkatle bakmalıyız. Bundan sonraki Türk futboluna onları hazırlamak lazım. Bu tür oyuncuların, futbolculuk dışında da Türk futboluna hizmet etmesi gerekir. Onlara her zaman destek vereceğim" dedi.

Doktorların haberi var

Terim, Gökhan Gönül’
ün sakatlığından haberdar olup olmadığının sorulması üzerine de şunları söyledi: "Tabii ki doktorlarımızın bundan haberi vardı. Ancak hadisenin bu kadar büyüdüğünü görmek sürpriz oldu. Sakatlığına rağmen son 90 dakikayı tamamladı. Bu nedenle de o bölgede tahribat oluştu. Kemik ödemi halinde sakatlığı büyümüş. Ancak bizimle gelecek ve milli takımda da aynı fedakarlıkla oynayacaktır."

Efes Pilsen’den barbekü partisi

MİLLİ Takım’ın ana sponsoru Efes Pilsen, Antalya kampının üçüncü gününde mangal partisi düzenledi. Partiye katılan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ay yıldızlı ekibin Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı olacağına inandığını söyledi. Başesgioğlu, "Türkiye bu potansiyeliyle Avrupa ve dünya futbolunda söz sahibi olacak bir takım" dedi. Kampa katılan futbolcuları ziyaret eden tiyatrocu Yılmaz Erdoğan, "Futbol bir tür savaş oyunudur. Biz de bunu artık iyi oynuyoruz. Artık favoriyiz. Şimdi bir final oynama ve mümkünse de kupayı alma zamanı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!