Hagi resitali

Güncelleme Tarihi:

Hagi resitali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Maçın 90. dakikasına kadar Gheorghe Hagi onbir olumlu pas, arkadaşlarının top kaybından doğan beş olumsuz pas, bir kritik gol pası, altı top kazancı, iki top kaybı, kaleyi bulan üç şut, kaleyi bulmayan bir şut istatistiği ile oynadı. Bu yaşta bir futbolcu için bu olağanüstü bir istatistikti ve bu istatistiklerden biri sol, biri sağ ayakla atılan iki enfes gol çıktı. Galatasaray'ın attığı üçüncü gol Hakan Şükür'ün enfes kritik pasından Arif Erdem'le geliyor ve Galatasaray resmen perişanları oynadığı bu maçı hayrettir 3-0 galip bitiriyordu.

Galatasaray bu maçı, karşısında çok zayıf bir takım olmasa kesinlikle kazanamazdı. Başta Hasan Şaş ve Emre Belözoğlu olmak üzere 35 top kaybediyor ama karşı takım bu top kayıplarını olumluya dönüştüremiyordu. Bu maçta hayret ettiğim bir nokta Galatasaray'da Hagi dışında iyi denebilecek oyuncu olmamasıydı. Oyunda görünenler Ufuk Talay, Iulian Filipescu ve Okan Buruk'tular. Sonradan oyuna giren Ergün Pembe sadece olumlu bir pas attı bunun dışında iki de olumsuz pas verebildi.

Arif toparlanmış

Arif Erdem bana toparlanmış göründü. İki olumlu pas, bir olumsuz pas, bir top kaybı, bir kaleyi bulmayan şut ve bir de gol attı. Ama hırslı ve arzuluydu. Ne var ki, egoistti. Hakan Şükür'e pas vereceğine kaleye vurmayı deneyince Galatasaray bir golden oldu.

Sonuçta Galatasaray'ın Rosenborg maçı öncesi olumlu bir görüntü çizdiğini söylemek malesef mümkün değil. Özellikle bir süre daha Tolunay Kafkas'ta ısrar etmek bence intihar olacak. Umarım çarşambaya kadar her şey unutulur ve bugün takımın en kötü istatistiklerini çizen Gica Popescu kendini toparlayabilir. Bunun için dua etmeliyiz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!