Hagi, hakeme hakaretten 17 ay hapis cezasına çarptırıldı

Güncelleme Tarihi:

Hagi, hakeme hakaretten 17 ay hapis cezasına çarptırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2005 12:33

Galatasaray'ın eski teknik direktörü ve futbolcusu Gheorghe Hagi, 4 yıl önce forma giydiği bir maçta hakem Erol Ersoy'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 17 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hagi'nin hapis cezası, paraya çevrilerek ertelendi.

Haberin Devamı

Şişli 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Hagi'nin avukatı Ebru Erdem ile Erol Ersoy'un avukatı Hilmi Öztürk katıldı.

Duruşmada son savunmayı yapan avukat Erdem, müvekkiline Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, hakeme de Merkez Hakem Kurulu'nca gerekli disiplin cezasının verildiğini belirterek, “Bunun dışında müvekkilimin suçu yoktur. Beraatini istiyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan hakim, futbol hakemliği yapan Erol Ersoy'un, ceza hukuku uygulamasında kamu görevlisi olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Bu nedenle artırım maddelerini de dikkate alarak Hagi'ye “memura hakaret”, “memura müessir fiil” ve “yayın yoluyla hakaret” suçlarından toplam 17 ay hapis cezası veren hakim, suçun işleniş şekilleri ve sanığın sabıkasız oluşunu gözönüne alarak Gheorghe Hagi'nin hapis cezasını 2 bin 857 YTL paraya dönüştürdü.

Haberin Devamı

Hakim, daha sonra da cezasının ertelenmesi halinde ileride suç işlemekten çekineceği konusunda mahkemede vicdani kanaat oluştuğu için Hagi'nin para cezasını da 647 sayılı kanunun 6. maddesi uyarınca erteledi.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2001 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile Gençlerbirliği futbol takımları arasında yapılan maçta forma giyen Hagi'nin, kendisine kırmızı kart gösteren orta hakem Erol Ersoy'a tükürerek hakaret ettiği ve tekme attığı ileri sürülüyordu.

HAGİ: 7 YILIN MÜKAFATIYSA OLSUN

Gheorghe Hagi, hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı cezayla ilgili olarak, “Türkiye'de oyuncu ve teknik direktör olarak geçirdiğim 7 yılın mükafatı buysa, öyle olsun” dedi.

Hagi, 4 yıl önce forma giydiği bir maçta hakem Erol Ersoy'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı ve paraya çevrilerek ertelenen 17 ay hapis cezasıyla ilgili olarak, bugün bazı Romanya televizyon kanallarına açıklama yaptı.

Hagi, açıklamalarında, “Yanlış bir şey yaptım ve cezamı aldım. Türkiye'de oyuncu ve teknik direktör olarak geçirdiğim 7 yılın mükafatı buysa, öyle olsun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!