Hadise’ye destek ama...

Kabul edelim, Eurovision Yarışması’nı ciddiye alıyoruz, hem de çok.

Spor müsabakalarından sonra herhalde ulusça kenetlendiğimiz tek organizasyon bu olsa gerek. Baksanıza memlekette eli kalem tutan herkes Hadise’yi yazıyor, ana haber bültenleri Eurovision Yarışması ile yatıp kalkıyor ama bunca hengâmenin arasında sadece Hadise’nin dansöz kıyafeti tartışılıyor.  Oysa tartışılacak daha önemli bir konu var. Yarı finalde Hadise’ye destek için gönderilen 40 milyon SMS mesela... Önce bilmeyenler için bir hatırlatma yapayım: Eski Yugoslavya ve Rusya’dan dağılan ülkeler birbirlerine kıyak geçtikleri için bu yıl Eurovision oylama sistemi değiştirildi ve jüri sistemine dönüldü. Artık SMS’le gelen halk oylarıyla jüri oyları eşit ağırlıklı olarak (her biri yüzde 50) birleştiriliyor.

Bir cep numarasından da en fazla 20 SMS atılmasına izin veriliyor.Şimdi 40 milyon SMS meselesine dönebiliriz... Geçtiğimiz hafta Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Artukarslan, Rus GSM operatörlerinden Megafon ile yaptıkları anlaşma sayesinde Hadise’ye destek için 40 milyon SMS göndereceklerini açıklamıştı. 12 Mayıs’taki yarı final elemelerinde SMS’leri uygulamaya koyacaklarını belirten Artukarslan ayrıca TRT ile işbirliği içinde Rusya’nın değişik bölgelerinde ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerde promosyon çalışmaları yürüttüklerini de söylemişti. Yani Hadise’nin finale kalmasında bu 40 milyon SMS de büyük rol oynadı. 40 milyon SMS ne demek? 70 milyonluk nüfustan çocukları çıkarsak 40 milyon SMS atacak insan bulamayız. Bu SMS vakası neye benziyor biliyor musunuz? Organize oylarla internette Tosun Paşa’yı tüm zamanların en komik filmi seçmemize... Aslında Hadise’nin bu yardıma hiç ihtiyacı yoktu. Norveç ile birlikte en iyi şarkı bize ait. Dedim ya bu yarışmayı çok ciddiye alıyoruz. Öyle ciddiye alıyoruz ki centilmenliğe aykırı bir şekilde Hadise’ye kirli destekte bulunuyoruz. Artukarslan, TRT ile işbirliği içinde olduğunu söylemiş. Umarım devlet 40 milyon SMS için ödenek ayırmamıştır. Eğer böyle bir şey yaptılarsa bu daha büyük skandal.  Kim bilir belki de final için de örtülü ödenekten para ayrılmıştır. Mel bir garip oğlan

Bu fotoğraf önceki gün Malibu’da çekildi... 900 milyon dolar serveti bulunan Mel Gibson, 1980’lerin ilk yarısında üretilen Toyota Cressida kullanıyor... “Ne var bunda Cem Yılmaz’ın da Anadol’u var” diyeceğinizden eminim. Evet, var ama Cem o arabayı, espri olsun diye bir iki kere galaya giderken kullanmıştı.

Ama Mel ciddi ciddi ikinci el araba kullanıyor. Daha önce de bu arabayla görüntülendi. Cimri de değil aslında. 28’lik Oksana için 28 yıllık karısını servetinin yarısını tazminat olarak ödeme riskini göze alarak terk etti. Peki, Mel bu arabayı niye kullanıyor? Aklıma gelen tek yanıt yabancı yıldızların harbiden hiçbir şeyi takmadıkları. Onca para ve şöhrete rağmen içimizden biri gibiler yani. Mel’in yüz ifadesine gelince... Evet, o da araba kadar acayip. Sanki nefes almakta zorlanıyor gibi. Yabancı basında bu fotoğrafla ilgili en gırgır yorum direksiyonun altında Oksana’nın olduğu yönündeydi. Ah Oksana ah! Dağ gibi Cesur Yürek’i ne hallere düşürdün.

Hoca olmak da zor iş Nihat Hatipoğlu’nun da işi zor. Hep güler yüzlü ve anlayışlı olmak zorunda ve bu tip saçma sorularda bile öfkelenmemesi gerekiyor. Hangi ruh haliyle bu soruları yöneltiyorlar vallahi çok merak ediyorum. Dalga geçme ihtimalleri yüksek ama Haydar Dümen’e gelen okuyucu mektuplarında olduğu gibi dalga geçmeme ihtimalleri de var. O daha vahim.  KİM NE DEDİ

“Bazen polise de hizmet verdik. Yardım etmesi için polise gittik ama polis bizi satıcılarımıza teslim etti.” (Amerikan PBS kanalında yayınlanan, Türkiye’de seks kölesi yapılan kadınların hikâyesini anlatan belgeselde Ukraynalı bir hayat kadını...)İlahiyat Profesörü Salih Akdemir: “Sperm bankası yoluyla doğacak çocuk sorunlu olur. ‘Babam kim?’ dediğinde ona ‘Buzdolabında bekleyen spermdi’ mi diyeceksiniz?”“Kriz yedi yıl önce olsaydı 70 yılda toparlanamazdık. Allah, Türk insanının yüzüne baktı.”(Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, krizin AKP iktidarı sayesinde çok az zararla atlatıldığını belirtirken...)

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları