GeriSeyahat Hadi (yılbaşında da) güneye!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hadi (yılbaşında da) güneye!

Hadi (yılbaşında da) güneye!

Yılbaşı merasimini bahane edin, kendinizi güneye atın. Bir günlüğüne de olsa azıcık kemikleriniz ısınsın, yüzünüz gülsün.

ALAÇATI’DA, SOKAKLARDA....
Eskiden İstanbul’un yılbaşı kıyametinden kaçmak isteyen soluğu sakin ve dar Alaçatı sokaklarında alırdı. Alaçatı’nın sıcak battaniye, güzel şarap, sakin odun ateşi “Aman, bu yılı patırtıdan uzak geçirelim” diyenlerin kurtarıcı üçlüsüydü. Fakat bir şeyler ters gitti. Köye sığınan yılbaşı ahalisi, henüz o kadar da sakin kalmamaya hazır olmadığından olsa gerek bir müzik, bir hayat belirtisi ihtiyacı hissetti. Hafif hafif başlayan sokak partileri, artık Nişantaşı’nı aratmıyor, bir geceliğine yaz coşkusuna bürünüyor. Herkes kapısının önünde, her şey dışarı atılmış masaların üstünde. Gündüz kendini gösteren güneşe aldanmayın, gece muhakkak üzerinize hafif bir şeyler alın. Hafif içkiler, hafif kıyafetler, hafif sohbetler... Belki de yılbaşı partilerinin en güzeli böyle.

Hadi (yılbaşında da) güneye


ANTALYA’DA, OTELLERDE...
Ofis insanının hayalindeki tatil hep aynı: Hiçbir şey yapmadan, kılını bile kıpırdamadan tatil yapmak. Yani bezmek. Yani yemek ve uyku. Aralara da biraz içki, hafif müzik... Yılbaşını fırsat bilip 1.5 gün ‘bezmek’ için en ideali Antalya’da bir otele kapanmak. Gloria Hotels&Resorts’ta gece Fatih Erkoç’u dinleyip ertesi gün istediğiniz kadar bezebilirsiniz mesela. İlle de program arayanlara Golf Club’ta David Edwards’ın akrobatik, bol atraksiyonlu golf gösterisi var. Tam yeşile uzanıp izlemelik. Bögenin popüler otellerinden Titanic’in ‘deluxe’ yılbaşı eğlencesi de pek lüks. Balo salonunda fasıl heyetiyle başlıyor, Direnen Mızıkıcıları Orkestrası ile devam ediyor. Dansöz, havaifişek gibi yılbaşının en cici süsleri de paket programa dahil. Otellerde turist yağmuruna tutuldunuz, kendinizi sokağa atmak istediniz diyelim. Bunun da alternatifi var: Sokakta olmak isterseniz Cumhuriyet Meydanı ve Lara, sokak partilerinin yapıldığı iki farklı nokta. Yapay kar bile vaat ediliyor! Kafanızı sokacak bir kulüp ararsanız Jolly Joker sahnesinde Gökhan Türkmen olacakmış. Meraklısına.

BODRUM’DA, DENİZ KENARINDA....
Merkezde, özellikle de marinanın olduğu hatta, herkes sokağa dökülüyor. Belediyenin düzenleyeceği ‘Büyük Meydan Partisi’nin sloganı pek enteresan: “Kim demiş Bodrum’a kar yağmaz diye!” Konsept gereği bol bol yapay kar yağacak Bodrum’a. Yine de kendinizi beş yıldızlı otellerin lüks kollarına atmak isterseniz Royal Arena Resort, Bodrum Voyage, Kervansaray “Sizin için her şey düşündük” diyen oteller arasında.

Hadi (yılbaşında da) güneye

MEMLEKETTEN KONSER MANZARALARI...
Oldu da ‘Eller havaya’ yapmadan yeni yıla girmek istemediniz, ille de bir canlı müzik, bir popüler yüz olsun istediniz. Buca’dan Kuşadası’na uzanan potporimize buyrun...

* Kaya İzmir’de Murat Dalkılıç var. Öncesindeyse Mezdeke Show. Orijinal ekip olduğu şüpheli ama taklitlerin aslını yaşattığını unutmamalı. İzmir civarı şehirdekilerin dikkatine.
* Buca Belediyesi, Şirinyer Parkı’nı panayır alanına çevirmiş, muhtelf yılbaşı etkinlikleri düzenliyor. Konserler dahil. Yeni yıla önce Berkay sonra Emre Aydın dinleyerek girmek isteyenlerin aklında olsun.
* Yazlıkçıların yılbaşı gecesi hareketlenmesi, kış ortasında bir geceliğine yazı yaşama arzusu gibi. Kuşadası da benzer amaç içinde, ufak bir hareket derdinde. Adayı coşturacak isim Erol Büyükburç. Panorama Hill Otel de nostaljik bir sahne hazırlıyor. Hani tam da o “Nerde o eski yılbaşı eğlenceleri?” diye dertlenenlere yönelik.
* Serdar Ortaç, Kıbrıs’ta Cratos’ta sahnede. Kıbrıs sevdalıları için bir taşla birkaç kuş.

 

False