Hacettepeli öğrencilere ücretsiz sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Hacettepeli öğrencilere ücretsiz sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 02:03

HACETTEPE Üniversitesi öğrencileri, Öğrenci Sağlığı İzleme Sistemi’nin pilot uygulaması kapsamında ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in isteğiyle başlatılan sağlık taramasıyla, öğrencilere yönelik bir periyodik sağlık izleme sistemi geliştirilmesi amaçlanıyor.
Yaz okuluna devam eden öğrencilerin muayenesiyle başlatılan pilot uygulama öncesi öğrencilere mail yoluyla bir anket gönderildi. Sağlık sorunları, aşılanma hikayeleri, var olan sağlık şikayetlerini belirtmeleri istendi. Ardından da anketi dolduran öğrencilerin tansiyon ölçümü, vücut ağırlığı ve boy ölçümü ile vücut kitle endeksi hesaplanmasını içeren sağlık kontrolü yapıldı.

Veriler sisteme aktarıldı

Beytepe yerleşkesindeki öğrenci kafeteryası girişinde, doktor ve hemşirelerden oluşan sağlık personeli ile gerçekleştirilen sağlık kontrolleri sonunda elde edilen veriler, bilgisayarda oluşturulan kayıt sistemine de aktarıldı.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Merkezleri Koordinatörü Prof.Dr. Gülay Sain Güven, “Üniversite olarak hedefimiz, tüm öğrencilerimize periyodik sağlık kontrolü yapmak. İkinci adım olarak üniversitemize kayıt olacak yeni öğrencilerimize sağlık kontrolü yapmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin sağlıkları ile ilgili var olan sorunları bilmek, erken tanı koyup tedavilerini planlamak ve sağlıklarını korumak için bu sistemi geliştirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!