Yüksek Ateş
Yüksek Ateş Haberleri
Hamileler koronavirüs aşısı olabilir mi? Prof. Dr. Timur Gürgan'dan önemli açıklama
Türkiye Üreme Tıbbi ve Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Timur Gürgan, hamilelik sürecinde koronavirüs aşısı yapılmasıyla ilgili, "Hamilelikte ilk 3 ay önemli. Bu süreçte bazen iğne yaptığınız zaman ateş yükselmeleri oluyor. Yüksek ateş bazen rahim içindeki çocuğun beyin sistemini sıkıntıya sokabilir. O zaman diyoruz ki; ilk 3 ayda bu riski ortadan kaldırmak için aşı yaptırmayalım, 3 aydan sonra yaptırın" dedi.
Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısıyla ilgili merak edilen 36 soruya yanıt verdi
Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle aşısıyla ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verdi. Aşının ne kadar koruyacağı, koronavirüs geçirmiş olanlar, hamileler ve çocuklara aşı yapılıp yapılmayacağına yönelik soruların yanıtları Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yayınlandı.
PH’ı 7.4’ün üstünde olan alkali sular tercih edilmeli
Yurdu etkisi altına alan kar etkisiyle birlikte su tüketiminin azaldığına ve bu durumunda da vücudun bağışıklık sistemini zayıflattığına dikkat çeken uzmanlar, hastalıklara karşı güçlü bir savunma için yeteri kadar ve doğru kaynaktan su içilmesi gerektiğini dile getiriyor. Kanın pH’ının dengelenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de PH’ı 7.4’ün üstünde olan alkali suların tercih edilmesi öneriliyor.
Mersin'de doktor Mehmet Yaşar Karabacak koronavirus nedeniyle hayatını kaybetti
Mersin'in Erdemli ilçesinde koronovirüse yakalanan Dr. Mehmet Yaşar Karabacak (52), sevk edildiği ve tedavi gördüğü Mersin Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Koronavirüs belirtileri neler? Corona virüs (covid-19) belirti takviminde 10. günden sonra kritik süreç başlıyor... İşte günlük corona belirtileri
Koronavirüs belirtileri için uzmanların görüşleri gelme devam ediyor. Corona virüs mutasyon verilerinin ortaya konmasının ardından semptomlar yeniden gündeme geldi. Tüm dünyada virüsle mücadele sürerken, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, mutasyonlu virüsün öldürücü hızının daha az olduğunu belirterek öksürük ve solunum semptomlarının daha fazla olduğunu açıkladı. Öksürük, nefes darlığı ve yüksek ateş ile kendisini gösteren korona virüs günlük belirtileri için dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz koronavirüs bulaşında kritik sürecin genellikle 10 günün sonunda yaşandığını belirtti. İşte, korona virüs belirti takvimi ve konunun ayrıntıları.
Çocuklarda bronşit: Belirtileri, risk faktörleri, tedavisi
Akciğerlere ait hava yollarının iltihaplanmasıyla oluşan ve kış aylarında kendini gösteren bronşit çocukları daha fazla etkiliyor. Bronşit, soluk borusundan dallanarak akciğerlere yayılan hava borularını örten zarın akut veya kronik olarak iltihaplanması anlamına geliyor.
Böbreklerdeki Yoğun Ağrı Neyin Habercisi?
Normal şartlarda bir insanda bulunan börek sayısı ikidir ve bu börekler birbirinden ayrı olarak sağ ve solda konumlanır. Ancak kesin nedeni bilinmese de bazı durumlar anne karnındayken bebeğin böreklerinin birleşmesine yol açar. Şekil olarak at nalına benzeyen bu duruma at nalı böbrek hastalığı denir. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Arman Çitçi, at nalı böbrek hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
Koronavirüsü yendi, 3 gün sonra ikiz bebek dünyaya getirdi
Adana'da özel bir hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan Medine Emeli, hamileliğinin 35'inci haftasında yakalandığı koronavirüsü yendikten 3 gün sonra ikiz bebek dünyaya getirdi. Arda ve Ali adını verdikleri oğullarının genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Emeli ailesi, herkesi bu virüse karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Mutasyonlu corona virüs belirtileri neler? Yeni koronavirüsün en sık görülen iki belirtisi belli oldu: Öksürük ve solunum semptomu fazla
Korona virüs belirtileri bilim insanlarının yaptığı araştırmalar ile ortaya çıkmaya devam ediyor. Tüm dünyanın mücadele verdiği küresel salgında, corona virüs mutasyonu ile ilgili en sık görülen semptom belirlendi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, mutasyonlu virüsün öldürücü hızının daha az olduğunu belirterek, öksürük ve solunum semptomlarının daha fazla olduğunu ifade etti. Diğer yandan İngiltere'de yapılan araştırmada da Covid-19 belirtileriyle ilgili kalp atış hızındaki düzensizlik dikkat çekti. İşte, mutasyonlu korona virüs belirtileriyle ilgili ayrıntılı bilgiler..
Romatizmal Rahatsızlıkların Tedavisini Ertelemeyin! Kalıcı Sorunlara Neden Olabilir
Yeni tip koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, uzmanlar yaşadığımız diğer sağlık sorunlarını da ihmal etmemiz gerektiğinin altını çiziyor. Çünkü birçok rahatsızlığın tedavi sürecinin ertelenmesi kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Bu problemlerden biri de vücuttaki birçok eklemi etkileyebilse de, genellikle ellerde ve parmaklarda başlayan, ilerleyen süreçte ise nesneleri tutmayı veya kapları açmayı bile zorlaştıran romatoid artrit (RA) yani bilinen adıyla iltihaplı romatizma karşımıza çıkıyor.
Aşı hakkında ilginç ‘otomobil’ benzetmesi: Risk yüz kat daha fazla
Koronavirüse karşı aşı çalışmaları son sürat devam ederken aşının yan etkilerine dair tartışmalar da sürüyor. Bilim insanları aşıdaki riskin, hastalığın etkilerinden daha kötü olmadığını belirtiyor.
Boran, ASELSAN ile hedefini vuracak
ASELSAN, Boran 105 milimetre Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs Atış Kontrol Sistemi'nin kalifikasyon testlerini tamamladı.
Kayseri’de bir sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi
Kayseri'de, Devlet Hastanesinde sağlık memuru olarak çalışan Oğuzhan Özkan (44), yakalandığı koronavirüse yenik düştü.
Bu uykusuzlukların bir anlamı olmalı...
Kimileri için her gece düzenli ve kesintisiz uyumak mümkün değil... Oysa sağlıklı uyku, bağışıklık sistemimizin en yakın dostlarından biri. Yarın yani 3 Ocak, Uyku Festivali Günü. Biz de konunun uzmanı nöroloji doktoruna kaliteli uykunun sırlarını ve uykusuzluğun yol açabileceği problemleri sorduk.
Soğuk Algınlığı İçin Basit Öneriler
Soğuk algınlığına, dinlenme, bol sıvı tüketimi, taze sebze ve meyvelerin tüketilmesi gibi basit önlemler iyi gelir. Dahiliye Uzm. Dr. Ufuk Özışık, soğuk algınlığı için önerilerde bulundu.
Farenjit: Belirtileri ve Tedavisi
Boğaz ağrısı, yutkunmada güçlük, halsizlik ve bitmek bilmeyen öksürük…Uzun süre kapalı ve havasız ortamlarda bulunmak farenjite yakalanma riskinizi arttırıyor. Mevsim geçişleriyle birlikte kendini gösteren en yaygın hastalıklardan biri olan farenjitte, erken tanı ve tedavinin hastalığın kronikleşmemesi için önemli olduğuna vurgu yapan K.B.B Uzmanı Opr. Dr. Koray Cengiz bilinmesi gereken tüm detayları sizler için anlattı.
Her bel ve sırt ağrısı koronavirüs belirtisi midir?
Küresel bir salgın haline gelen koronavirüs aşısında olumlu gelişmeler yaşanırken yapılan araştırmalar neticesinde ise virüs, her geçen gün yeni bir belirtisi ile kendini gösteriyor. Yüksek ateş, nefes darlığı ve eklem ağrıları ise en bilindik semptomlar olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki hareketsiz yaşam tarzının da arttığı bu dönemde kişiler yaşadıkları ağrı sorunlarını virüsün belirtisi sanıyor. Peki, her bel, sırt ağrısı koronavirüse mi işaret ediyor?
Kapıda bekleyen tehlike: Batı Nil virüsü ve Zika virüsüne dikkat!
Ülkemiz son günlerde mevsim normallerinin altına düşen yağış ve su kullanımında yapılan hatalar nedeniyle ciddi kuraklık yaşıyor. Barajlarda su seviyeleri hızla düşerken uzmanlar, yaşanan bu durumun yazın bataklık ve küçük gölcükler oluşturabileceğine, bu ortamın sivrisinek üremelerine zemin hazırlayabileceğine, beraberinde ise Batı Nil Virüsü, Zika gibi ölümcül hastalıkların yayılabileceğine dikkat çekti.
MIS-C sendromu nedir? Koronavirüsün mutasyona uğraması ile birlikte Kovid-19 çocuklarda görülüyor mu? Prof. Dr. Ateş Kara açıkladı
MIS-C sendromu ve Kovid-19 çocuklarda görülüyor mu sorusu koronavirüs salgının en başından beri merak edilen konulardan biri olurken, MIS-C tablosundaki son durum dünya gündeminde de sık sık konu oluyor. Bilim Kurulu toplantısının düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarından gelen soru üzerine Prof. Dr. Ateş Kara ülkemizde çocuklarda MIS-C sendromu hakkında son durumu açıkladı. İşte, ayrıntılar.
Kayseri'de koronavirüsü yenen hemşire Gülay Emirdoğan'dan uyarı
Kayseri Devlet Hastanesi'nin pandemi servisinde çalışırken koronavirüse yakalanan hemşire Gülay Emirdoğan (40), 20 günlük tedavinin ardından görevinin başına döndü. Emirdoğan, maske ve mesafe kuralına uymayanlara üzüldüğünü söyleyen Emirdoğan, "Keşke benimle gelip bir saat koronavirüslü hastaları, gözleyebilseler. Bu yüzden sağlıklı günler de yeniden birlikte oturmak için bir süre akşam oturmalarımızı, ziyaretlerimizi erteleyelim" dedi. Emirdoğan ayrıca, "24 saat boyunca bu hastalara, hizmet ediyorum. Konunun önemini çok iyi biliyoruz. Hastalığın hala ciddiye alınmamasını anlayamıyorum. '' ifadelerini kullandı
Çocuklarda yüksek ateşle ilgili bilmeniz gereken 5 madde
Kış ayları özellikle çocuklar için hastalık mevsimi olarak biliniyor. Bu dönemde görülen rahatsızlıkların önemli bir çoğunluğu ise yüksek ateşe neden oluyor. Pek çok aile yükselen ateş değerleri ile karşılaştığında endişeye kapılıyor ve bilinçsizce yanlış yöntemlere başvurabildikleri için çocukların genel sağlık durumları olumsuz etkilenebiliyor.
Kalabalık ortamlarda bulaşma riski artıyor… Zatürreden korunmak mümkün
Zatürre, akciğerlerin iltihaplanması sonucu özellikle de kış aylarında sıkça görülen ciddi bir enfeksiyondur. Tüm dünyada ve ülkemizde en fazla ölüme neden olan hastalıklar arasında bulunan zatürreden korunmanın en etkili yolu da güçlü bağışıklık sistemidir. Özellikle de koronavirüs semptomlarıyla çok sık karıştırılan zatürre hakkında merak edilenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Döndü Güneylioğlu ve Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Levent Cem Mutlu açıkladı.
Koronavirüsü yenen hemşire: Maskesiz dolaşanlar keşke pandemi servisini görse
Kayseri Devlet Hastanesi'nin pandemi servisinde çalışırken koronavirüse yakalanan hemşire Güzel Karaağaç (31), 1 aylık tedaviyle sağlığına kavuştu. Yeniden aynı serviste göreve başlayan Karaağaç, "Sokağa nedensiz yere çıkanlar, maskesiz dolaşanlar keşke pandemi servisini ve oradaki hastaları bir kere görebilseler. Bu durum bizi çok üzüyor" dedi.
Prof. Dr. Zafer Kurugöl: ‘Çocuk hastalarda artış var’
Çocukların koronayı hafif atlattığı, pek fazla etkilenmedikleri biliniyordu. Ancak Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Zafer Kurugöl, son dönemde gelişen MIS-C tablosu nedeniyle 10-18 yaş arası çocuk hastalarda artış görüldüğünü belirtti.
Burun Estetiği Ameliyatları Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Burun estetiği ameliyatı olan ve ameliyat sonrası kanına mikrop karışan Sevinç Çelik'in iki bacağı kesildi. Hayatı kabusa dönen ve 6 yıldır açtığı davadan sonuç bekleyen Çelik'in yaşadıkları tüm Türkiye'yi sarstı. Burun ameliyatları sonrası iyileşme sürecini ve dikkat edilmesi gerekenleri Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven ve K.B.B Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz'e sorduk.
Koronavirüs belirtileri neler, nasıl anlaşılır? Tat ve koku kaybı ne zaman geçer? Gün gün corona virüs belirti takvimi
Coronavirüs belirtileri, yapılan araştırmalar ile gündeme geliyor. Koronavirüs aşısı ve tedavisinde olumlu gelişmeler yaşanırken, dünyada vaka sayısı artış göstermeye devam ediyor. Griple belirtileri benzerlik gösteren corona virüsü salgınında uzmanlardan uyarı geldi. Yapılan son araştırmalara göre, coronavirüs hastaları iyileştikten aylar sonra bile nefes alma ve diğer solunum yolu problemleri yaşamaya devam ediyor. Kas, eklem ağrısı, yüksek ateş, öksürük, baş ağrısı gibi semptomları bulunan koronavirüsün en tehlikeli belirtisi ise nefes darlığı olarak biliniyor. Peki, koronavirüste tat ve koku kaybı ne zaman geçer? İşte, gün gün koronavirüs belirtileri ve konuyla ilgili ayrıntılar.
Son dakika haberi: İstanbul'da burun ameliyatı oldu, iki bacağı da kesildi... Hayatı kâbusa döndü! Karar yok...
Son dakika haberi... Burun estetiği ameliyatı olan Sevinç Çelik’in hayatı karardı. Ameliyattan sonra kanına mikrop karışan Çelik’in iki bacağı kesildi. Bu süreçte küçük kızı da lösemiye yakalanan Çelik, açtığı 1 milyonluk tazminat davasından sonuç bekliyor. Son 6 yıllık süreçte 6 hâkimin değiştiği dava dosyasının bir sonraki duruşması ise önümüzdeki nisan ayı sonunda yapılacak.
Doğru müdahale çok önemli! Çocuğunuzun ateşi düşmüyorsa…
Farklı sebeplerle sıklıkla görülen yüksek ateş, ebeveynlerin bebeklerinde karşılaşmaktan en korktukları durumlar arasında yer alır. Bir hastalık bulgusu olarak algılanan ateş, kimi zaman vücudun geliştirdiği bir savunma hareketiyken, kimi zamansa bir rahatsızlığın ilk belirtisi olabiliyor.
Son dakika... KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı hastaneye kaldırıldı
Trabzon'da koronavirüse yakalanan ve evinde olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın rahatsızlığının artması nedeniyle tedavisine hastanede devam edilecek.
Koronavirüs (corona) belirtileri nedir? Baş ağrısı kovid 19 belirtisi mi? İşte gün gün belirtiler..
Günlük koronavirüs belirtileri dünyada olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Öksürük, ateş, nefes darlığı kas ve eklem ağrıları gibi belirtiler ile kendisini gösteren koronavürüs semptomları kanıtlanmış belirtiler arasında yer alıyor. Vaka sayısı artarken bilim insanlarının yaptığı çalışmalarla yeni koronavirüs semptomları ortaya çıktı. Son yapılan araştırmaya göre, daha önce korona virüse yakalanmış olan kişilerde kronik yorgunluk sendromu, depresyon gibi problemler görülebiliyor. İşte, ayrıntılar.
Son dakika... Acılı aile böyle konuştu: Yorulmak nedir bilmiyordu, yaşamı 25 günde bitti
Ankara'da yakalandığı 'kelebek hastalığı' (lupus) nedeniyle hayatını kaybeden milli tekvandocu Gamze Özdemir'in (21) babası Haydar Özdemir, "'Lupus' dediklerinde kanser olmadığı için sevindik. Lupusun ne olduğunu bilmiyorduk. Ama lupus kanserden de kötü bir hastalıkmış" dedi.
MIS-C sendromu nedir? İşte MIS-C belirtileri ve tedavi yöntemleri
MIS-C sendromu son yapılan araştırmalarla yeniden gündeme geldi. Uzman Dr. Binnaz Çelik, "Çocuklarda koronavirüs sırasında veya 4-6 hafta sonrasında Multifinflavotuvar Sendromu (MIS-C) sendromu gelişebiliyor. Bu sendroma yakalanan çocuklarda ateş oluyor, sonrasında ciltte döküntüler, kalple ilgili yorulmalar olabiliyor" dedi. Multisistem İnflamatuar Sendromu yani MIS-C ‘Kawasaki’ hastalığına benzer bulgularla kendisini gösteriyor. Peki, MIS-C sendromu nedir? İşte, belirtileri ve hastalıkla ilgili bilgiler.
Son dakika haberler: Kadınların ekmek pişirmek için bir araya gelmesiyle koronavirüsün yaydığı mahalleye karantina
Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Mahallesi’nde ekmek pişirmek için fırında bir araya gelen ve birbirine koronavirüs bulaştıran 72 kişinin tedavisi devam ediyor. Öte yandan mahalle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı gereği dün karantina altına alındı. Mahalle muhtarı Hasan Pulu, "Bir kadından çıkan koronavirüs sonrası bugün son sayımız 72 oldu" dedi.
Bu fotoğrafın tek bir nedeni var!
Kayseri Yanyalı'da ekmek pişirmek için bir araya gelen kadınlar birbirine koronavirüs bulaştırınca Kapuzbaşı Mahallesi karantinaya alındı. Mahallede 72 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.
Koronavirüste şoke eden gelişme! Bir yıl sonra yapılan testte ortaya çıktı
İtalya'da yaşanan bir gelişme herkesi şoke etti. 2019 yılının Kasım ayı sonlarında bir çocuktan alınan örneğe yaklaşık bir yıl sonra uygulanan Covid-19 testi pozitif çıktı.
Taziye ziyaretine gidip koronavirüse yakalandı! İbretlik sözler
Kayseri'de komşusuna taziye ziyaretinde koronavirüse yakalanan Fatma Baratalı (62), eşi Kıbrıs gazisi Şaban Baratalı'ya da (67) hastalığı bulaştırdı. Eşi ile hastanede tedaviye alınan Fatma Baratalı, "Komşuma taziye ziyaretinde bulunduğum zaman koronavirüs bulaştı. Çok pişmanım" dedi.
Kayseri’de yaşlı çift, 5 gün arayla koronavirüsten öldü
Kayseri’nin Develi ilçesinde, koronavirüse yakalanan Şükrü Acer (82) ve eşi Safiye Acer (80), 5 gün arayla hayatını kaybetti.
Grip ve soğuk algınlığı ile Covid-19 belirtileri nasıl ayırt edilebilir?
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, koronavirüs ile diğer kış aylarında sıklıkla karşılaşılan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar arasındaki belirgin özellikleri açıkladı.
Pozitifi kontrol ettir, negatife hemen sevinme
Pandeminin hayatımıza soktuğu onlarca yeni kavramdan en mühimi PCR ve antikor testleri oldu. Çünkü kişi hastalığa yakalandığında şüpheleri doğrulayacak tek yöntem bu iki test. Peki bu testler güvenli mi? Demirören Medya Sağlık Grup Direktörü Dr. Cihat Olcay Dinçel’le konuştuk…
Mükemmel bir Türk kahvesi yapmanın sırrını açıklıyoruz
Kahvenin her türlüsü ayrı bir keyif kaynağı ama Türk kahvesinin yeri de bir başka. Mis kokulu bol köpüklü Türk kahvesinin hem lezzeti hem de ritüeli dünya tarafından kabul görmüş durumda. Peki Güzel bir Türk kahvesi yapmak için nelere dikkat edilmeli? İşte bol köpüklü lezzetli bir Türk kahvesi için bilmeniz gereken püf noktaları…
Son dakika haberi... Koronavirüse yakalanan belediye başkanı böyle seslendi
Bursa'nın İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle karantinada bulunduğu ikametinin balkonundan vatandaşları uyardı. Taban, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edin. Bu hastalıktan korkun, kolay geçmiyor, yüksek ateş rahatsız edici" dedi.
Tosya eski Belediye Başkanı Yücel, koronavirüsten hayatını kaybetti
KASTAMONU'nun Tosya ilçesinin eski Belediye Başkanı Mümtaz Yücel (80), Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Koku ve tat alma bozuklukları başka hastalıkların da habercisi olabilir
Prof. Dr. Ünal Bayiz, “Koronavirüs enfeksiyonunun görüldüğü hastalarda, yüksek ateş, kuru öksürük, nefes darlığı gibi ana belirtilere ek olarak tat ve koku alma sorunları da gözlenebiliyor. Fakat tat ve koku alma bozuklukları yalnızca Covid-19 belirtisi olmayıp diğer etkenlerden kaynaklı soğuk algınlıklarında ve daha pek çok farklı hastalık türünde de görülebiliyor” dedi.
Koku ve tat alma bozukluğu ani ve şiddetliyse dikkat
Koronavirüs pandemisinin belirtileri arasında yer alan tat ve koku alma sorunlarının soğuk algınlığı gibi pek çok farklı hastalık türünde de görülebildiğini ifade eden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz uyardı. Bayiz, "Koku ve tat alma bozukluklarının koronavirüs enfeksiyonu şüphesi oluşturmasında en önemli etken, söz konusu semptomun ani bir şekilde ortaya çıkması ve şiddetli olması" dedi.
Zatürreden korunmak için nelere dikkat edilmeli?
Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Döndü Güneylioğlu, tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen ve en fazla ölüme neden olan hastalıklar arasında bulunan zatürreden korunmanın en etkili yönteminin güçlü bir bağışıklık sistemi olduğunu söyledi.
COVİD-19 hastalığı diş kaybına neden olabilir mi?
Dünyada 2019 yılının Aralık ayından, Türkiye’de ise 2020 Mart ayından bu yana milyonlarca kişide görülen Covid-19 virüsü, kişiler üzerinde farklı semptomlar yaratabiliyor. Peki, bilinen semptomlardan farklı olarak bu hastalık, diş kaybına neden olabilir mi? İmplantoloji alanında değerli çalışmaları olan Çene Cerrahisi Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.
47 yaşındaki valilik çalışanı, koronavirüsten öldü
Kayseri Valiliği'nde çalışan, 4 çocuk babası Mustafa Yıldız (47), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.