yiyecekler haberleri sayfasında yiyecekler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9590 yiyecekler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bazı gıdalar masum gibi görünseler de aslında sağlığımız için uzun vadede ciddi tehdit oluşturabilirler. Bu yazımda sizlere; obezite oluşumuna, kalp ve damar rahatsızlıklarına sebebiyet verebilecek ancak bir o kadar da yemekten keyif aldığımız gıdalardan bahsedeceğim.
#YiyeceklerHepimiz bir gün yaşlanacağımızı bilsek de buna karşı koymak için çeşitli estetik müdahalelere başvurabiliriz. Ancak onun da öncesinde günlük yaşantımızda tükettiğimiz gıdaların cildimiz, bedenimiz ve ruh halimiz için ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir. Bu yazımızda kırışıklıkları önlemeye yardımcı olan yiyeceklerden bahsedeceğiz. İşte kırışıklıklara ne iyi gelir merak edenlere kırışıklıklara kesin çözüm besinler…
#Kırışıklıklara Ne İyi GelirSağlıklı olmaya çalışmak, bazen yorucu gibi görünebilir. Buna bir de sağlıklı beslenmeyle alakalı bir sürü çelişkili bilgi ve öneriler de eklenince, doğru bildiğimiz yanlışlar daha bir can sıkıcı olabiliyor. Zamanla, bizim için kötü olarak kabul edilenlerin aslında iyi olduğunu ve iyi olarak kabul edilenlerin aslında hiç iyi olmadığını iddia eden yeni araştırmalar ortaya çıkıyor. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda beslenmenize dahil ettiğiniz sağlıklı yiyeceklerin, tam tersi esasen sağlıksız sayılabileceklerini düşündünüz mü? İşte o yiyecek ve içecekleri kapsayan küçük bir liste…
#SağlıklıEt ve balık gibi taze tüketilmesi gereken yiyecekleri ya da meyve ve sebzeleri uzun süreli muhafaza etmek zordur. Çünkü bu gibi malzemeler çabuk bozulur ve zaman geçtikçe besin değerini kaybederler. Buradaki en iyi arkadaşınız ise elbette buzdolabınızdır. İşte akıllıca planlama yaparak, haftalık alışverişlerinizin ömrünü uzatmanın yolları…
#BuzdolabıNerede o dalından kopar kopmaz dişlediğimiz meyveler, denizden tutar tutmaz ızgaraya atıp yediğimiz balıklar... Günümüzde yiyip içtiğimiz her şey üreticiden soframıza gelene kadar kim bilir kaç kez el değiştiriyor. Peki bu koşullar altında tükettiklerimizin tazeliğinden nasıl emin olacağız? Tabii ki bilinçlenerek! Peki siz bu konuda ne kadar bilgi sahibisiniz? Gelin testimize sınayın bilginizi...
#YiyeceklerSabah uyanır uyanmaz kahvaltı sofrasına oturanlar... Akşamları yatana kadar atıştıranlar... ABD'de yapılan güncel bir araştırma, sizin için önemli veriler içeriyor. Araştırmayı yapan uzman bulgularını ve bunun vücudumuza olan etkilerini anlattı...
#Biyolojik SaatFrancesca'nın 51 yaşındayken sürekli tatlı yemeye başlaması ailesinin dikkatini çekmiş, hatta zaman zaman gerginliklere yol açmıştı. Bunun bir hastalık belirtisi olduğunu ise çok sonra anlayacaklardı. Peki neydi Francesca'nın hastalığı? Şeker ihtiyacının yanı sıra hangi semptomları gösteriyordu?
#DEMANS26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünYedikleriniz sadece vücudunuzu değil zihninizi ve psikolojinizi de etkiliyor. Özellikle stres ve kaygıyla başa çıkmak için yemeniz ve uzak durmanız gereken bazı yiyecekler var. Bu yiyecekleri ve vücudunuza etkilerini sizin için derledik.
#StresRAMAZAN Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tatlı bir heyecan, bir araya gelmenin neşesi ve mutluluğu hepimizi sarmalıyor. Ancak, bu özel zamanı daha keyifli hale getirmenin yanı sıra sağlığımızı da göz ardı etmemeliyiz. Unutmayalım ki her gün olduğu gibi bu güzel ve anlamlı bayram günlerinde de fizik ve ruh sağlığımızı korumak için bazı önlemleri almak çok önemli. Tek arzu, hedef ve beklentimiz, hepimizin hem de çokça hak ettiği bu bayram tatilini sağlıklı, huzurlu ve mutlu şekilde geçirmek. Dokuz Eylül Hastanesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Ersoy seyahatte ilk yardımı anlattı, önerilerini sıraladı;
#1Saatte 800 kilometre hızla giden bir uçakta internete nasıl bağlanabiliyorsunuz? O kadar yüksekte yiyecekler ve içecekler nasıl ısıtılıp hazırlanıyor? En önemlisi de 40.000 fit yükseklikte tuvaletler nasıl çalışıyor? Uzmanlar teker teker anlattı...
#Uçak TuvaletleriBiri spor diğeri moda dünyasının yıldızlarından... 2015 yılında aynı anda bulundukları bir etkinlikte karşılaştılar. Birbirlerine aşık olmaları da fazla zaman almadı. "Aşkın baş kentinde" tanışan çift, romantik bir ilişki yaşamaya başladı. Sonra da nişanlandılar zaten.
#İzabel GoulartKültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığıİngiliz kraliyet ailesi son aylarda art arda gelen hastalık haberleriyle sarsılmış durumda. Önce Kate Middleton sonra da Kral Charles ameliyat olmuş, Charles’ın bu operasyondan birkaç gün sonra kanser olduğu açıklanmıştı.
#MEGHAN MARKLEİslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Fransa Bölgesi’nin (CIMG) verdiği kurumsal iftar yemeğine T.C. Marsilya Başkonsolosu Sait Evren, Avignon Belediye Başkanı ve belediye çalışanları, IGMG Genel Merkez MYK üyesi Dr. Mustafa Uyanık, dini cemaat temsilcileri, STK ve dernek başkanları ve iş insanları katıldı.
#MarsilyaSağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, Türkiye’de her yıl yaklaşık 20 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulduğunu belirterek, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneri ve uyarılarda bulundu.
#Kolon KanseriHasene Sosyal Yardımlaşma Derneği, Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) aracılığıyla girdiği Gazze’de kayıp ve yetim çocuklara el uzattı. Uzun vadeli sürecek proje kapsamında kayıp çocukları aileleriyle buluşturmak, bakıcı ailelerle yetim çocukları desteklemek yer alıyor. Gazze ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Hürriyet’e konuşan Hasene International Başkanı Bekir Altaş, bu yılki zekât kampanyasında mültecilere ve savaş mağdurlarına odaklandıklarını söyledi:
#HaseneTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiGenellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirYeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun YemekleriDalak yenir mi sorusu, kurban kesiminin ardından pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Sakatat grubuna giren dalak, kurban içerisinden elde edilen parçalardan birisidir. Dalak genellikle kan yaptığı dolayısıyla tercih edilen sakatatlardan birisidir. İşte, dalak yenir mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar için detaylı bilgiler
#Dalak YenirAlüminyum folyo, mutfaklarda önemli bir yardımcı. Ancak birçok kişi alüminyum folyonun gıdayla temasının sağlık sorunları yaratabileceği endişesiyle bu ürünü kullanmaktan çekiniyor. Peki gerçekten böyle bir sakınca söz konusu mu? Mutfakta alüminyum folyo kullanırken nelere dikkat edilmeli?
#Alüminyum FolyoMersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Türkmen Sıkması, Kara kavurma, Et Sote, Sebzeli Kavurma’nın sentezinden oluşan Tantuni, Arapça yumuşak yemek manasına gelir. Peki, tantuni hayvanın neresinden yapılır? Tantuni malzemeleri ve yapım aşamaları
#Tantuni Hayvanın Neresinden Yapılır?Vitamin ve mineral bakımından zengin yiyecekler arayan kişiler için dana dili ideal bir yiyecektir. Dana dilinin oldukça yararlı bir yapısı bulunmaktadır. Bu yüzden çok sayıda kişi dana dili alarak çeşitli şekillerde pişirmektedirler. Dana dili nasıl pişirilir? Dana dili düdüklüde kaç dakikada pişer? Dil sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Dana DiliTavuk hem sağlıklı hem de besleyici bir protein olması nedeniyle mutfaklarımızda önemli bir yere sahip. Özellikle but, göğüs gibi parça tavuklar neredeyse herkesin buzdolabında acil durumlar için yerini alıyor. Peki buzdolabınızdaki tavuk etlerini ne kadar zaman saklıyorsunuz? Daha da önemlisi tavuğun bozulduğunu anlamanın yollarından haberdar mısınız? Gelin bu işaretlere biraz yakından bakalım…
#Tavuğun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır