SOSYAL medyada beğeni peşinde koşanlar, bu sefer de diş beyazlatma videoları yayınlamaya başladı. Bu videoların bazılarında kişi karbonat, diş macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dişlerine yapıştırıyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise dişlerinin beyazlığının sırrının muz kabuğu, karbonat, limon veya tuz ile diş fırçalamak olduğunu öne sürüyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız, Alüminyum folyonun içerisinde ağır metaller var, bu zehirlenmeye götürür. İçine konulan limon, karbonat, sirke tarzı şeyler onun daha çok aşınmasına sebep olur ve tükürük yoluyla bunlar yutulur. Bu sağlık açısından çok tehlikeli, diş açısından da dişin minesini yumuşatan dişe zarar verip gerçek sağlıklı dokuyu aşındıran eylemlerdir bunlar. Bu metallere karşı alerjik bir reaksiyonu varsa ölüme kadar götürebilir dedi.
#Diş BeyazlatmaAntalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Çalhan, 'radar aracı' hakkında doğru bilinen yanlışları sıraladı. Çalhan, radara yakalanmamak içindikiz aynasına CD-DVD asan, plakayı saç spreyiyle boyayan ve radar aracını görünce frene basan sürücüleri 'Hiçbiri işe yaramıyor' diyerek uyardı. Çalhan, "Radar sinyalini şaşırtmak mümkün değil" dedi.
#RadarCorona Virüsüne karşı alınması gereken önlemler şu sıralarda herkesin konuştuğu konu haline geldi. Bu konuyla ilgili Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu da dikkat çeken bir yazı kaleme aldı ve tedbirlerde doğru bilinen yanlışları derledi. İşte Corona Virüsü'nde doğru bilinen 10 yanlış!
#Corona VirüsKocaeli’nin Körfez ilçesinde, spor salonuna giden İ.K.’nın otomobiline, önceki gece park halindeyken pompalı tüfekle 7 el ateş edildi. Yanlış otomobili kurşunladığını anlayan kişiler daha sonra aralarında husumet bulunan O.Ç.’nin aracını tespit ederek 7-8 el ateş etti. Olayla ilgisi olduğu belirlenen 6 kişi gözaltına alındı.
#KörfezÜsküdar Salacak Sahili’nde sorumsuz bir sürücünün hatalı park yapması adeta trafiği kilitledi. Dar yoldan geçemeyen otobüsün arkasında metrelerce kuyruk oluşurken vatandaşlar çareyi arabayı kaldırarak kenara çekmekte buldu. Üsküdar Salacak Sahili’nde sorumsuz bir sürücünün yaptığı hatalı park yapması adeta trafiği kilitledi. Sorumsuz sürücünün aracı nedeniyle bir otobüs caddeden geçemedi. Kısa sürede otobüsün arkasında metrelerce araç kuyruğu oluşurken vatandaşlar duruma isyan etti. Bazı vatandaşlar çevrede araç sahibini ararken kimileri ise çareyi aracı kaldırmakta buldu. Otobüsün yolda kalmasına sinirlenen vatandaşlar, çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında hatalı park edilen aracı adeta kaldırarak kenara çekmeye çalıştı. Vatandaşların aracı taşıyarak kenara çekmesinin ardından otobüs de yoluna devam etti. Sorumsuz sürücünün yaptığı ise bu kadarına da pes dedirtti. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntü vatandaşların da büyük tepkisini çekti.
#ÜsküdarFederal Alman Meclisi’nin Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Türk siyasetçilere uygulanan seçim kampanyası ve miting yasağını eleştirdi. “Ben olsam bundan vazgeçerdim” diyen Roth, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Almanya'da konuşma yapmasına karşı olmadığını söyledi.
#Claudia RothAlmanya Federal Uyum Bakanları Kongresi Nürnberg’de sona erdi. Kongre sonunda yapılan basın toplantısında konuşan bakanlar, ilk demecinde İslam'ın Almanya'ya ait olmadığını söyleyen Seehofer’in sözlerinin yanlış olduğunu ve kışkırtmadan başka işe yaramayacağını vurguladı.
#Almanya Uyum BakanlarıAbdülselam Deniz'in T.C. kimlik numarasından dolayı başına gelmeyen kalmadı. Kıbrıs Gazisi gözüken Deniz, terörden de gözaltına alındı. 18 yaşına giren Abdülselam Deniz'in T.C kimlik numrasını on tane 1, bir tane de 0 oluşturuyor. Bu kimlik numarasından dolayı Türkiye'nin neredeyse her bölgesinde mahkemeleri var. Star TV'nin haberine göre Abdülselam Deniz'in Antalya ve İzmir gibi turistlik yerde evleri görünürken, farklı yerlerde arsaları da bulunduğu görünüyor. Terör örgütüne yardım eden bir derneğin başkanı olarak da gözüken Abdülselam Deniz, bu sebepten dolayı gözaltına bile alındı.
#TC Kimlik NoCumhurbaşkanı Erdoğan, NATO skandalı için konuştu: "Daha dün Norveç'teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği takip ettiniz. Bazı yanlışları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da öyle bir hadisedir. Bu terbiyesizliği NATO içinde varlığını bir süredir takip ettiğimiz çarpık bir bakışın dışavurumu olarak anlıyoruz."
#ErdoğanDiyarbakır’da 53 yaşındaki Nezahat Barutçuoğlu'nun başvuru yapmamasına rağmen adına çipli kimlik kartı düzenlendi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünden aranan kadın, kendisine verilen çipli kimlik kartını görünce şok geçirdi. Yeni kimlik kartındaki fotoğrafın bir erkeğe ait olduğunu, imzanın ve parmak izi bilgilerinin de kendisine ait olmadığını gören kadın, kimliği almadan müdürlükten çıkıp iptal işlemi başlattı.
#Nezahat BarutçuoğluAnkara’daki bir laboratuvar raporları karıştırınca, Kemal Sunal’ın ‘Korkusuz Korkak’ filmi gerçek oldu. Yanlış gönderilen rapora göre aslında ‘sağlam’ olan 60 yaşındaki Cahit Delikanlıoğlu için kanser tedavisine başlandı. Patoloji laboratuvarı, sonuçların karıştırıldığı fark edince, “Hemen tedaviyi kesin” dedi. Delikanlıoğlu, suç duyurusunda bulunarak olayı yargıya taşıdı.
#Kanser89'uncu Oscar Ödülleri'nde En iyi Film Ödülü açıklandığında bir skandala imza atıldı. Zarflar karışınca, ödül önce La La Land ekibine verildi. Ancak daha sonra sahneye En İyi Film ödülünün gerçek sahibi Moonlight ekibi çağrıldı. O anları CNN Türk canlı yayınına bağlanan Gazeteci Barbaros Tapan anlattı.
#HtvgundemAdana’da, 10 yıl önce 'kolon kanseri' teşhisi konulan 26 yaşındaki Salih Murat’ın, 7 kez ameliyat geçirip, 26 kiloya düştükten sonra kanser olmadığı anlaşıldı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü’nün, 'Crohn hastası' olduğunu tespit ettiği genç, bu yönde yapılan tedavinin ardından sağlığına kavuştu.
#Htvgundemİzmir'de şiddetli karın ağrısı ve idrarını yapamama şikayetiyle Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne götürülen 41 yaşındaki Hasan Günay, ’böbrek taşı sancısı çektiği’ teşhisiyle bol su içmesi söylenerek evine gönderildi. Ağrının dinmemesi üzerine bölge hastanesine tekrar götürülen Günay, tomografi sırası beklerken fenalaştı ve 7 gün sonra da öldü. Ailesi, yapılan kontrollerde ağrının böbrek taşından değil 12 parmak bağırsağında kirli sıvı sızıntısından kaynaklandığının, karına dolan bu suyun da kalp krizini tetiklediğinin ortaya çıktığını söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Hasan Günay’ın eşi Deniz Günay, sosyal güvenceleri olmadığını ve 3 kızıyla ortada kaldığını belirtti. Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Kuzey Genel Sekreteri Ahmet Erbaycu, gerekli incelemenin başlatıldığını açıkladı.
#İzmir"Halka mâl olmuş" sözünün cuk oturduğu biri varsa o da 20'nci yüzyılın hatta belki de dünya tarihinin en büyük dehalarından biri olan Einstein'dır, değil mi? Maalesef tam olarak değil. Einstein'ın fikirleri ve keşifleri bir yana ismini ve yüzünü kullanabilmek bile o kadar basit değil...
#Albert EinsteinBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Müsilaj Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, bilimsel araştırmalar için yaptığı dalışlarda, müsilaj kümesinin üzerine yuva yapıp hayatta kalmaya çalışan bir çırçır balığından etkilenerek kitap yazdı.
#Mustafa SarıCHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’de düzenledikleri Milletin Sesi Mitingi’nde, “Diyorlar ki ama CHP’de geçmişte şöyle yaptı, böyle yaptı. Evet hatalar oldu. Biz bugün çok mükemmel bir parti iddiasında da değiliz ama biz hatalarımızdan ders çıkartmasını bilen bir partiyiz. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz” dedi.
#Kemal KılıçdaroğluYüz hatları kalemle çizilmiş gibi keskin... Sakin, telaşsız bir duruşu var. Gerektiğinde konuşanlardan... Onu bu yüzden bazen soğuk bulduklarını söylüyor, bu durumu kırmaya çalıştığını anlatıyor. 28 yaşındaki Deniz Can Aktaş’la karşılıklı oturup başlıyoruz geçmişten bugüne, muhabbete...
#Can Aktaş’Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok... 7’den 70’e hepimiz her gün, günün belli bir bölümünü bu sosyal medya uygulamalarında geçiriyoruz. Gündemi, trendleri, yakınlarımızı, ünlü isimleri bu mecralar aracılığıyla takip ediyoruz. Bu uygulamalar sayesinde yeni şeyler öğreniyor, eğleniyoruz. Öte yandan kimi uzmanlar ‘fazla’ sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkileri olduğundan söz ediyor. Twitter’da olan biteni kaçırmak istemediğinden uyumayan ya da TikTok’ta gördüğü cilde zararlı bakım önerilerini uygulayan gençlere sıkça rastlıyoruz. Bunların nedeni ne? Önlemenin yolu var mı? Uzmanlara sorduk, önerilerini aldık.
#Sosyal Medya