İçi Gaziantep’in yeşil kırma zeytiniyle dolu bir börek... Ceviz içi ve pekmez dolgulu kömbe... Ünlü şef Doğa Çitçi, iftar için bu kez hamurlu tatlı-tuzlu tarifler veriyor. Bu yöresel tariflerle yaklaşan Ramazan Bayramı’nda gösterişli ve bir o kadar leziz sofralar da kurabiliriz.
#GaziantepMuğla'da partisinin il kongresine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde birinci parti olacaklarını belirterek, "Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bir şey isteyerek değil, kendimiz gücümüzle çalışkanlığımızla birinci parti çıkacağız" dedi.
#Meral Akşenerİncelikli sözleri ve asırlardan süzülmüş makamlarıyla dinleyene zevk veren klasik Türk sanat müziği (TSM), önemli sanatsal değerlerimizden biri. Konservatuvar eğitiminin yanı sıra ustalardan çıraklara aktarılan bu müziği pek çok yetenekli müzisyen genç, artık gazinolarda değil, sosyal medyada icra ediyor. Böylece hem onlar güncel mecralarda daha çok kişiye ulaşıyor hem de yeni jenerasyon bu müziği tanıyıp seviyor. Son dönemde YouTube’dan Instagram’a sosyal medyada karşımıza çıkan genç TSM’cilerin en popülerleriyle konuştuk.
#Türk Sanat Müziği (TSM)Zeytin toplanma tarihi, yeşil, siyah ya da yağlık zeytin kullanımına göre değişiklik gösterebilmektedir. Zeytinin kullanım alanına göre doğru zamanlama ile yapılması gereken hasat süreci, ilk olarak yeşil ve yağlık zeytin için başlar. Bu aşamalar pas geçilirse sonraki aylarda siyah zeytin hasadı yapılabilir. İşte, zeytin toplama tarihleri
#Yeşil ZeytinDenizkestanesinden papalinaya deniz ürünlerinin en kalitelileri çıkıyor. Zeytinyağının, taze otlarla yapılan meze ve böreklerin tadına doyulmuyor. Çeşit çeşit peyniri, hafif tatlılarıyla iz bırakan Ayvalık mutfağının en özel lezzetlerini şef Ömür Akkor’dan dinledik.
#AyvalıkKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Ev halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#Bursa