Yabancı mutfaklarda görüp tanıdığımız tart, günümüzde ülkemizde de en sevilen meyveli tatlılardan biri haline geldi. İçindeki malzemeleri olsun, görüntüsü olsun çok farklı şekillerde yorumlanabilen tartın temeli de tabanı elbette. Genellikle soğuk tereyağının unla özdeşleştirilmesiyle elde edilen tart hamurunu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalarını ve klasik tart hamuru tarifini aşağıda ayrıntılarıyla bulabilirsiniz. Şimdiden kolaylıklar diliyoruz…
#Tart Hamuru Nasıl YapılırÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeYarın bizim evin şefi, 12 yaşındaki kızım Bilge olacak. Çok küçük yaştan beri özel günler için bize elleriyle kartlar hazırlar. Ama artık sürpriz sofralar kuracak yaşa geldi. Bu hafta ‘Evinin Şefi’ köşemi ona bırakıyorum... Yarın kutlanacak Babalar Günü’nden yola çıkan Bilge, yemekli kutlamaları neden sevdiğini ve babasının en beğendiği tarifleri yazdı.
#Babalar GünüArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, birbirinden lezzetli tarifleri ekranlara taşımaya devam ediyor. Programın son bölümünde yapılan tariflerden biri de tatlı ekşi çıtır tavuk oldu. Peki tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi...
#Tatlı Ekşi Çıtır Tavuk Nasıl YapılırBugün size seveni kadar sevmeyeni de çok olan bir sebzeden bahsedeceğim; bamya. Sevenler zaten eminim ki bu sebzeyi evinden eksik etmiyordur. Sevmeyenlere de bamyanın tarihinden ve faydalarından söz edersem fikirlerini değiştirebilirim diye düşünüyorum.
#Vişneli BamyaSahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için iftar tarifleri
#Bugün Ne PişirsemYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, Türkiye’de bilinçsiz tüketim nedeniyle her gün yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf edildiğini, günlük 5 milyon lira, yıllık ise 1.8 milyar lirayı bulan bir servetin çöpe atıldığını söyledi.
Ekmek israfını önlemeye yönelik olarak, bayat ekmekleri birbirinden lezzetli tatlı ve yemeklere dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi ve genellikle ne olur olmaz endişesiyle fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfını önlemek için başlatılan kampanya, yoğun ilgiyle ülke genelinde devam ediyor.
Pancar turşusunu hamburger arasına marulla yerleştirmeyi düşündünüz mü hiç? Veya pancarlı yoğurt yapmayı? Şiddetle tavsiye ederim. Pancar ıspanak ailesinden kırmızılığıyla ortalığı karıştıran bir kök. Tatlı, acı ve topraksı tatları barındırması ve cazip renkleriyle çiğken ayrı, pişmiş ayrı baş döndürüyor
“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...
Sevgililer Günü’nü evde, sevdiğinizle baş başa geçirmeye karar verdiniz. Ama yine de o güne özel bir şeyler yapmak, en azından bir yemek hazırlamak gerek. Biz de size Sevgiler Günü için bir yemek tarifi vermek istedik. Düşündük ve Osmanlı sultanlarının sofralarında servis edilmiş yemekleri birebir ölçülerinde uygulayan Kariye Oteli’nin Asitane adlı lokantasına düştü yolumuz.