Bugün neler oldu?

Vergi Dairesi

Güncelleme Tarihi:

Vergi Dairesi haberleri sayfasında Vergi Dairesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5773 Vergi Dairesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Türkiye'deki vergi daireleri, mükellefi tespit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden dairelerdir.

Vergi daireleri, Türkiye'de, vergisel açıdan mükelleflere hizmet sunan temel idari birimdir. Mükelleflerin, hizmet alacağı vergi dairesi, normal şartlar altında ikametgah ve işyeri adresleri üzerinden tespit edilir. Ancak Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin yetki alanı ile vergi türleri, meslek ve iş grupları itibariyle mükelleflerin bağlı olacakları vergi dairesini belirlemeye yetkilidir. İdari olarak vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarına bağlıdır. Vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde ise defterdarlığa bağlıdır.

Günümüzde vergi dairelerinin birleştirilerek; her ilde tek bir vergi dairesi oluşturulması yönünde çalışmalar yürütülmektedir. Tek vergi dairesi uygulamasında Eskişehir pilot bölge olarak belirlenmiştir.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre, vergi daireleri aynı zamanda Tahsil Dairesi'dir.

Vergi Dairesi haberleri

DAHA FAZLA #VERGİ DAİRESİ HABERLERİ

Vergi Dairesi’a ait tüm site haberleri