Kabul edelim Türkiye’deki Arnavutlar üzerinden gerçek Arnavutları yorumluyoruz sadece. Ve muhtemelen gözleri renkli, saçları sarı dışında pek de bildiğimiz bir şey yok değil mi? Mesela, 91’e kadar komünizm etkisinde olduğunu biliyor muyduk, ya da Arnavut ciğeri meselesinin sadece bizim yarattığımız bir şey olduğunu Arnavutluk’ta böyle bir lezzet olmadığını. Ya da 3 milyon nüfusu olan Arnavutluk’un dışında 10 milyon Arnavutlu yaşadığını biliyor muyuz? Daha neler neler...
#ArnavutlukKabul edelim Türkiye’deki Arnavutlar üzerinden gerçek Arnavutları yorumluyoruz sadece. Ve muhtemelen gözleri renkli, saçları sarı dışında pek de bildiğimiz bir şey yok değil mi? Mesela, 91’e kadar komünizm etkisinde olduğunu biliyor muyduk, ya da Arnavut ciğeri meselesinin sadece bizim yarattığımız bir şey olduğunu Arnavutluk’ta böyle bir lezzet olmadığını. Ya da 3 milyon nüfusu olan Arnavutluk’un dışında 10 milyon Arnavutlu yaşadığını biliyor muyuz? Daha neler neler...
#ArnavutlukFrank Adrian Barron, bir Cakeboy. Çocukluğunda annesiyle birlikte pastalar yaparak tüm incelikleri öğrenmiş, sonra sanat ile iç içe olmuş ve bir anda kendisini Paris'te bulmuş. Bir yıl kalır ülkeme tekrar geri dönerim dediği Paris yolculuğu beş yıllık bir Parizyen hayatına dönüşmüş. Gelin yükselen Instagram fenomenlerinden biri olma yolunda ilerleyen Cakeboy'un hayatını ve Paris'teki lezzet duraklarını birlikte öğrenelim…
#FransaSoya, faydaları kadar zararları ile de dikkat edilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Özellikle meme kanseri geçirmiş bireylerin kullanırken dikkat etmesi gereken soya bitkisinin varlığı, 13 asırdır bilinmektedir. Peki, soyanın ve soya yağının faydaları ve zararları nelerdir? İşte, protein kaynağı ve kalp dostu olarak nitelendirilen soya hakkında bazı bilgiler
#SoyaArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriBiz göçmenler, New York gibi göçmeni bol şehirlerde birbirimize rastladığımızda, geldiğimiz ülkelerden özlemle bahsederiz. New York gibi bir şehirde göçmenlik özel değil genel bir durumdur. Herkesin bir varış hikâyesi vardır. New York’u göçmenleri zenginleştirir, rengarenk yapar. Onlara sorarsanız, hem kendi ülkelerindendirler hem de New Yorklu’durlar. Bütün bunlar döner dolaşır sokak lezzetlerine de yansır.
Kayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.