Mürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopYılın en romantik günü yaklaşıyor. Güller, kalpler, şiirlerle süslü 14 Şubat Sevgililer Günü hediyeleri hazırlanıyor. Bu yıl sevdiğine aşkla dolu bir tatil hediye etmek isteyenler içinse jürimize en romantik yurtiçi rotalarını sorduk. ‘Birlikte yola çıkmanın aşkla bir ilgisi olmalı’ diyenlere beyaza bürünmüş doğadan Ege Akdeniz’in ılık kışlarına her anını ölümsüzleştirmek isteyecekleri öneriler aldık.
#SeyahatVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#Vegan“Veganlık zor değil mi, nasıl yapıyorsunuz”, “Bal neden yok”, “Balık da mı yemiyorsunuz” Umarım İstanbul VegFest gibi etkinlikler çoğalır da daha çok kişiyle buluşma imkânı buluruz. Böylelikle bitkisel beslenmeye dair merak edilen soruları yanıtlama ve vegan mutfağı tanıtma olanağımız artar.
#Tembel SpagettiMerve ve Öznur, Youtube’da Friendsbuslife kanalının sahibi iki genç kadın. Hikâyelerini özel kılan şeylerden biri artık ‘evimiz’ dedikleri karavanlarını, gece gündüz sanayide çalışarak kendi elleriyle yapmış olmaları. Diğeri ise on beş yıllık dostluklarının ardından yaşamlarını da baştan aşağı dönüştürmeye karar verip cesurca adım atmaları. Friendsbuslife’ın ilham veren kadınları, sosyal medya platformundaki varlıklarını hayallerini gerçekleştirmek isteyen genç kadınlara adadıklarını belirttiler.
#Bursa14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevdiğine küçük bir ‘kaçamak’ hediye etmek isteyenler için jürimize Türkiye’nin en romantik otellerini sorduk. Karlar altında, şömine karşısında, tarihi sokaklarda kol kola, SPA ve masajla ya da doğanın içinde muhteşem bir manzaraya karşı… Birçok romantik aktivite barındıran 10 önerimiz var.
#HürriyetMasterChef'te eleme adayı kimler oldu, sorusunun yanıtı kıran kırana geçen dokunulmazlık mücadelesi sonrası netlik kazandı. Haftanın ilk dokunulmazlık oyunu heyecanı ile ekranlara gelen MasterChef Türkiye'nin 9 Kasım tarihli 109. bölümünde kırmızı ve mavi takım yarışmacıları vegan mutfağı yemekleri konseptini rakiplerinden daha başarılı hazırlamak için zamanla yarıştı. Şeflerin kritik tadımları ile ilk takım oyununda kazanan mavi takım olurken, siyah önlüklerini giyen kırmızı takım gecenin sonunda iki yarışmacısını eleme potasına gönderdi. İşte, MasterChef eleme adayları ve son bölümde yaşananlar.
#MasterchefVegan beslenme deyince, pahalı, zor bulunan, ithal malzemeler gelmesin aklınıza. Türk Mutfağı’nın vegan bölümü alanım olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Türk Mutfağı dünyanın en lezzetli, uygun fiyatlı gastronomik vegan mutfaklarından biridir. Bunu 6 yıldır %100 vegan yaşayan Antakya’lı bir beslenme uzmanı olarak söylüyorum.
#Vegan KarnıyarıkÜç müzisyen arkadaşıyla beraber evinde karantinada Edis. Üretimin başrolde olduğu bir karantina hayatı yaşıyor. En son “Perişanım” adlı yeni şarkısını yayınladı, o şarkının videosundaki bazı sahneleri de arkadaşlarıyla beraber evde çekti. Edis’le hem ev hallerini, “Bundan sonra neler olabilir?”i konuştuk hem de yeni tarzının ilk ürünü olan “Perişanım” şarkısını...
#EdisÜç müzisyen arkadaşıyla beraber evinde karantinada Edis. Üretimin başrolde olduğu bir karantina hayatı yaşıyor. En son “Perişanım” adlı yeni şarkısını yayınladı, o şarkının videosundaki bazı sahneleri de arkadaşlarıyla beraber evde çekti. Edis’le hem ev hallerini, “Bundan sonra neler olabilir?”i konuştuk hem de yeni tarzının ilk ürünü olan “Perişanım” şarkısını...
#EdisSağlıklı beslenmek ve hayvanları korumak adına harekete geçen Miray Yerliyurt, Bursa’nın ilk yüzde 100 vegan kafesini açtı. Dönerinden tatlısına, kekinden pastasına kadar hiçbir üründe hayvani gıda kullanılmazken, ilk kez tadanlar ise lezzeti karşısında şaşırıyor.
#Vegan BeslenmeVejetaryen ve vegan mutfak kültürüne sahip ancak damak tadınıza uygun restoran ve kafeleri bulamıyorsanız listemiz tam size göre! Raw beslenme anlayışı, vegan, vejetaryen, glütensiz ve paleo gibi mutfak arayışları için Türkiye’de seçenekler kısıtlı ancak biz en iyilerini seçtik. Beş jüri üyesinin ilk tercihi Zencefil restoran oldu.
#Türkiye’Deki Vegan RestoranlarBana bunları dedirten Adana Divan Oteli’nin restoranında tattığım yemekler. Levrek ceviche’yi ve kinoa salatasını tadarken gözümü kapasam, kendimi San Francisco’da bir lokantada sanabilirdim. Son zamanlarda karşıma çıkan en iyi Akdeniz mutfağı...
#Vedat MilorBana bunları dedirten Adana Divan Oteli’nin restoranında tattığım yemekler. Levrek ceviche’yi ve kinoa salatasını tadarken gözümü kapasam, kendimi San Francisco’da bir lokantada sanabilirdim. Son zamanlarda karşıma çıkan en iyi Akdeniz mutfağı...
#Adana Divan OteliAnkara’da 42 yıldır hizmet veren Özel Ankara Güven Hastanesi’nin 2014 yılında açtığı Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü, sağlık, spor ve sanatın buluştuğu bir yaşam merkezi olarak dikkat çekiyor. Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel, “Türkiye’de ilk defa sağlıkta yeni jenerasyon bir sağlık hizmeti anlayışıyla geliyoruz” dedi.
#Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiDünyada esen Kore rüzgârına kapılıp Jeju Adası ve Seul’de hızlı bir tur yaptık. Dünyanın dikkatini ‘kimçi diplomasisi’ ile çekip dev bir dalga yaratan ülkenin yeme-içme meraklılarına sunduğu zenginlik birkaç güne sığmaz. Çayları, sosları, yosun ve taze deniz ürünleriyle damakları büyüleyen ülkenin sokakları, konserleri ve müzeleri de gerçekten çok etkileyici.
#Ebru Erke