Üzüm suyu hem sağladığı faydalar nedeniyle hem de lezzetli olması bakımından oldukça fazla tercih edilmekte olan bir içecektir. Üzüm suyunu ev de yapmak da oldukça kolay bir şekilde mümkündür. Üzüm suyu nasıl yapılır ve sıkılır? Evde üzüm suyu tarifi ve yapımı için püf noktaları nelerdir? Evde üzüm suyu yapımı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Üzüm SuyuÜzümün kurutulmuş haline kuru üzüm ismi verilir. Kuru üzümün insan vücuduna çok sayıda faydası vardır. Faydaları saymakla bitmeyen bu mucizevi besin, halk arasında kan yapıcı etkisi olduğundan dolayı ülkemizde tüketimi çok yaygındır. Mucizevi bir besin olan kuru üzüm, içinde yer alan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bulunduran besin doğanın bize sunduğu bir hediyedir. Üzüm suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir detayları ile derledik.
#Üzüm SuyuGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Manisa ziyaretinde hayran kaldığı üzüm suyunu, ayrandan sonraki milli içecek ilan etmesi ile birlikte ilgi arttı. Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Bakanın sözleri üzerine çok sayıda sipariş aldıklarını söyledi.
#Üzüm SuyuGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Manisa'da tarımla ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret etti.Üzüm suyunun lokantalarda yemekle ikram edilmesi gerektiğini ifade eden Fakıbaba, şöyle konuştu: "Ayran kadar üzüm suyu da milli içeceğimizdir. Üzüm suyunda hiçbir katkı maddesi yok. Tadı çok güzel ve doğal. Çok kızdığım şey, içeriği belli olmayan ne olduğu bilinmeyen özellikle dışarıdan getirilen ürünler. Mis gibi bizim ürettiğimiz kendi içeceklerimiz varken başka içecek içmek, sadece marka olması beni çok rahatsız ediyor. Ayrandan sonra milli içeceğimiz bu olacaktır. Samimi olarak söylüyorum. Kebap veya diğer yemeklerin yanında ayran ve üzüm suyu ikram edilsin."
#Üzüm SuyuKuru fasulyenin can dostu, damaklarımızı şenlendiren bir lezzet bombası o... Lahana, kornişon gibi klasiklerin yanı sıra pırasa, ıspanak kökü, elma ve armuttan yapılanı da enfes oluyor. Tarifler ve püf noktaları aldığımız ‘Turşu’ kitabının yazarı Sema Temizkan “Leziz bir turşu için sarımsak, limon dilimleri, defne yaprağı ve kişniş tohumu kullanın” diyor.
#TurşuSonbaharın son günleri geldi çattı. Doğa sarıdan kızıla dönüşürken bir bitiş değildir yaşanan; etrafı bolluk bereket kaplar. Deniz de toprak da cömert olur. Turist kalabalıklarının çekildiği, evlinin evine köylünün köyüne döndüğü Ege’yi ve köylerini gerçekten tanımanın şimdi tam zamanı...
#HürriyetGeçtiğimiz günlerde gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Kastamonu’yu ziyaret etme fırsatı buldum. Bu unutulmaz gezide, çok değişik bir ekşi çeşidi ile tanıştım: kızamık ekşisi. Damaklarda uzun süre yer edinen bu özel ekşi sayesinde de bir tür tavuk çorbası olan ‘kara çorba’ ile tanıştım. Kızamık ekşisi, Kastamonu bölgesinde yetişen Barberis Vulgaris yani kızamık bitkisinin meyvelerinden üretiliyor. Tarifinde kullanılan kızamık ekşisi sebebiyle kara bir renge sahip olan bu çorba, çok eski yıllardan beridir düğün, bayram gibi en coşkulu günlerde pişiriliyor. Kara çorbanın bir diğer önemli noktasını da yalnızca köy tavuğu ile pişirilmesi gerektiği oluşturuyor. Tarif ne yazık ki köy tavuğunun dışında başka bir tavuk kabul etmiyor.
#Kara ÇorbaPandemi vitamin ve mineraller açısından bir milattı. Hayatlarımızın vazgeçilmez bir parçası oldular. Ancak her şey gibi onlar da bilinçli kullanıldığında sağlığımıza fayda sağlar. Yanlış kullanıldığında telafisi zor, çok ciddi zararlara yol açarlar... Püf noktaların üzerinden geçelim.
#Vitamin