Penguen dergisi yaptıkları açıklamada son dört sayılarını çıkaracak olduklarını ve sonrasında dergiyi kapatacaklarını açıklamıştı. Karikatürist Ersin Karabulut konuyla ilgili kaleme aldığı yazıda, "Bizim çok eski bir geleneğimiz: En beğenmediğinize bile imkan bulduğunuz ölçüde destek olun ki, daha iyi olma şansını yakalasınlar. Başka türlü yaşayamazlar, ve ölürken bizden de parçalar götürürler" dedi.
#PenguenOnun hakkında fazla bir şey söylememize gerek yok; Türkiye’nin nadir mizah yazarlarından biri, bir çoğumuzun ‘Vedat Abi‘si.Bugüne kadar kendisi ile tanışmadıysan en yakın gazete bayine gidip, bir Uykusuz alıp, “Bebek Kafası“nı okumanı tavsiye ediyoruz.
#Vedat ÖzdemiroğluArapça şahıs kelimesi, birey, kişi ve benlik anlamına gelir. Bu kelimenin fiili olan teşhisin ilk anlamı ise şahısları ayırt etmek ve tanımaktır. Belli başlı durumlara ve olaylara dair gözlem yapıp hüküm vermeye de teşhis denir. Bu kelime tıpta ve edebiyatta terim anlamında kullanılır. Tıpta teşhis, tanı koyma demektir. Edebiyatta teşhis sanatını örnek cümlelerle derledik.
Mekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. Duhâ, kuşluk vakti demektir. Mushaftaki sıralamada doksan üçüncü, iniş sırasına göre on birinci sûredir. Duha suresi oku içeriğimizde Vedduha suresi anlamı ve fazileti nedir? Duha suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Duha suresi tefsiri ve meali bilgilerini bulabilirsiniz.
#Duha Suresiİkilemli soruların bu haftaki konuğu “Yanımdadır” klibi yayına giren Sinan Akçıl. Anne, baba, kız kardeş... Maaile müziğe olan ilgilerini, yeni yaşının getirdiklerini, sahne önünü-arkasını, konser öncesini-sonrasını konuştuk: “Konserimden önceyse Alaçatı’yı tercih ederim. Konser çıkışıysa Gümüşlük sakinliği ve sohbeti...”
#Sinan Akçılİkilemli soruların bu haftaki konuğu “Yanımdadır” klibi yayına giren Sinan Akçıl. Anne, baba, kız kardeş... Maaile müziğe olan ilgilerini, yeni yaşının getirdiklerini, sahne önünü-arkasını, konser öncesini-sonrasını konuştuk: “Konserimden önceyse Alaçatı’yı tercih ederim. Konser çıkışıysa Gümüşlük sakinliği ve sohbeti...”
#Sinan AkçılFacebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok... 7’den 70’e hepimiz her gün, günün belli bir bölümünü bu sosyal medya uygulamalarında geçiriyoruz. Gündemi, trendleri, yakınlarımızı, ünlü isimleri bu mecralar aracılığıyla takip ediyoruz. Bu uygulamalar sayesinde yeni şeyler öğreniyor, eğleniyoruz. Öte yandan kimi uzmanlar ‘fazla’ sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkileri olduğundan söz ediyor. Twitter’da olan biteni kaçırmak istemediğinden uyumayan ya da TikTok’ta gördüğü cilde zararlı bakım önerilerini uygulayan gençlere sıkça rastlıyoruz. Bunların nedeni ne? Önlemenin yolu var mı? Uzmanlara sorduk, önerilerini aldık.
#Sosyal Medya