Uskumru haberleri sayfasında Uskumru hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1303 Uskumru haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uskumru özellikle sokaklardaki balık ekmek tezgahlarında en sık karşımıza çıkan balıklardan biridir. Ancak evde taze uskumru temizlenmesi ve pişirilmesi bazı incelikler gerektirir. Peki, taze uskumru nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? İşte, uskumru temizlemenin ve pişirmenin püf noktaları...
#UskumruBaş ağrısı için fındık, muz ya da tam tahıllı sebzelerin tüketilmesi önerilir. Bu gibi durumlarda ağrı kesici almadan önce sessiz bir ortamda gözleri kapatarak dinlenmek de etkili bir yöntemdir. Hava değişimlerinde ortaya çıkan baş ağrısının sebebi de etki eden yiyeceklerin belirlenmesinde önem taşır. Baş ağrısı hakkında tüm ayrıntıları ve ağrıya iyi gelen yiyecekleri sizler için derledik..
#Baş AğrısıDeniz balığı türlerinden olan uskumru balığı, balık sezonunun açılmasıyla birlikte merak edilen tarifler arasında yerini aldı. Yaklaşık 30 cm boyutlarında olan uskumru balığı besin değeri zengin olması ve lezzeti nedeniyle ülkemizde en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır. Peki uskumru balığı en güzel nasıl yapılır? İşte uskumru tarifi ve malzemeleri karşınızda…
#UskumruSebze-meyvede tartışılan hal ile pazar arasındaki fiyat farkı balıklara sıçradı. Biz de durumu yerinde görmek için önce İstanbul Gürpınar’daki balık halini, sonra Beşiktaş’taki balık çarşısı ve restoranları gezdik. Halde 300 gramı 3.5 lira olan uskumru, çarşıda 10, restoranda 110 liradan satılıyor. Durum diğer deniz ürünlerinde de farklı değil. Balıkçı ve esnaflar ise “Haksız bir fiyat politikası var. Hizmete göre fiyat değişir ama bu kadar uçurum olmamalı” diyor.
#GazetehaberleriSağlığa pek çok faydası olan balık; hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendiriyor. Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor. Mevsim geçişlerinde sıklıkla kapımızı çalan enfeksiyonlara karşı da bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor.
#BalıkBALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde bulunan Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sarı, balık sezonun bu yıl umutlu başlamasını Marmara Denizi’ni turkuvaz renge bağlayan alg patlamasına bağladı.
#BandırmaKarabük’te, meydana gelen ilginç hırsızlık olayında balıkçı dükkanına giren 13-14 yaşlarındaki 2 çocuğun balık, soğan, marul, şalgam suyu ve bıçak çalması güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, önceki gece saat 02.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi’ndeki bir balıkçı dükkanında meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 2 çocuk, bir süre önünde bekledikleri dükkanın kapısının alt kısmındaki küçük boşluktan içeriye girdi. Masadaki çekmeceleri karıştırdıktan sonra çelik kasayı açmaya çalışarak para arayan çocuklar bunda başarılı olamayınca dondurucuda bulunan satışa hazır dilimlenmiş balıkları ile marul, soğan, şalgam suyunu poşete koyup birde bıçağı yanlarına aldıktan sonra dükkana girdikleri gibi çıkıp uzaklaşıyorlar. Sabah geldiğinde balık sayısının az olduğunu ve etrafın dağınık olduğunu fark eden işyeri sahibi S.K, güvenlik kamerasını incelediğinde yaşanan hırsızlığı polis ekiplerine bildirdi. Polis, küçük hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. İHA
#KarabükBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Füme somon son dönemde tariflerde çok sık karşımıza çıkan bir ürün. Makarnalardan sandviçlere, pizzalardan çırpılmış yumurtaya birçok şeye çok yakışıyor. Peki somonunuzu evde kendiniz fümelemeye ne dersiniz? İşte ev yapımı füme somon için bilmeniz gereken her şey...
#Somon Nasıl FümelenirŞubat ayı, balık tüketiminin oldukça revaçta olduğu bir ay. Şubat ayında tezgahları şenlendiren onlarca tür balık arasında seçim yapmakta zorlanan vatandaşlar, şubat ayında yenmesi önerilen balıkları merak ediyor. İşte, şubat ayında lezzetli balıklar listesi
#Şubat'ta Hangi Balıklar Yenir?Çiğdem Alagök’ün yeni kitabı çıktı... Genç şefler İtalya yolcusu... Yemeksepeti 2023’ün en çok sipariş edilenini açıkladı... İçki üreticilerine yeni düzenleme... Nadir Gastronomi Platformu’nun ocak programı... Yeme-içme dünyasından en son haberler...
#Gastronomi Kazanında KaynayanlarReşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞBeklenen gün sonunda geldi, yarın akşam yeni yıl için geri sayacağız. Evinde misafir ağırlayacaklar veya aileye sofra kuracaklar için de telaşı bol bir dönem... Eğer alışverişi bugüne bıraktıysanız mezeden şarküteriye, peynirden tatlıya masamızı zenginleştirecek lezzetlerin en iyilerini bulabileceğimiz İstanbul’daki adresleri jürimize sorduk.
#Yeni YılHava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkProstat sağlığını korumaya yönelik beslenme tarzı, esasında genel vücut sağlığını özellikle de kalp damar sağlığını korumaya yönelik diyetlerle benzerdir. Çalışmalar sebze, bazı meyveler ve balık tüketiminin prostat kanseri de dahil olmak üzere prostat hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu göstermektedir. Bu gıdaları tüketmek aynı zamanda kalp damar hastalıkları, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunmaya da yardımcı olmaktadır.
#ProstatMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekGece yatağa yatıyor dönüp duruyor ama bir türlü uyuyamıyor musunuz? Ya da öyle bir gün yaşadınız ki uyudunuz uyandınız ama hâlâ bir gözünüz yastıkta mı? İşte tıpkı beslenme gibi hayatımızın vazgeçilmezi olan, sabahları kendimizi dinlenmiş ya da yorgun hissetmemiz üzerinde önemli bir etkisi olan sağlıklı ve kaliteli bir uyku için yapılması gereken tüm ipuçları bu haftaki yazımızda...
#UYKUBalık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkBalık temizlemenin püf noktaları, hazır sezonu gelmişken merak edilen konulardan biri. Balık yemekleri sofralarda yerini almaya hazırlanırken temizlenmesiyle ilgili bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki hangi balık nasıl temizlenmeli? İşte çeşitlerine göre evde balık temizlemenin püf noktaları...
#Balık Nasıl Temizlenir