Tuzlu Su haberleri sayfasında Tuzlu Su hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5687 Tuzlu Su haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İsrail’in 16 yıldır abluka altında tutup 25 gündür de topyekün bir şekilde bombaladığı Gazze Şeridi’nde temiz suya erişim sıkıntısı her geçen gün artıyor. İnsani yardım kuruluşları, bölgede şu anda 52 bin hamile kadın ve altı aydan küçük 30 binden fazla bebeğin tuzlu su içtiğini ifade ediyor.
#İsrailNüfusun tamamına yakınının aşılanmadığı ve antiviral ilaçlara erişimin olmadığı Kuzey Kore'de koronavirüs vakaları artıyor. Dışarıdan tıbbi yardım almayı reddeden ülke sıcak içecekler ve tuzlu su ile hastalıkla mücadele etmeye çalışıyor.
#Kuzey KoreTuzlu suyun homojen mi heterojen mi olduğu merak edilen konulardan biridir. Özellikle fen bilimlerine ilgi duyan kişiler için önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan tuzlu suyun nasıl bir karışım olduğunu öğrenebilir ve konuyla ilgili doğru bilgileri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için Tuzlu su homojen mi yoksa heterojen midir detaylarıyla derledik.
#Tuzlu SuKimyasal ya da fiziksel açıdan özellikle tuzlu suyun elektriği iletip iletmediği merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, tuzlu su elektriği iletir mi? Tuzlu su elektrik akımını neden ve nasıl iletir tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaDünyayı etkisi altında tutmaya devam eden koronavirüs salgınıyla mücadele aşılama kampanyalarıyla devam ediyor. Hükümetlerin zorunlu aşı uygulamaları ve aşı karşıtlarının eylemleri giderek artarken Almanya'dan skandal bir haber geldi. bir hemşirenin sayısız hastaya aşı yerine tuzlu su enjekte ettiği anlaşıldı.
#ALMANYAÖzellikle çocuklar için beslenme çantası hazırlarken, en sık karşılaştığımız sorun; elmaların dilimlendiğinde çok çabuk kararması ve yumuşaması… Aslında birkaç basit tüyoyla daha uzun süre elmalarınızın tazeliğini korumanız mümkün. İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik öneriler...
#ElmaTuzlu su ile gargara yapmak virüsleri uzak tutmak için önem arz ediyor. Boğazda barınan bakterilerin uzaklaştırılması için kolay bir yöntem olan tuzlu su ile gargara yöntemi, internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Peki, Tuzlu su ile gargara nasıl yapılır? İşte, pek çok vatandaşı yakından ilgilendiren tuzlu su ile gargara yöntemi hakkında bazı bilgiler
#Tuzlu Su“Bebeklerde ve çocuklarda burun tıkanıklığı nasıl geçer?” sorusu ebeveynlerin en çok sorduğu soruların başında geliyor. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve rahatsızlık veren bir durum olan burun tıkanıklığı hakkında uzmanlar önemli bilgiler veriyor.
#Burun TıkanıklığıYeni anne babalar dikkat! Tıkalı burunlar bebeğinizin sağlıklı gelişimine engel olabilir. Havaların giderek soğumasıyla birlikte bebeklerde yaygın olarak görülen burun tıkanıklığı bebeğin beslenmesinden uyku ihtiyacına kadar birçok doğal süreci olumsuz yönde etkileyebiliyor.
#BebekAdada, Boğaz’da, depoda, otoparkta, eski evlerde, otellerde... İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 14’üncü İstanbul Bienali, öncekilerden farklı olarak şehrin neredeyse tamamına yayılıyor. Amerikalı küratör Carolyn Christov-Bakargiev tarafından şekillendirilen ve bugün başlayan bienalin bu seneki kavramsal çerçevesi ‘Tuzlu Su’. Seksenden fazla sanatçının katıldığı dev organizasyonu bir solukta gezmek imkânsız. Dört yazarımız, sizin için dört güne dört rota belirledi; en iyileri seçti.
#BüyükadaYaklaşık 2.5 senedir pankreas kanseriyle mücadele eden ünlü oryantal Tanyeli, 4 aydır hastanede tedavi görüyordu. Durumunun ağırlaşması üzerine 12 Mart’ta entübe edilen ünlü oryantal, dün akşam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
#TanyeliHastalık mevsimi gelip çatınca aklımıza hep bağışıklık sistemini güçlendirmek geliyor. Bunun için vitamin takviyelerinden soğuk sularda yüzmeye pek çok tavsiye veriliyor. Peki bu tavsiyelerin hangisine kulak verelim? Bilim bu işe ne diyor?
#SağlıkGerçekten işe yarayan bir soğuk algınlığı ilacı var mı? Kullanılan ilaçlar, takviteler ne kadar işe yarıyor etkisi hala tartışılıyor ama eczanelerde öksürük şurupları, ilaçlar, vitaminler arasında saklanmış ve gerçekten işe yarayan bir şey var: Nasal irrigasyon. Yani burun yıkama…
#Soğuk AlgınlığıKanal D’de hafta içi her gün yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programına konuk olan Prof. Dr. Canan Karatay’dan, ezber bozan açıklamalar geldi. Hakan Ural ve Ferda Yıldırım’ın sunuculuğunu yaptığı programda Karatay, “Meslekten men edilme” kararıyla ilgili ilk kez konuştu. Karatay aşılar ve daha birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.
#Prof. Dr. Canan KaratayBiyolojik hackleme (biyohacking), sağlığını iyileştirmek ve yaşlanmayı tersine çevirmek isteyenler için yeni bir umut sunuyor. Avustralya’nın ünlü biyohacker’ı Camilla Thompson, 48 yaşında olmasına rağmen biyolojik yaşını 38’e düşürmeyi başardı. Camilla, sağlık yolculuğu sırasında yaşadığı zorlukları ve dönüşüm sürecindeki basit ve uygun fiyatlı tüm yöntemlerini paylaştı. İşte biyolojik yaşınızı 10 yıl geri çekmenizi sağlayacak yöntemler…
#SağlıkBurun tıkanıklığı ve akıntısı, soğuk algınlığının en rahatsız edici yanlarından biri. Hepimiz bu rahatsızlıktan kurtulmak için burnumuzu silerek temizlemeye çalışıyoruz. Peki bu işlemi yanlış yaptığınızda hastalığınızın daha da ağırlaşmasına neden olabildiğinizi biliyor muydunuz?
#SağlıkSoğuk havayla birlikte, çocuklar başta olmak üzere herkesin sağlığını tehdit eden solunum yolu enfeksiyonları hızla yayılmaya başladı. Son birkaç haftadır akut bronşiyolit vakalarında ciddi bir artış gözlemleniyor. Sağlık uzmanları, aileleri erken tanı ve tedavi konusunda uyararak, hastalığın belirtilerine dikkat çekiyor. Peki, akut bronşiyolit nasıl ortaya çıkıyor? En çok kimleri hedef alıyor? Hangi belirtilerle kendini gösteriyor? Prof. Dr. Sedat Öktem, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkDünya çapında ve zaman içinde bu tür eğilimleri analiz eden ilk çalışma olma özelliğini taşıyan bir araştırmaya göre, bugün ile 2050 yılları arasında 39 milyondan fazla insan antibiyotiklere dirençli enfeksiyonlar nedeniyle ölebilir.
#Antibiyotik DirenciYapılan yeni bir araştırma, hipertonik tuzlu burun damlalarının çocukların soğuk algınlığı süresini iki gün kısaltabileceğini gösterdi. Edinburgh Üniversitesi'nden Prof. Dr. Steve Cunningham, çocukların yılda ortalama 10 ila 12 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğini belirtti. Tuzlu su damlalarının, hem semptomları hafiflettiği hem de aile bireylerinin hastalanma riskini azalttığı vurgulandı. Peki tuzlu su damlaları bunu nasıl başarıyor? Ne kadar süre kullanmak gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkAraştırmacılar çok uzun zamandır antibiyotik direncinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildiriyor. ‘Sessiz salgın’ olarak da adlandırılan antimikrobiyal direnciyle ilgili yapılan yeni bir araştırmaya korkutucu gerçeği ortaya koydu. Bu hastalık için hiçbir şey yapılmazsa, 2050 yılına kadar 39 milyondan fazla insanın hayatını kaybedeceği öngörülüyor.
#Antibiyotik DirenciChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuSon zamanlarda yapılan araştırmalara göre boğulma oranları arttı. Geçtiğimiz günlerde ben de denizde akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi atlattım. Ve kurtulduğumda ilk yaptığım şey, yıllardır birçok kez Guinness Dünya Rekoru kıran, psikolojik performans danışmanlığını yaptığım SAT (Su Altı Taarruz) komandosu Namık Ekin’i aramak oldu. Ona “Akıntılı bir denizde nasıl yüzülür?” diye sordum, işte yanıtları...
#Yelda BaşaranŞef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında zemininde kayma olduğunu duyurduğu Sahil Camisi'ne ilişkin yapılan incelemede; donatılarının korozyona maruz kaldığı, zeminin deniz suyunu içine çektiği ortaya çıktı. Camide incelemelerde bulunan İnşaat Mühendisi Murat Yazıcı, "Korozyon nedeniyle camide yapısal etkiler olmuş. Karot sonuçlarına göre, cami ekonomik ömrünü tamamladı" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanRobertson ailesi üyeleri, elde avuçta ne varsa satıp 50 yıllık bir tekneyle dünya turuna çıkarken zorlanmayı bekliyordu belki ama bu kadarını onlar bile tahmin edemezdi. Kitaplara konu olacak hayatta kalma hikâyesini, başından sonuna kahramanı anlattı.
#KöpekbalığıAramızda makarna sevmeyen var mı? Soslu sade, papyon burgu, haşlanmış fırında hiç fark etmez. Herkesin muhakkak sevdiği bir makarna vardır. Hem herkesin kolaylıkla hazırlayabildiği bir yemek olması, hem de en fakir masalardan en zengin sofralara kadar her yere yakışmasıyla makarna canımız ciğerimiz.
#MakarnaKefal balığı, halk arasında sıklıkla tüketilen bir deniz canlısı olarak bilinir. Türkiye sularında da yaşayan bu balık türü, özellikleri açısından birçok insan tarafından merak edilen canlılardan birisidir. Tüketilebilen bir balık türü olduğu için, avlama ve pişirme özellikleri açısından bilgi sahibi olunması gerekir. Kefal balığına dair tüm detayları sizler için derledik.
Şahan Gökbakar’ın son filmini ilk hafta sonunda 52 bin 110 kişi izledi. Gupse Özay’ın “Lohusa”sıyla başa baş görünüyor ama “Lohusa” artık altıncı haftasında. Hakeza “Kolpaçino 4 4’lük” yedinci hafta sonunda olmasına rağmen yine de “Erdal ile Ece”den fazla seyirci çekmiş: 60 bin.
#Erdal İle EceHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan Aras