EKSTRA
MENÜ

Turşu Tarifi

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 130 haberi bulunmuştur.

Turşu Tarifi Haberleri

Devletin komplo kuracağını hiç düşünmemiştim

Devletin komplo kuracağını hiç düşünmemiştim

Ergenekon Davası’nın ’1 numaralı’ sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük, dün merakla beklenen savunmasını yaptı.

15.12.2008Gündem
Ev Turşusunun 8 Bilinmeyen Faydası

Ev Turşusunun 8 Bilinmeyen Faydası!

Bağışıklığı güçlendirmesinden kalp ve damar hastalıklarına kadar faydası olan turşunun peki başka nelere faydası var ? İşte ev turşusunun bilinmeyen faydaları...

Turşu nasıl yapılır Turşu kurmanın püf noktaları

Turşu nasıl yapılır? Turşu kurmanın püf noktaları

Turşu yapımı, sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Eskilerin gıda maddelerini uzun süre saklama yöntemlerinden biri olan turşu, pek çok ana yemekle beraber tüketilebiliyor. Peki turşu nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte turşunun yapım aşamaları!

17.10.2017Keyif
Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı

Ev turşusu yapmanın 9 önemli kuralı

Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, kabından tuzuna ev turşusu yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

12.03.2018Ebeveyn
Limon mu sirke mi tartışması bir yana, bu turşular meraklısına...

Limon mu sirke mi tartışması bir yana, bu turşular meraklısına...

Yemeklerin en iyi eşlikçisi turşu yapmanın tam zamanı. İşte daha önce denemediğiniz birbirinden güzel, pratik ve farklı turşu tarifleri...

27.09.2018Lezizz Menüler
Turşu nasıl yapılır En iyi turşu tarifi

Turşu nasıl yapılır? En iyi turşu tarifi

Turşular çeşitli sebzelerin tuzlu ya da sirkeli suda bekletilip, kıvama gelmesiyle elde ediliyor. Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan turşunun nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. Özellikle kış mevsiminde tüketilen ve birçok yemeğin yanına yakışan turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Peki, turşu nasıl yapılır?

16.10.2018Keyif
Bağırsak Floranızı Ev Yapımı Turşu İle Onarın

Bağırsak Floranızı Ev Yapımı Turşu İle Onarın

Düzensiz beslenmek, işlenmiş gıdalar tüketmek, asitli, şekerli içecekler içmek ve stres bağırsak sağlığını bozarak birçok hastalığa neden oluyor. Evde yapılan doğal ve probiyotik açısından zengin, turşu gibi fermente gıdalar tüketmenin, bozulan bağırsak duvarını hem onardığını hem de güçlendirdiğini anlatan Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, ev yapımı turşu tarifi verdi.

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır?

Turşu sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden ancak turşuyu yapıp olmasını beklemek epey zaman oluyor. Bulaşık makinesinde turşu yöntemiyle canınız çektiği her an evinizde turşunuzu yapıp hemen tüketebilirsiniz. “Bulaşık makinesinde turşu mu olur?” demeyin. Bu teknik sizi önce yapılışı ile daha sonra lezzetiyle şaşırtacak. Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır? Bulaşık makinesinde turşu kurulur mu? Bulaşık makinesinde turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları, detaylarıyla aşağıda…

Turşu nasıl yapılır Turşu yapmanın püf noktaları nelerdir

Turşu nasıl yapılır? Turşu yapmanın püf noktaları nelerdir?

Turşu özellikle kış aylarında sofralarımızda kendine geniş bir yer bulan çok önemli bir lezzet kaynağı. Marketlerde ve ünlü turşucularda nefis turşular bulmak mümkün elbette ancak ev yapımı turşunun yerini de hiçbir şey tutmuyor. Siz de kış hazırlıklarına şimdiden başlamak istiyor ve evde turşu yapımının inceliklerini araştırıyorsanız içeriğimizde mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktaların altını çizdik. Bu uyarıları okumadan turşu yapmaya başlamayın.

Turşu nasıl yapılır Evde turşu yapımıyla ilgili bilgiler

Turşu nasıl yapılır? Evde turşu yapımıyla ilgili bilgiler

Yaz aylarının sona ermesinin ardından serin sonbahar havalarıyla birlikte kış turşuları da kurulmaya başlandı. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde ediliyor. İşte, turşu yapımı hakkında bilinmesi gerekenler…

Ustasından püf noktası: İyi bir biber turşusunun sırrı kereviz yaprağında saklı

Ustasından püf noktası: İyi bir biber turşusunun sırrı kereviz yaprağında saklı

Yaz aylarında sofralarımızı renklendiren rengarenk salataların yerin kışın turşular alıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklığı kuvvetlendirerek hastalıklara karşı bir kalkan vazifesi gören turşular, hem lezzet hem de sağlık deposu. Hatay ve Mardin mutfağının lezzetlerini bir araya getirdiği “Yıldızlı Tarifler” kitabı ile tanınan yazar Yıldız Öz Samaha, iyi bir turşu için bilinmesi gereken püf noktalarını ve en sevilen turşulardan biber turşusunun yapılışını anlattı.

Bugün ne pişirsem diye düşünüp durmak yerine Lezizz günün menüsüne bir göz atın

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüp durmak yerine Lezizz günün menüsüne bir göz atın

Birçoğumuz daha öğle yemeği saatinde akşam yemeği için ne pişireceğimizi düşünmeye başlıyoruz. Siz de aynı durumdaysanız çok doğru bir yere geldiniz. Hürriyet Lezizz günün menüsü akşam yemeği için ne pişireceğine bir türlü karar veremeyenler için çok faydalı bir yol gösterici. Çorbadan tatlıya çeşit çeşit yemeklerden oluşan Lezizz günün menüsü huzurlarınızda. Afiyet olsun…

14.01.2020Lezizz Menüler
Tabii ki turşusunu kuracağız

Tabii ki turşusunu kuracağız!

Anadolu mutfağının geleneksel lezzeti turşular, mutfaktaki kışa hazırlık işlerinin de başında geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu lezzetler için işe koyulmanın tam zamanı. Kavanoz kavanoz turşuları kendi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. İster lahanadan, ister bamyadan... Lezzetli reçeteleri ünlü şeflere sorduk. Faydalarını ve tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri de beslenme uzmanı Dilara Koçak anlattı.

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır Bulaşık makinesinde turşu tarifi

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır? Bulaşık makinesinde turşu tarifi

Turşunun her şeyi çok güzel ama olgunlaşması için beklemek biraz sabır istiyor. Bu sabır sınavını çok kısaltacak bir fikrimiz var sizin için: Bulaşık makinesini kullanmak. “Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır ki?” diye şaşırmış olabilirsiniz. Bütün ayrıntıları aşağıda tek tek anlattık. İşte bulaşık makinesinde turşu kurmanın sırları…

Dostluğa giden yol bu sefer mideden geçti

Dostluğa giden yol bu sefer mideden geçti

Son günlerde Atina'daki bütün kitapçıların vitrinlerinde başköşeye bir kitap oturdu: Türkler ve Yunanlılar Aynı Masada. Yazarları iki yemek ustası, Türkiye'den Engin Akın ve Yunanistan'dan Mirsini Lamraki.

15.02.2003Gündem
Elazığ yemekleri

Elazığ yemekleri

Tarih boyunca kültür, sanat, ticaret şehri olma özelliğini korumuş olan Harput'tan günümüz Elazığ'ına uzanıyoruz. Bu tarihsel süreç boyunca oluşan kültürel ve sosyal çeşitlilik Elazığ mutfağına da yansımış.

Bir Türk-Yunan ortak yapımı yemek kitabı

Bir Türk-Yunan ortak yapımı yemek kitabı

Aynı Sofrada İki Ülke Türk-Yunan Mutfağı, kitabı bir Yunanlı ve bir Türk kadının aynı sofrada karşılaşlaşmaları sonucunda yazıldı. Bu iki kadın ulusal önyargıları bir kenara bırakıp ortak coğrafyanın yemeklerini bir kitapta topladılar.

26.09.2003Kelebek
Türkiye’nin en iyi 10 turşucusu

Türkiye’nin en iyi 10 turşucusu

Turşu kavanozlarının kapaklarını açmanın şimdi tam sırasıdır. Haziran-temmuz aylarında taze taze alınan sebze ve meyvelerden kurulan turşu, yaklaşık bir, bir buçuk ay içinde olgunlaşır. Kışın kurufasulye, nohut ve patates yemekleriyle afiyetle yenir.

16.10.2003Seyahat
Hırçın dalgalar serin yaylalar

Hırçın dalgalar serin yaylalar

Bolaman’dan sonra bütün yolu, bir kamyonun arkasına takılıp, sıkıntı içinde sollamaya ve bir an önce Ordu’ya varmaya çalışarak geçirmeyi bir kenara bırakın. Engin denizde yol alan yunusları görmek, dalgaların dövdüğü sarı yosun tutmuş kayalıkların üzerinde yürümek, Medreseönü’nde Uzun Saçlı’nın efsanevi çayını içmek, Çaka Tüneli’nde Vonalı Celal’in yüz küsur turşusu arasından seçim yapmak ya da meşhur Karadeniz pidesinin alasını tatmak için, bu 42 kilometrelik yolu yavaştan almak gerekiyor.

5.09.2004Kelebek
Aşçı Musa hayallerini bir bir gerçek yapıyor

Aşçı Musa hayallerini bir bir gerçek yapıyor

Musa Dağdeviren, ilkokul mezunuydu ama okuma ve araştırma merakını küçük yaşta edindi. Antep’te fırıncı çıraklığından aşçılığa geçti, İstanbul’un en geniş otantik mönüye sahip restoranlarından Çiya Sofrası’nı kurdu. Her tür yiyeceğin etimolojisini araştırdı, kitap topladı, Türkiye’yi dolaşıp bilgi derledi. Bugün tarifleri Amerika’dan Çin’e, dünyayı dolaşıyor.

19.02.2005Kelebek
Önce pişirdiler, sonra yazdılar

Önce pişirdiler, sonra yazdılar

Hepsi kadın, hepsi yaşadıkları kentin, yetiştikleri kültürün yemeklerini hevesle araştırdı, pişirmekle kalmadı, kitaplaştırdı. Türk mutfak kültüründe yaşanan yayın patlamasına yörelerinin yemek kitaplarıyla katkıda bulundular. Kimi ödüllü yazar, gurme, kimi hayatında ilk kez kitap yazıyor. Çabaları, Türk mutfak kültürünü kalıcı hale getirmek.

10.05.2007Kelebek
Meğer karanfili ne az tanıyormuşuz

Meğer karanfili ne az tanıyormuşuz

Anayurdu Endonezya'daki, adı yerli dilinde baharat anlamına gelen Moluk takımadaları...

Zirvedeki lezzetler

Zirvedeki lezzetler

Kavurucu yaz sıcaklarında kentlerin, sahillerin kalabalığından kaçıp yükseklere tırmandığınızda bambaşka bir dünyayla karşılaşırsınız. Bol oksijenli, serin, yemyeşil tepelerde sadece meraklıların bildiği lezzet mekanları saklıdır. Sadece bu lezzetleri tatmak, manzarayı seyretmek için dağların yolunu tutmaya değer...

20.07.2008Seyahat
Spor yapanlara beslenme tavsiyeleri

Spor yapanlara beslenme tavsiyeleri

Spor yapan bireyler, spor yapmayanlarla aynı besin öğelerine farklı miktarlarda gereksinim duyar.

Enginarın içine koydum, tereotuyla sakladım bir güzel yedirdim

Enginarın içine koydum, tereotuyla sakladım bir güzel yedirdim

Orhan Gencebay hayat arkadaşı Sevim Emre’nin yaptığı yemeklere bayılıyor. Hatta çocukluğundan beri kendisine mezarlığı çağrıştıran kerevizi Emre’nin elinden defalarca yemiş. Orhan Baba hiç sevmediği baklayı da iki kez yemiş ama farkında olmadan... Üstelik kendisi nasıl bakla yediğini röportajımız sırasında Sevim Emre’nin itirafıyla öğrendi...

10.07.2010Kelebek
Kahramanı yemek olan bir roman yazacağım

Kahramanı yemek olan bir roman yazacağım

Gaziantepli yazar Ahmet Ümit kitaplarındaki başarısına mutfağı katmaya kararlı. Roman karakterlerini İstanbul’un çeşitli semtlerindeki restoranlara götüren Ümit başrolü bir yemeğe vereceği yeni romanını hayalini kuruyor

18.09.2010Kelebek
Glutensiz unlarda da bir miktar gluten var

Glutensiz unlarda da bir miktar gluten var

Beş yıl önce gıda duyarlılığı olduğunu fark etti. Bu konuda bilgilenmeye çalışırken Türk mutfağına ait kaynakların ne kadar yetersiz olduğunu gördü ve 170 tariflik bir yemek kitabı hazırladı. Glutensiz un kullanımıyla ilgili ilginç bir de tespiti var: “Yemeklerde kullanmıyorum çünkü konunun uzmanı olan doktorlar, glutensiz unların çoğunda bir miktar gluten bulunabildiğini, bu nedenle bazı kişilerde hazımsızlık yaptığını söyledi”

1.10.2011Kelebek

Yazar Sonuçları

Turşu yapmanın incelikleri

Kuru fasulyenin, nohudun yanında olmazsa olmaz. Köfte ve sandviçle yakın arkadaştır. Evde yapılmışının tadından yenmez. Turşudan bahsediyorum elbette. Size bugün bazı tüyolar vereceğim.

18.10.2013

Turşu seven ama hazır olmasını beklerken sabırsızlananlara müjde: Rezeneli hızlı turşu

Türk toplumu olarak turşunun sofralarımızdaki yeri çok ayrı. Herkesin damak zevkine göre birçok malzemeden çok lezzetli turşular hazırlanabiliyor. Ben de sizler için çok özel bir turşu tarifi hazırladım ama alışılmışın dışında olarak bu tarifte turşuyu kurduktan sonra beklemenize hiç gerek yok. Aynı gün tüketebilirsiniz.

10.12.2020

Martha Stewart Amerika'nın gözdesi

Martha Stewart tek başına firma, abartısız mültimilyon dolarlık sanayi Amerika'da. Orta yaşlı kadın yirmi yıldır Amerikan halkına gıdadan, misafir ağırlaması, ev bakımı, dekorasyon ve bahçecilikte öğretmenlik yapıyor.

4.05.2002

Yaz turşusu

Kış hazırlığı yapan kadınlar var mı hálá bilmiyorum ama eskiden kış için mutfaklarda hummalı bir faaliyete girişilirdi.

3.04.2007

Türk mutfağı dolma-sarma atılımlarından kurtulmalı

İki hafta önce başladığım yenilikçi Türk mutfağı tariflerime bu hafta da devam ediyorum.

21.04.2007

On dakikada fırına girecek, acil cevap bekliyorum

Önce hepinize mutlu seneler dileklerimi ileterek başlayayım. E-posta adresime sık sık tarif talebi gönderen okurlarım oluyor.

3.01.2009

Çubuk'un lezzeti

GEÇENLERDE Çubuk'u dolaştım.

24.08.2009

Dünyayı yemek yaparak yavaşlatmak!

Yakın zamana kadar hayatımızda rutinler vardı; bahar temizliği gibi, kışlık yazlık değişimleri gibi...

11.06.2010

Acı çekmeyi sevenlere tarifler

Ben acı çekmeyi seviyorum. Kulaklarımın yanmasını, dilimin uyuşmasını, vücudumun sıcaklığının artmasını, terleyip ardından garip bir serinlik hissetmeyi seviyorum.

1.10.2010

Karartılmış minekoplar

Küçük ağızlı, yandan yandan bakan sevimsiz minekoplarla her karşılaşmamda fazla düşünmeden pas geçiyordum tezgâhları. Bugünlerde yıllardır yüzüne bakmadığım bu çirkin balıklardan pişirmek istedim

30.10.2010

Lake tavuk ve çabuk salatalık turşusu

Parlak cilalı kaba saba mobilyalardan hoşlanmayanların zihninde, ilk bakışta pek hoş çağrışımlar yapmayabilir bu haftaki tavuğum.

22.01.2011

Beşiktaş seyircisi İnönü'de ne yaptı

Rakip Kayseri
E, Beşiktaş seyircisi kendine gelmiş..

19.03.2011

İşte ödüllü yemekler

Sizlere sık sık, yemek yarışmalarını çok desteklediğimi, böylece, unutulmuş, yitip gitmiş pek çok tarifin tekrar gün ışığına çıktığını düşündüğümü söyledim.

9.06.2011

Mantılı ve mantıklı bir mutluluk

Mantıdan korkmak bir yana, onu dünya standartlarına taşıyabiliriz. Yeter ki yaratıcılığımızı kullanabilelim. Mantı sarmısaklı yoğurt, üzerine biraz salçalı tereyağı ve taze kekikle rüya gibi oluyor. Ancak bu hafta bunun haricinde neler yapabiliriz, biraz kendimizi serbest bırakalım istedim.

4.11.2011