Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı haberleri sayfasında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 837 Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
#TEKNOFESTTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bilim Lefkoşa’yı hizmete açtı. Matematik, teknoloji, astronomi ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik atölyesi ve Deneyap Teknoloji Atölyelerini bünyesinde barındıran Bilim Lefkoşa 6-14 yaş aralığındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturacak.
#TEKNOFESTTEKNOFEST'e yoğun bir katılım olduğunu ifade eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Şuan 41 yarışma var. Bu yıl sadece bu yarışmalara 1 milyon öğrenci başvurdu. 1 milyon öğrenci 300 bine yakın takım kurup bu yarışmalara başvuruyor. TEKNOFEST dünyanın en büyük etkinliği. Hem yarışma platformu olarak öyle hem de toplumla buluşması olarak öyle. TEKNOFEST artık kendi rekorlarını kırıyor" dedi.
#Selçuk BayraktarAzerbaycan’ın Bakü şehrinde 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 74. Uluslararası Uzay Kongresinde kendi standı ile yer alacak olan T3 Vakfı, TEKNOFEST’te proje üreten 500 yarışmacıyı da uzay kongresine götürecek.
#Türkiye Teknoloji Takımı VakfıDepremden etkilenen küçük çocukların eğitim süreçlerine destek olmak ve sosyal hayata katılımlarını hızlandırmak amacıyla çadır ve konteyner kentlere “T3 Vakfı Oyun ve Etkinlik Çadırı” kuran T3 Vakfı, Deneyap atölyelerinde hali hazırda çocuklar için verilen teknoloji eğitimlerinin benzerini bu atölyelerde veriyor. İlk etapta Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay’daki çadır kentlerde kurulan “T3 Oyun ve Etkinlik Çadırı” depremden etkilenen diğer şehirlerdeki çadır ve konteyner kentlerde de hızlıca kurularak faaliyetlerine başlayacak.
#TEKNOFESTTEKNOFEST’in Samsun’da gerçekleşen altı günlük festivali sona erdi. Çarşamba Havalimanında düzenlenen festivali 6 günde 900 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl Samsun merkezli olarak Karadeniz genelinde düzenlenen TEKNOFEST toplamda ise 1 milyon 250 binden fazla kişiyi ağırladı.
#TEKNOFESTTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz ilk gününde rekor ziyaretçi sayısına ulaştı.110 bin ziyaretçinin giriş yaptığı alanda Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisi, savunma sanayisinde yerli ve milli üretimi yapılan insansız savaş araçları ile helikopter ve jetler geçiş ve gösteriler yaptı.
#TEKNOFESTTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 72 paydaş kurumla birlikte düzenlenen TEKNOFEST 2021 bugün başladı.
#TEKNOFEST 2021Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın, her eğitim döneminde Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak konusunda istekli lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine sunduğu karşılıksız burs desteği başvuruları başladı.
#Türkiye Teknoloji Takımı VakfıTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın, keşfetme tutkusuna sahip öğrenciler yetiştirmek ve Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında bağımsızlığını kazanması için hayata geçirdiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 30 ilde 240 bin öğrenciye ücretsiz olarak ev sahipliği yaptı.
#Deneyap Teknoloji AtölyeleriBAYKAR Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda milli teknoloji hamlesi vizyonuyla son 15 yılda geliştirilen savunma sistemlerinin tamamının kullanıldığını belirtti.
#BAYKARBaykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın test işleminin bittiğini duyurdu. Bayraktar, Akıncı'nın motorunun ilk çalışma anını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
#Türkiye Teknoloji Takımı VakfıDünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
#TEKNOFESTTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) gerçekleştirilen söyleşide öğrencilere yönelik, "Bebeklerin hesapsız şekilde katledildiği dünyanın, ahlak, iyilik ve adalet sesinin daha gür şekilde çıkabilmesi için bu uçaklara ve sizlerin çalışmalarına ihtiyacı var. Bayraktar TB3 ve KIZILELMA, görev almayı başardığında, dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar" dedi.
#Selçuk BayraktarTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) gerçekleştirilen söyleşide öğrencilere yönelik, "Bebeklerin hesapsız şekilde katledildiği dünyanın, ahlak, iyilik ve adalet sesinin daha gür şekilde çıkabilmesi için bu uçaklara ve sizlerin çalışmalarına ihtiyacı var. Bayraktar TB3 ve KIZILELMA, görev almayı başardığında, dünya muharebe tarihinde devrim yapacaklar" dedi.
#Selçuk BayraktarSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bir zihniyet devrimi oluşturmamız gerektiğinin farkındaydık. 'Milli Teknoloji Hamlesi' hedeflerimiz doğrultusunda adeta küllerimizden yeniden doğduk. Vecihi Hürkuş'un, Nuri Demirağ'ın, Şakir Zümre'nin, Nuri Killigil'in yaşadığı hayal kırıklığını gençlerimiz yaşamasın diye onların yanında yer aldık" dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bir zihniyet devrimi oluşturmamız gerektiğinin farkındaydık. 'Milli Teknoloji Hamlesi' hedeflerimiz doğrultusunda adeta küllerimizden yeniden doğduk. Vecihi Hürkuş'un, Nuri Demirağ'ın, Şakir Zümre'nin, Nuri Killigil'in yaşadığı hayal kırıklığını gençlerimiz yaşamasın diye onların yanında yer aldık" dedi.
#Mehmet Fatih KacırTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bilim Lefkoşa’yı hizmete açtı. Matematik, teknoloji, astronomi ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik atölyesi ve Deneyap Teknoloji Atölyelerini bünyesinde barındıran Bilim Lefkoşa 6-14 yaş aralığındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturacak.
#TEKNOFESTT3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
#TEKNOFESTCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin hepsi gurur kaynağımız olan ürünleri görmüyoruz. Aynı zamanda büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz" dedi. Erdoğan, "İleri teknolojiyi ülkemiz yerine ta 10 bin kilometre uzaktan arayanları da buraya davet ediyoruz. Bitip tükenmeyen koltuk kavgalarına yalnızca bir günlük 'TEKNOFEST molası' vermeleri kendileri adına büyük kazanç olacaktır" diye konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTEKNOFEST'e yoğun bir katılım olduğunu ifade eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Şuan 41 yarışma var. Bu yıl sadece bu yarışmalara 1 milyon öğrenci başvurdu. 1 milyon öğrenci 300 bine yakın takım kurup bu yarışmalara başvuruyor. TEKNOFEST dünyanın en büyük etkinliği. Hem yarışma platformu olarak öyle hem de toplumla buluşması olarak öyle. TEKNOFEST artık kendi rekorlarını kırıyor" dedi.
#Selçuk BayraktarHavacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara’nın ardından bu kez İzmir’de düzenlenecek. 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, teknoloji ve girişim yarışmalarından stant etkinliklerine, uçuş gösterilerinden tematik sergi alanlarına kadar birçok farklı etkinlik yapılacak. Teknofest İzmir etkinlik takvimi de yayınlandı. Peki, Teknofest İzmir ne zaman bitecek?
#Teknofest İzmir Etkinlik Takvimi 2023BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin düzenlediği programda üniversite öğrencileriyle interaktif söyleşi gerçekleştirdi. Bayraktar, "Kızılelma, havacılık muharebesinin geleceği. Bizim oyun kurucu olduğumuzu müjdeleyen uçuş 2022'de geldi. Sonrasında da dünya havacılık tarihine damgasını vuracak uçuşlar gerçekleşti" dedi.
#Selçuk BayraktarBAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin düzenlediği programda üniversite öğrencileriyle interaktif söyleşi gerçekleştirdi. Bayraktar, "Kızılelma, havacılık muharebesinin geleceği. Bizim oyun kurucu olduğumuzu müjdeleyen uçuş 2022'de geldi. Sonrasında da dünya havacılık tarihine damgasını vuracak uçuşlar gerçekleşti" dedi.
#Selçuk BayraktarAzerbaycan’ın Bakü şehrinde 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 74. Uluslararası Uzay Kongresinde kendi standı ile yer alacak olan T3 Vakfı, TEKNOFEST’te proje üreten 500 yarışmacıyı da uzay kongresine götürecek.
#Türkiye Teknoloji Takımı VakfıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Tam bağımsız Türkiye ve müreffeh Türkiye'nin yolu tabii ki üretimden geçiyor, ihracattan geçiyor. İşte TEKNOFEST üretimin, ihracatın önemli motorlarından biri haline geldi" dedi.
#Bakan ŞimşekHavacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Ankara'da düzenleniyor. TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, "Dün 500 bin vatandaşımızı burada misafir ettik. Gençlerin teknolojiye ilgileri çok yüksek. Gençlerimizin önüne rol modeller koymamız lazım. Sayın Selçuk Bayraktar bu işin fikir babası. Gençleriz güçlü Türkiye'yi inşa edecekler" diye konuştu.
#TEKNOFESTHavacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest, Ankara'da düzenleniyor. TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, "Gençlerin teknolojiye ilgileri çok yüksek. Dün 500 bin vatandaşımızı burada misafir ettik. Teknofest'i ilk başlattığımızda aklımızdaki düşünce şuydu; Gençlerimizin önüne farklı alternatifler koymamız lazım, rol modeller koymamız lazım. Teknofest'ten yetişen gençlerimiz, işte o idealini kurduğumuz Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek" diye konuştu.
#ANKARAHavacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da kapılarını açtı. 126 katılımcının yer aldığı festivalde yerli teknoloji ürünleri sergilenirken, ziyaretçi akını yaşandı. Yarışmalara 1 milyondan fazla gencin başvurduğunu belirten BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST kuşağı dev bir dip dalgası gibi geliyor” dedi.
#TEKNOFESTBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Teknofest'in açılışında konuştu. Bayraktar "1 milyondan fazla genç Teknofest'e başvurdu" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise "Dünyada eşi benzeri olmayan rekorlara imza attık. 20 yıla yüz yıllık projeleri sığdırma çabasında olduk" dedi.
#Selçuk BayraktarTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “Roket Yarışması” Aksaray Tuz Gölü’nde devam ederken yarışmanın son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar Hisar Atış Alanını ziyaret ederek gençlerle buluştu.
#TEKNOFESTSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bakanlık görevine gelmesinin akabinde araştırılan isim oldu. Daha önce aynı bakanlıkta Bakan Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı hakkında bilgiler...
#Mehmet Fatih Kacır