toskana haberleri sayfasında toskana hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 769 toskana haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye'de 2017 yılının en çok konuşulan isimlerinden biri şüphesiz Nusr-et'in sahibi Nusret Gökçe oldu. Eti tuzlarken yaptığı bilek hareketi sayesinde "saltbae" olarak ünlenen Gökçe'nin videoları, ünlülerle çektirdiği fotoğraflar, hatta Narcos dizisinde rol aldığı haberleri bu yıl manşetlerden inmedi. Ancak bütün bu şöhretine rağmen, Nusret Gökçe dünyanın en ünlü kasabı olmayabilir. Peki listenin başında kim var? Toskana'nın Chianti bölgesindeki Panzano köyünde yaşayan 60 yaşındaki İtalyan Dario Cecchini...
#Dario CecchiniÖnümde uçsuz bucaksız üzüm bağları, arkamda sonsuzluğa uzanan buğday tarlaları, sağımda zeytin ağaçları, solumda ise tarihi surları ile bana kucak açan, Val D’Orcia’nın güzel mi güzel kasabaları. Sizi Toskana’nın Val D’Orcia Bölgesi’nin gönlümde taht kuran üç güzel kasabasına götürmek istiyorum: Montalcino, Montepulciano ve Pienza. Toskana Toskana olalı beni bu denli mest etmemişti. Kim bilir belki seçtiğim mevsim belki de içinde bulunduğun ruh halindendir.
#ToskanaYemyeşil doğası, sanat dolu şehirleri, birbirinden lezzetli yemekleri, iyi şarapları ve şirin kasabalarıyla ne ararsanız bulabileceğiniz bir yer Toskana... Ben çok keyifli bir İtalya seyahati geçirdim ve tüm detayları sizlerle paylaşmak istiyorum çünkü Toskana havaların ısındığı ve güneşin ışıl ışıl parlamaya başladığı bu günlerde gidilecek en güzel ve en mutlu edecek rotalardan biri.
#Toskanaİtalya’ya gitmek için her zaman iyi bir bahanem vardır ama Toskana’ya âşık oluşum üç yıl önce izlediğim, başrolünde Diane Lane’in oynadığı ‘Under the Tuscan Sun’ filmiyle başladı. Gitmeden yaptığım araştırmalar, okuduğum gezi yorumları ve fotoğraf blogları hayal dünyamın film setini oluşturmuştu aslında. Yani ben öyle sanıyormuşum meğer. Toskana tüm hazırlıklarıma rağmen beni şaşırtmayı ve zaman durmuş da içinde sadece ben hareket ediyormuşum hissini yaratmayı başardı. İşte size zamanı durduran Toskana kasabaları gezi rehberi...
#ToskanaBazı yerler vardır ki; hiç gitmemiş ve görmemiş dahi olsanız, adını duyduğunuzda sebepsiz bir mutluluğa sebep olur. Toskana benim için o yerlerden biri. Uçsuz bucaksız yeşil vadileri, üzüm bağları, Ortaçağ kasabaları ve sakin yaşam tarzıyla büyülendiğim bir dünya… İşte size Toskana gezi rehberi…
#ToskanaUzun zamandır Toskana kırsalını, tepelerini, servilerini ve tarihi kasabalarını görme hayalleri kuruyordum. İtalya'nın kuzeyinde yer alan Toskana vadisi; yeşil panjurlu binaları, doğa harikası manzaraları ve şirin kuleli köyleriyle Ortaçağ yaşamına kapı aralıyor.
#ToskanaJüri üyelerimize romantizmi doruklarda yaşayabileceğimiz saklı cennetleri sorduk. Fransa’nın büyüleyici şatolarından Toskana’nın nefes kesen günbatımına aşkın en saf halini hatırlatan yerler önerdiler. Sevgilinizle unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz tarihi sokaklar, gizli bahçeler, şatolar ve büyülü atmosferlerle dolu bu öneriler kalbinizi çalacak.
#Pınar TahirlerFarklı bölgesel mutfaklara sahip olan İtalya, çorbalarının çeşitliliğiyle gurur duyar. Toskana’nın bol sebzelilerinden deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş balık çorbası ‘zuppa di pesce’ye kadar her bölgenin kendine özgü çorbaları olur. Bu tarifler, nesilden nesile geçen mutfak mirasının hikâyelerini de anlatır...
#Danilo ZannaGezi yazıları denince tarihin en eski eserlerinden biri olan Marco Polo'nun Geziler Kitabı akla gelir. Çeyrek asırdan fazla zaman boyunca Ortadoğu ve Asya'yı dolaşan Venedikli tüccar Marco Polo'nun gördüğü yerlere dair anlattıkları, bugün bile kafaları kurcalıyor. Polo'nun anlattığı o gizemli hikâyelerin ne kadarı gerçek? İşte cevabı...
#Marco PoloKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#KestaneToskana mutfağının en sevdiğim geleneksel lezzetlerinden gnudi’yle tanışmanız gerek… Hamurişlerinin arasında onu benzerlerinden ayıran çok farklı bir karaktere sahip. Genellikle basit bir domates sosu ya da tereyağı ve adaçayıyla servis edilir ama pestodan zengin krema bazlı soslara kadar birçok farklı eşlikçiyle birlikte de deneyebilirsiniz.
#Toskana MutfağıGastronomi dünyasının merakla beklediği Michelin Rehberi seçkisi geçen hafta açıklandı. 3 ayrı kategoride aldığı ödülle Urla’daki Vino Locale restoran, törenin en çok parlayan yıldızlılarındandı. Şef Ozan Kumbasar 1 Michelin yıldızıyla 1 yeşil yıldızı kucaklarken eşi ve ortağı Seray Kumbasar da ilk kez takdim edilen Sommelier Ödülü’nü aldı. “Verdiğimiz emeğin, akıttığımız terin, gözyaşının bir karşılığı oldu bu bizim için” diyen çiftle başarılarını konuştuk...
#Gaye ŞahinToskana’nın her köşesi ayrı bir cevher. Masalsı güzellikteki yolları, tarihi taş binaları, dünyaca ünlü bağları ve zeytinlikleri başka bir evrene ışınlanmış hissiyatı veriyor. Bölgede gezerken huzur ve mutluluk aşılayacak kişisel rotanızı oluşturmaksa ayrı bir macera... İşte benim hayal gibi lezzetlerle dolu üç otellik rotam.
#Ebru ErkeTavuk ciğeri ve çeşit çeşit aromatik otla hazırlanıyor, tüm duyulara hitap ediyor. Mütevazı malzemeler kullanan İtalyan şeflerin yaratıcı yönünü yansıtan, gastronomik bir şölenden söz ediyorum: Pate fegatini di pollo; yani tavuk ciğeri ezmesi...
#Tavuk CiğeriÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla tıpkı bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi eşsiz, her bölgesi ilgiyi hak ediyor. Geçen ay Akdeniz’den başladığımız rotamıza bu ay Ege’nin kuzeyine doğru ilerleyerek devam edelim. Muğla’nın ve İzmir’in doğal güzelliklerini keşfedelim. Ülkemizin en güzel sahillerini ve tatil duraklarını listeleyelim.
#Saffet Emre Tonguç28 yıldır Oscar mutfağının başında olan ünlü şef Wolfgang Puck, Cengiz Çetindoğan ve Demet Sabancı’nın davetiyle İstanbul Spago’ya özel tadım menüsünü getirdi. Puck ile bir araya geldim. 42 yıldır Spago markasını sürdüren ünlü şef, çok sevdiği Türk mutfağının tanıtılması için “Karadeniz mutfağı ile Güneydoğu mutfağı aynı mı? Kesinlikle farklı... Türkiye’nin mutfağı İtalya gibi bölge bölge, şehir şehir tanıtılmalı” dedi.
#Barbaros TapanLezzeti, kokusu kışa kalabilsin diye kazanları dolduracak, iplere asılacak, en azından bugün yarın üzerine gezdirilmiş zeytinyağıyla sofranın ortasına buyuracak domateslerin şaşırtıcı anılarını okumanın tam sırası. William Alexander’ın ‘Dünyayı Değiştiren On Domates’ kitabında domatesin hikâyesinden akılda kalacak çok şey var.
#William AlexanderYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Bolu'nun meşhur bakla çorbası. Bu çorba özellikle yaz başında sık sık tercih edilir. İçindeki dereotu ve baklayla tadına doyum olmuyor. Bolu usulü taze bakla çorbası, farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için nefis bir alternatif...
#Ramazan MenüsüDünyanın en önemli kültür, turizm ve tarım bölgelerinden biri olan Toskana, enerjisinin üçte birini sahip olduğu jeotermal kaynaklardan sağlıyor. Buradaki jeotermal faaliyet belediyelerin de dahil olduğu bir konsorsiyumun güdümünde. Konsorsiyumun yetkililerine göre jeotermal sonsuz ve temiz bir enerji ancak doğru kullanılmazsa toprağa ve çevreye zarar veriyor. YENADER Başkanı Prof. Dr. Keram Alkin de, “Bu sistemi Ege’de yaparsak çok ciddi bir katma değer yaratırız” diyor.
#TMMOB6 Şubat’taki depremler sonrası arama-kurtarma çalışmalarına destek için Türkiye’ye giden ilk İtalyan ekip dün ülkeye döndü. Toskana bölgesindeki Pisa kentine inişlerinde İtalyan basınına açıklamalar yapan İtalyan ekip, Hatay’da görev yaparken karşılaştıkları manzarayı anlattı.
#DepremŞubat ayının tam ortasında, kışa inat sevginin sıcaklığını anımsamak benim çok sevdiğim bir gelenek. 14 Şubat’ı romantik bir ilişkinin gerekliliğinin ötesinde önce kendimizi, sonra sevdiklerimizi hatırladığımız bir gün olarak görmeyi tercih ediyorum. Bugün de seven kalplere, yurtdışında bu özel günü unutulmaz anılarla süsleyebilecekleri otel önerileri hazırladım. Farklı coğrafyalardan adresleri sizlerle paylaşmak isterim.
#SeyahatSicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalandı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Peki Denaro'nun kaçış sırrı neydi?
#Matteo Messina Denaro