tofu haberleri sayfasında tofu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 255 tofu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bitkisel mutfağın gözde ürünlerinden tofu, tatlı-tuzlu hemen her tarife uyum sağlayabiliyor. Yüksek lif içeriği sayesinde doyurucu, üstelik protein yönünden oldukça zengin... Ben tofuyla mayonez ve smoothie yapıyorum, bazen de soya sosuyla marine edip kızartıyorum.
#TofuSoya sütü, genellikle et tüketimi yapmayan vejeteryanların sıkça tükettiği ürünler arasında yer alıyor. Tofu adı verilen bir ürünü ortaya çıkaran soya sütü, vejeteryanlar tarafından et ürünlerine ikame olarak kullanılıyor. Bir çeşit peynir olarak nitelendirmenin mümkün olduğu Tofu, besin değeri dolayısıyla soya sütünden yapılan vejeteryanların tercih ettiği gıda ürünüdür. İşte, Tofu hakkında bazı detaylar
#TofuJaponya, Çin ve Tayland gibi ülkelerde soya ile yapılan tipik Uzak Doğu yemeği olan tofu, son dönemde Uzak Doğu'nun dışında da oldukça popüler bir hale geldi. Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen ve asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen bir çeşit peynir olan tofu özellikle, vejetaryen ve vegan beslenme tarzını seçenler için vazgeçilmez bir besin. Peki, tofunun faydaları neler? Tofu nedir?
#Tofu Nedir?Geçen haftaki yazıyı okuyanlar hatırlayacaktır, et yemeyen insanların sık sık cevap vermek zorunda kaldıkları soruları ve bunlara verilebilecek olası yanıtları anlatmıştım. Bu yanıtların bir kısmı, et endüstrisinin dünyadaki kaynakları nasıl tükettiği üzerineydi.
#Et TüketimiBitkisel mutfağın gözde ürünlerinden tofu, tatlı-tuzlu hemen her tarife uyum sağlayabiliyor. Yüksek lif içeriği sayesinde doyurucu, üstelik protein yönünden oldukça zengin... Ben tofuyla mayonez ve smoothie yapıyorum, bazen de soya sosuyla marine edip kızartıyorum.
#TofuVeganlığın kısa süreli bir trend değil, yaşam biçimi olduğunu sık sık hatırlatıyorum. Yine de vegan günü, vegan ayı gibi etkinliklerin önemli bir farkındalık yarattığını düşünüyorum... Ocak boyunca kutlanan ‘veganuary’den (vegan ayı) ilham alan mevsim tariflerinde kış sebzeli doyurucu lezzetler var.
#VeganuaryProteini yüksek, kalorisi düşük.... Marine edilmesi ve ızgarada pişirilmesi onu tek başına lezzetli bir ana öğüne dönüştürmeye yetiyor. Mantarı kimi zaman sebze sularına dahil ediyorum, kimi zaman da kurutup baharat karışımlarıma ekliyorum. Mevsimindeyken birçok çeşidini alıyor, yılın diğer dönemlerinde kullanmak üzere kavanozlarda hazır tutuyorum. İstiridye, kestane, kanlıca mantarı, sarıkız, porçini ve daha niceleri... Ülkemizde yetişen mantarlar çok çeşitli, onlarla bazen aslını aratmayacak bir kokoreç yapıyorum, bazen de cevizli sürmelik ezme...
#MantarNişantaşı’ndaki Noy, adı gibi ufak tefek, sevimli bir Tay restoranı. Mutfağın başında, Taylandlı annesinden öğrendiği lezzetleri geleneksel usulde pişiren Zeynep Hatipoğlu var. Karidesli otantik pad thai ve ev yapımı yeşil köriyle pişen dana kaburga menünün öne çıkan lezzetlerinden.
#Tayland Mutfağı