Teşhis
Teşhis Haberleri
Dere yatağında tabancayla vurulmuş erkek cesedi bulundu
OSMANİYE'de dere yatağında göğsünden tek kurşunla vurulmuş erkek cesedi bulundu. Cesedin F.K.'ye (34) ait olduğu tespit edilirken ölüm nedeni otopsinin ardından belirlenecek.
Avcılar'da kadının cep telefonunu gasbettiği öne sürülen şüpheli yakalandı
AVCILAR'da evine giden kadının arkasından yaklaşarak elinde tuttuğu bıçakla cep telefonunu gasbettiği öne sürülen atık karton toplayıcısı, yakalandı.
İran kara para aklama reformlarını tamamlamadığı için aşı alamıyor
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ülkesinin terörizmin finansmanı ve kara para aklama konusundaki mali reformları tamamlamadığı ve Mali Eylem Görev Gücü'ne (FATF) üye olmadığı için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı satın almak üzere para transferinde sorun yaşadığını söyledi.
Sağlık hizmetlerinde IoT artacak, sınırlar kalkacak
COVID-19'un hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarımız üzerinde çağı belirleyen bir etkisi oldu. Uzaktan çalışmanın artışı hemen her işletmenin yüzünü dijitalleşmeye çevirmesini gerektirdi. Peki 2021 yılında iş dünyasını nasıl bir dönem bekliyor?
Son Dakika Haberi | Fenerbahçe Erol Bulut'la yola devam etmeli
Sarı lacivertli takımdaki sorunları gidermek tamamıyla genç teknik adamın elinde.
Veteriner Hekim nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Veteriner Hekim olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Gerek doğadaki hayvanların gerekse evlerimizde beslediğimiz sadık dostlarımızın herhangi bir zamanda biz insanların yardımlarına ihtiyacı olabilir. İşte bu anlarda onların yardımına koşacak kişiler veteriner hekimler olmaktadır. Hayvanların sağlıkları ile ilgilenen veteriner hekimlerin iş alanları, gelirleri ve görev tanımları ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.
Podolog nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Podolog Olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Podolog, kişisel bakım denildiğinde sık kullanılan bir kelimedir. Özellikle kullanım anlamı bakımından önem taşıyan bir kelimedir. Bu yazıyı okuduğunuzda podolog kelimesinin anlamını öğrenerek sizde artık istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Sizler için podolog nedir? Ne iş yapar detaylı bir şekilde derledik.
Odyolog nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Odyolog olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Odyolog, sürekli duyulan bir kelime olsa bile yine de tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. Son zamanlarda odyolog olmak isteyen kişilerin araştırdığı konuları yazımızda bulunan bilgiler sayesinde rahat bir şekilde elde etme imkanı bulursunuz. Odyolog nedir? Nasıl odyolog olunur? Ne iş yapar? Odyolog olmak için hangi şartlar aranıyor? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Kadın Doğum Uzmanı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Kadın Doğum Uzmanı olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Özellikle kadınların hamilelik sürecinin sağlıklı bir şekilde gidebilmesi için kadın doğum uzmanı büyük bir öneme sahiptir. Önemli bir kariyer ve eğitim gerektiren bu meslek konusunda birçok kişi bilgi almaya çalışıyor. Peki, kadın doğum uzmanı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Kadın Doğum Uzmanı olma şartları, maaşları ve iş imkanları hakkında merak edilenler.
Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'daki savaşta 2 bin 802 şehit verdi
Azerbaycan ordusunun, Dağlık Karabağ'da topraklarını işgalden kurtarmak için yürüttüğü operasyonda 2 bin 802 şehit verdiği bildirildi.
Tedavi Edilmeyen Menopoz Kalbi Yoruyor!
Her kadının karşılaştığı doğal bir süreç olan menopoz için uzun vadede tedavisiz kaldığında kalp damar hastalıkları ve kemik erimesi riskini de beraberinde getiriyor. Op. Dr. Mine Fisun Ergül, bu süreçte erken tanı ve tedavini önemli olduğunu belirtti.
ASELSAN'dan virüslere karşı yeni çözüm
ASELSAN, yeni tip koronavirüs (Kovid-19/SARS Cov2) tespitinde de kullanılabilecek yenilikçi virüs tanı sistemi geliştirdi.
Tedavi edilmeyen menopoz kalbi yoruyor
Her kadının karşılaştığı doğal bir süreç olan menopoz için uzun vadede tedavisiz kaldığında kalp damar hastalıkları ve kemik erimesi riskinin de beraberinde geldiğini söyleyen Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesinden Op. Dr. Mine Fisun Ergül, bu süreçte erken tanı ve tedavini önemli olduğunu belirtti.
Biyolog nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Biyolog olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Biyolog, anatomi, orjin ve fonksiyon da dahil olmak üzere bitki ve hayvan yaşamının temel prensiplerini araştıran kişilerdir. Aynı zamanda organizmaların çevre ile nasıl etkileşim içinde olduğunu gösteren biyolojik verileri toplayarak inceler. Biyolog nedir? Mezunları ne iş yapar? Tercih yapacak kişiler için tüm detayları derledik.
Filyasyon ekiplerinin ev ev dolaştığı Tekirdağ'da vaka sayıları yüzde 30 düştü
KORONAVİRÜS vaka sayılarının artış olduğu iller arasında gösterilen Tekirdağ'da, İl Sağlık Müdürlüğü'nün filyasyon ekipleri sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, yapılan çalışmalar ve alınan önlemlerle vaka sayılarında yüzde 30 azalma olduğunu belirterek, "Çok iyi bir gidişimiz var, tabi bakanlığımızın kontrolü, uyarıları ve algoritmaları eşliğinde çok hızlı bir laboratuvar sonuçlandırma sürelerine geldik. Bu çalışmalarımız son derece verimli olarak sürmektedir. Buna paralel olarak, yönünü aşağıya doğru çevirmiş bir vaka seyri izlemekteyiz" dedi.
Sağlıklı Yaşamın Kaynağı: Güvenilir Bilgi
Roche İlaç Türkiye, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumu sık görülen hastalıklar konusunda bilinçlendirmeye ve nadir hastalıklara yönelik farkındalık oluşturmaya devam ediyor.
Siz dururken dünya dönüyorsa vertigo olabilirsiniz
Ayakta duramayacak kadar başınız dönüyor, gözlerinizi kapatsanız bile baş dönmeniz geçmiyorsa vertigo problemi ile karşı karşıya olabilirsiniz. Vertigo, sizin veya gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize yol açan bir histir. Günlük hayatı olumsuz etkileyerek yaşam kalitesini düşüren vertigo, tedavi edilmediğinde büyük sorunlara yol açabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, vertigo hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
Philips, 2.8 milyar dolara BioTelemetry'i satın aldı
Hollanda merkezli teknoloji şirketi Philips, kardiyak teşhis ve izleme teknolojilerine odaklanan ABD'li BioTelemetry'yi 2,8 milyar dolara satın almak için anlaşmaya varıldığını duyurdu.
Psikolog nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Psikolog olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Psikoloji, insan davranışlarının arkasında yatan nedenleri araştıran bir bilim dalıdır. Başta adli, kavramsal ve mesleki psikoloji olmak üzere birçok psikoloji çeşidi bulunmaktadır. Bu alanlardan birinde uzmanlaşan bilim insanlarına psikolog denir. Psikolog nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Merak edenler için tüm yönleriyle derledik.
Türkiye sağlık turizminde önde gelen ülkeler arasına girdi
Türkiye, son 15 yılda sağlık sektörüne yaptığı yatırımları, uluslararası çapta başarılar elde eden doktorları ve tıp alanındaki teknolojik gelişmelere hızlı adaptasyonu sayesinde dünyada tercih edilen ülkeler arasına girdi. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde 143 bin 266 yabancı hasta Türkiye'de sağlık hizmeti alırken, 187 milyon 955 bin dolar sağlık turizmi geliri elde edildi. DHA’nın ulaştığı biri Rus diğeri Kosovalı iki hasta, doktorlara ve gelişmiş sağlık sistemine güven duydukları için Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi.
Kanser hastalarına önemli uyarı; kovid-19 aşısını kemoterapiden 2 hafta önce yaptırın
Koronavirüs aşısının Türkiye'de uygulanmaya başlayacağı bugünlerde aşının uygulanacağı hasta grupları da merak ediliyor. Çin'in Sinovac firmasına ait CoronaVac aşısının Faz 3 çalışmalarına Türkiye'nin de katıldığını hatırlatan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Arslan, "Aktif kemoterapiye başlamadan 2 hafta önce ya da tedavi tamamlandıktan 3 ay sonra aşılama yapılması hastayı daha çok koruyacaktır" dedi.
Fizyoterapist nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Fizyoterapist olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Sağlık alanında son yıllarda en dikkat çeken ve beğenilen mesleklerin başında fizyoterapist gelmektedir. İleride fizyoterapist olmak ancak nasıl olunması gerektiğini bilmeyen kişiler detaylı bilgi almak istemektedir. Fizyoterapist nedir, fizyoterapist ne iş yapar, görevleri ve maaşları hakkında bilgileri sizler için derledik.
Diş Hekimi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Diş Hekimi olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Son yıllarda pek çok meslek grubu sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Bunlardan birisi de Diş Hekimliğidir. Üniversite sonrası iyi bir iş olanağı sağlaması ve maaşı nedeniyle diş hekimliği büyük ilgi görmeye başlamıştır. Peki Diş Hekimi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Diş Hekimi olma şartları, maaşları ve iş imkanları nelerdir? Sizlere Diş Hekimliği hakkında merak edilenleri detaylıca inceledik.
Pandemi döneminde hastalıklarınızı küçümsemeyin! Bu belirtiler varsa…
İnsanlar doğal olarak, Covid-19 endişesiyle, pandemi döneminde sağlık kurumlarına giderek, küçük sağlık sorunlarını gidermeyi erteleyebiliyor. Fakat önemli gibi görünmeyen bazı sağlık sorunları tedavi edilmezse olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bunlar neler mi? KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bazı hastalıklar çocukların koronavirüse yakalanmalarında risk oluşturuyor
Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özyurt, özellikle bronşit, ağır astım gibi kronik solunum yolu hastalıkları ile kistik fibrozis hastalığının, bağışıklık sistemi ve immün tedavisi alma zorunluluğunun çocuklarda koronavirüs için risk faktörü olduğunu söyleyerek aileleri uyardı.
Karpal tünel sendromuna karşı omega-3 yönünden zengin besinler tüketilmeli
Karpal tünel sendromu (KTS), kol sinirinin el bileğinde adını aldığı karpal tünelden geçerken çevre kılıf tarafından sıkışmasıyla ortaya çıktığını belirten uzmanlar, sendromun, sinir sıkışmaları içinde en sık görülen rahatsızlık olduğunu söyledi. Nöroloji Uzmanı Dr. Duygu Aygün, geceleri hastayı uykudan uyandıran karpal tünel sendromunun (KTS) omega-3 yağ asidi yönünden zengin gıdalarla önlenebileceğini söyledi.
Akciğer sağlığını korumak genel vücut sağlığı için çok önemli
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Selvi, akciğer sağlığını korumanın genel vücut sağlığı için her zaman çok önemli olduğunun altını çizerek, “Sigara içmek, sağlıksız beslenmek, spordan kaçınmak, hava kirliliği gibi birçok nedenden akciğerlerimiz zarar görebiliyor. Ayrıca astım KOAH gibi kronik akciğer hastalıkları hayatı olumsuz etkiliyor” dedi.
Prostat Kanseri Hakkında Merak Edilenler
Prostat kanseri 50 yaşından sonra sık görülmeye başlıyor. Hastaların yüzde 25'i 50-60 yaş arasında. Yüzde 50'si 60-69 yaş arasında. O nedenle, 50 yaşından sonra bu hastalığa dikkat etmek gerekiyor. Prof. Dr. Sinan Sözen ile Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı prostat kanseri hakkında merak edilenleri anlatıyor.
Koronavirüs sebep oldu! Teşhis gecikti, ileri evre hasta sayısı artıyor...
Türk Üroonkoloji Derneği, ‘Prostat Kanseri Veritabanı’ kaynaklı bilgiler ışığında hazırlanan ‘Türkiye Prostat Kanseri Haritası’nın sonuçları açıkladı. Prostatın dünyada erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasındaki ikinci sırada yer aldığını söyleyen Türk Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ataus, 'Pandemi döneminde kanserde ileri evre tanısında artış gözlendi. Çünkü hastalar, Kovid-19 endişesiyle hastaneye başvurmakta gecikti. Salgın uzun bir zamana yayıldığı için hastalığın evresi ilerledi, bazı hastalara geç teşhis kondu' dedi.
Pnömotoraks nedir ve belirtileri nelerdir? Pnömotoraks çeşitleri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi
Pnömotoraks, halk arasında ''akciğer sönmesi'' ve ''akciğer patlaması'' olarak bilinen tehlikeli bir hastalıktır. Kadınlara oranla erkeklerde görülme ihtimali beş kat daha fazladır. Erken teşhis edilip tedavi edilmediği takdirde hastalığın kansere dönüşme riski vardır. Pnömotoraks hastalığının belirtileri, çeşitleri ve nedenleri nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde araştırdık.
Kulak kristallerinin yerinden oynaması baş dönmesine yol açıyor
KBB kliniklerine baş dönmesi şikayetiyle başvuranların yüzde 40’ını iç kulak kristallerinin yerinden oynaması olarak bilinen Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV) hastaları oluşturuyor. KBB Kliniği’nden Prof. Dr. Murat Cem Miman, Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo’nun tamamen mekanik bir problem olduğunu, tanı ve tedavisinin ise aynı anda, ilaca gerek olmadan yapıldığını söyledi.
Endokrin Sistem nedir? Endokrin Sistem organları ve hastalıkları
Endokrin sistem, vücuttaki iç dengeyi düzenleyen iç salgı bezlerinden oluşur. Bu bezlerin isimleri sırasıyla, hipofiz, timus, böbrek üstü bezi, paratiroidler ve tiroit bezidir. İç salgı bezleri erkeklerin sol, kadınların sağ tarafında yer alır. Endokrin sisteminde yer alan organları ve hastalıkları nelerdir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.
Marketteki sapık yakalandı
İstanbul Esenler’deki markette bir erkeğin, 11 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiğini gösteren görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.
İtalya'dan Mısır'ı şoke edecek karar
İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Roberto Fico, kurumsal düzeyde Mısır Parlamentosu ile diplomatik ilişkilerin durdurulmasına yönelik daha önce aldıkları kararı uygulayacaklarını belirtti.
Terleme Hakkında İlginç Bilgiler!
Teriniz hakkında belki de hiç duymadığınız bazı çarpıcı gerçekler var! İşte size ter hakkında ilginç bilgiler...
Pankreas kanseri hakkında doğru bilinen 8 yanlış!
Günümüzde en çok ölüme neden olan kanser türleri arasında 4. sırada yer alan pankreas kanseri son yıllarda hızla yaygınlaşıyor. Uzun süre hiçbir belirti vermeyip sinsice ilerlediği için hastalık sıklıkla son evrede tespit edilirken, buna bir de toplumdaki yanlış inanışlar eklendiğinde hem erken teşhis oranı azalıyor, hem de ileri evrede tespit edilen hastalığın tedavisi zor hale geliyor.
Uyku apnesi tedavi edilmediğinde hastalıkları beraberinde getiriyor
Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, uyku apne sendromu belirtisi olan kişilere mutlaka polisomnografi testi uygulanması gerektiğini belirtti.
‘Yaşamak güzel, çünkü yaşamak başlamaktır...’
‘Lizbon’a Gece Treni’yle tanınan İsviçreli felsefeci yazar Pascal Mercier’in 10 yıllık aranın ardından yazdığı yeni romanı ‘Sözlerin Ağırlığı’, hikâyesinden ziyade dil ve anlam, her durum için doğru kelimeyi bulmak, edebiyat, hafızanın işleyişi, arkadaşlık ve aşk üzerine felsefi yorumlarıyla dikkat çeken bir anlatı...
Almanya'da günlük en yüksek Kovid-19 vaka sayısı kaydedildi
Almanya'da, son 24 saatte 23 bin 679 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhis edildi. Bu sayı, salgının başlangıcından bu yana ülkede açıklanan en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
Zatürre aşısının Covid-19'a karşı koruyucu özelliği bulunmuyor
Halk arasında zatürre olarak bilinen pnömoni, ülkemizde ölüm nedenleri arasında beşinci sırada yer alıyor. Özellikle bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar için hayati tehlikeye neden olan zatürrenin bu kadar ölümcül olmasının en önemli nedeni ise aniden ortaya çıkan ateş, üşüme-titreme, öksürük gibi belirtilerin dikkate alınmaması nedeniyle tanıda geç kalınması.
Apandisit vücudun neresinde?
Apendiksin (apandisin) çoğunlukla dışkı veya daha az bir ihtimalle safra taşı, tümör ya da bağırsak kurduyla tıkanması sonucu iltihaplanmasına apandisit denir. Apandisit tedavi edilmediğinde tehlikeli bir hastalık olan apandisit, karın zarının iltihaplanmasına yol açabilir. Peki, apandisit vücudun neresinde?
Menisküs Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Sporun yaygınlaşmasıyla, menisküs yaralanma ve yırtıklarında çok ciddi artış yaşanıyor. Prof. Dr. Mahmut Mutlu menisküs probleminin nedenlerine ve tedavisine dair önemli açıklamalarda bulundu