Terleme
Terleme Haberleri
FETÖ'nün İsveç'e kaçan mahrem sorumlusu Corona Virüsten öldü
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İsveç'te yaşayan firari mahrem sorumlularından Bahattin Bican, Corona Virüsünden öldü.
12 günde Covid-19’u yenen doktor: Şakası yok
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde görevli olan dahiliye uzmanı Dr. Mehmet Karakoç (38), 22 Mart’ta koronavirüse yakalandığını öğrendi. Hastanede tedavi altına alınan ve hastalığı yenmeyi başaran Dr. Karakoç, “Biraz zorlu bir süreç ama ülkemiz de insanlık da koronayı yenecek” dedi. Yaşadıklarını şöyle anlattı:
Amasra Nerede? Amasra'ya Nasıl Gidilir? Amasra Gezilecek Yerler
Amasra, Bartın’a bağlı ve tarihi 3000 yıl öncesine dayanan bir ilçedir. Ormanla çevrenmiş ve deniz kıyısı bulunan bu ilçe, ziyaretçileri için huzurlu bir sığınak olma görevi üstlenmektedir. Peki, Amasra’ya nasıl gidilir? Amasra’da gezilecek ve tarihi yerler nelerdir? İşte Amasra hakkında çok sorulan ve merak edilenlerin soruların yanıtlarını sizler için hazırladık.
'Ben hayatımda bu kadar uzun süren öksürük görmedim'
İngiltere'deki eşi ve 2 çocuğunun yanına giden Gaziantep KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, sosyal medya hesabından kendisi ile eşinin Corona Virüse yakalandığını açıklayıp yaşadıklarını anlattı. Sadık Gözek, ''Ben hayatımda bu kadar uzun süren bir ateş, öksürük, tat-koku alma kaybı görmedim'' dedi.
Koronavirüs döneminde kaygıyla nasıl başa çıkılır?
Tüm dünyayı etkisi altına alan, yaşamımızı tehdit eden koronavirüs salgını karşısında kaygı, korku ve panik yaşamamız çok doğal ve normal diyen Aile ve Çift Terapisti, Psikoterapist Şamil Saribaş, yaşadığımız kaygı ve korkularla nasıl başa çıkabileceğimiz konusunda önemli bilgiler verdi.
Koronafobinin Vücudumuzda Yol Açtığı 7 Önemli Sorun
Baş döndürücü bir hızla duygu ve düşünce dünyamızın tam ortasına çöreklenen koronavirüs korkusu, kendi kaosu ve bilinmezliği içerisinde kişide kontrol edilemez bir hale giderken, halk arasında ‘koranayak olduk’, ‘paranoyak olduk’ gibi söylemleri de beraberinde getirdi. Uzman Psikolog Sena Sivri, koronafobinin vücudumuzda yol açtığı 7 önemli sorunu anlatırken, koronafobi ile baş etmenin de püf noktalarını açıkladı.
Son dakika haberleri: Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Aileler dikkat...
MEB'den gelen son dakika haberine göre koronavirüs travmasına karşı psikososyal destek rehberleri hazırladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında ‘Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüz, öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik salgının yarattığı kaygıyı normalleştirmelerine destek olabilmek için iki ayrı kılavuz hazırladı’ dedi. Bakan Selçuk Twitter hesabından da "7 Haziran 2020 LGS’nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız.Her şey planlanıyor ve yapılıyor." açıklamasını yaptı.
MEB’den, koronavirüs travmasına karşı psikososyal destek rehberleri
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüz, öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik salgının yarattığı kaygıyı normalleştirmelerine destek olabilmek için iki ayrı kılavuz hazırladı. Psikolojik travmalar konusunda uzman bir akademisyen grupla çalışan Genel Müdürlüğümüz kılavuzları tamamlayarak internet üzerinden yayımladı. Bundan sonra yeni desteklerle ailelerimizi sürekli destekleyeceğiz" dedi.
Aşırı Terleme İçin Hangi Doktora Gidilir? Aşırı Terlemeye Hangi Bölüm Bakar
Aşırı terleme pek çok farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilmektedir. Böylesi durumlarda insanlar ne yapacaklarını ve hastanede hangi bölüme gideceğini bilemiyor. Peki, aşırı terleme için hangi doktora gidilir? Aşırı terlemeye hangi bölüm bakar? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için hazırladık.
Alkali nedir, alkali ortam nedir?
Koronavirüse ve yayılmasını önlemeye ilişkin bilgiler veren Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da virüsün alkali ortamlarda yaşayamayacağını belirterek alkali ortamın nasıl oluşturulacağını açıkladı. Açıklama ardından alkali ve alkali ortam terimi de bir kez daha gündeme geldi. Peki, alkali nedir, alkali ortam nedir?
Ayak kokusuna ne iyi gelir? Ayak kokusu nasıl giderilir? Ayak kokusu neden olur ve nasıl geçer
Birçok insanın muzdarip olduğu dertlerden biri ayak kokusudur. Ayak kokusundan şikayetçi olan ve ayak kokusundan kurtulmak isteyenler için, ayak kokusunu giderecek çeşitli yöntemleri yazımızda bulabileceksiniz. Ayak kokusuna ne iyi gelir? Ayak kokusu nasıl giderilir bunlarla ilgili detaylar yazımızda bulunuyor.
Çocuklarda göğüs ağrısı neden olur?
Çocuklarda göğüs ağrısı oldukça sık rastlanan bir yakınmadır. Peki, çocuklarda göğüs ağrısı neden olur? Her göğüs hastalığı kalp hastalığının habercisi mi? İşte, çocuklarda göğüs ağrısı ve altında yatan nedenler…
Panik atak nedir? Nedenleri, belirtileri, tedavisi
Panik atak, ani başlayan ve korku, sıkıntı, endişe gibi duyguları içinde barındıran ruhsal bir problemdir. Erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülür. Peki, panik atak semptomları nelerdir, panik atak nasıl tedavi edilir? Konuyla ilgili merak edilenleri Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İsmet Kırpınar anlattı.
Agorafobi ne demek? Aforafobi belirtileri nedir?
Toplumumuzda pek çok kişi Agorafobi ile muzdarip bir hayat sürmektedir. Agorafobi kişinin gündelik hayatını etkileyen önemli bir ruh sağlığı problemidir. Bu ruh sağlığı hakkında pek çok kişi de tedavi görmektedir. Peki, Agorafobi ne demek? Agorafobi belirtileri nedir? Agorafobi hakkında tüm detayları sizler için derledik.
Panik atak kontrolü için 10 basit önlem
Panik atak veya panik bozukluğun son yıllarda sıkça görüldüğünü aktaran uzmanlar, kişinin beklemediği bir anda ve hiçbir sıkıntısı yokken ortaya çıkabilen bu sorunun göğüste bir ağrı ya da baş dönmesi ile kendini gösterdiğini, şikayetlerin çarpıntı, titreme, terleme, sıcak basması, bulantı ve kolda uyuşma ile devam ettiğini aktardı.
Dahiliye nedir? Dahiliye ne demek? Dahiliye doktoru neye ve hangi hastalıklara bakar?
Dahiliye bölümü vücudun iç organlarını etkileyen tüm koşullarla ilgilendiği için de geniş bir çalışma yelpazesine sahiptir. Dahiliye nedir? Dahiliye doktoru hangi hastalıklara bakıyor? Gibi merak edilen tüm soruları sizler için cevapladık.
Sınav kaygısıyla nasıl başa çıkılır?
YKS başvuruları sona eriyor. Sonrasında da üniversite giriş sınavlarına yaklaşık üç buçuk ay kalıyor. Üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, zaman zaman kendilerini yeterli görmeyip kaygılanabiliyor.
Tuz en fazla İç Anadolu'da en az Ege'de tüketiliyor
Diyetisyen Salih Gürel, tuz tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi.
Baş dönmesi bu hastalıkların habercisi olabilir
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, “Baş dönmesi sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur ve pek çok hastalıkta bir belirti olarak ortaya çıkabileceği gibi hormonal bir hastalığa da işaret edebilir” dedi.
Kışın Cildinizin İki Kurtarıcısı: Güneş Koruyucu ve Nemlendirici
Yaz aylarında güneş cildimize ne kadar zarar veriyorsa soğuk ve karlı havalarda da o kadar yıpratıyor. Özellikle kayak yapanlar kar yanığına karşı güneş koruyucu kullanmalı. Soğuk havanın oluşturduğu tahriş ve kuruluğa karşı ise önlem alınmalı. Dermatoloji, Veneroloji ve Kozmetoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Güngör, kış aylarında sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenleri anlattı.
Çay Ağacı (Hint Defnesi) Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?
Günümüzde oldukça popüler olan çay ağacı yağı cilde olan faydalarıyla biliniyor ve git gide birçok kadının cilt bakım rutininde bir şekilde yer alıyor. Hint defnesi yağı olarak da bilinen çay ağacı yağının bilinmeyen birçok faydası var. Peki çay ağacı yağı nedir, ne gibi faydaları var ve cilt bakım rutinimize nasıl ekleyebiliriz?
Çocuklarda doktora başvurmayı gerektiren 5 önemli belirti
Çocuklarda doğumsal kalp hastalığı görülme sıklığı 1000 canlı doğumda 8 civarındadır. Bu hastaların yaklaşık % 25'inde ilk bir yıl içinde kalp cerrahisi veya girişimsel tedaviye ihtiyaç duyulur. Erken tanı ve tedavinin sağlıklı bir yaşam için önemine değinen Doğumsal Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Çeliker ''Eğer bebeğinizde beslenme sırasında yorulma, sık soluma, aşırı terleme, morarma ve kilo alma sorunları varsa mutlaka doktorunuza danışın'' dedi.
Bu Faydaları Pek Bilinmiyor: Ada Çayı Tüketmek İçin 10 Neden
Ada çayı, hemen hepimizin mutfağında olan, çayını demlediğimiz bir bitki. Genelde regl sancılarını azaltmak için kullanılan ada çayının etkileri sadece bununla sınırlı değil. Ada çayını hayatınıza dahil etmeniz için 10 harika nedeni aşağıya bırakıyoruz!
Ayak mantarı nasıl geçer? Ayak mantarı belirtileri ve tedavisi
Ayak mantarı, birçok kişide görülebilen ve bulaşıcı olan bir deri hastalığıdır. Kızarıklık ve kaşıntıya neden olan bu rahatsızlığın mutlaka doktor gözetiminde tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ferihan Bilgin, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
Sıtma hastalığı nedir, belirtileri neler? Sıtma bulaşıcı mı?
Sıtma hastalığı seyahat hastalıklarından biri. Sıtma; kuluçka süresi ortalama 7 gün olan akut ateşli bir hastalıktır. Hastalık insanlara, parazitle enfekte olmuş dişi anofel sivrisineğinin ısırığıyla bulaşmaktadır. Sıtma hastalığı nedir, belirtileri neler?
Kalp krizi kadınlarda farklı belirtiler gösteriyor
Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hakan Erikçi, kalp krizinin kadınlarda farklı belirtiler gösterdiğine dikkat çekerek, "Kadınlarda aşırı halsizlik, baygınlık, bulantı hissi gibi belirtiler ortaya çıktığında kalp krizinden şüphelenmek, ihmal etmemek gerekir" dedi.
Sağlıklı Gebelik İçin 5 Egzersiz Kuralı
Gebelik döneminde yapılan egzersizler anne ve bebek sağlığı için büyük önem taşıyor. Anne adayına kendini fiziksel ve ruhsal olarak iyi hissettiren egzersizler; özellikle bu dönemde sık karşılaşılan bel ve sırt ağrılarını, şişlik ve ödem ile uykusuzluk problemlerini de azaltıyor. Gebelik döneminde hareketsizlikten uzak duran ve düzenli egzersiz yapan kişilerin normal doğum yapma şansı yükseliyor ve sancı süreleri de kısalıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Nilsem Eraslan, gebelik döneminde egzersizin önemi hakkında bilgi verdi.
Nike Ped Sorununa ve Terlemeye Çözüm Geliştirdi
Nike, problemleri ortadan kaldıran en yeni iki spor sütyeni Swoosh One Piece Pad ve Ultrabreathe ile spor sütyenlerine yepyeni bir soluk getiriyor.
Raşitizm nedir? Raşitizm nedenleri, belirtileri, tedavisi
“Raşitizm, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda görülen kemiklerdeki büyüme plağının bozulması ve hücresel bozukluğunun sonucu meydana gelen bir hastalıktır” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mevlüt Kürşat Akkar; raşitizm nedir, raşitizm belirtileri nelerdir, raşitizm tanısı nasıl konur gibi konuyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarını verdi.
Şeker hastalarında gizli kalp riski
Kadınlarda, şeker ve tansiyon hastalarında gizli kalp riskine dikkat çeken Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Bu kişiler göğüste sıkışma, yanma, sol kola vuran ağrı gibi tipik şikayetler olmadan kalp krizi geçirebiliyor” dedi.
Kramp neden girer, Kramp nasıl geçer, ayağa kramp girmesi nasıl geçer?
Kısa süreli ağrıların oluşturduğu uyuşma hissiyle birlikte gelen kramplar nasıl geçer sorusu internette aranan konular arasında yer alıyor. Kramp vücut içinde bir takım eksiklerin habercisidir. Peki Kramp neden girer, Kramp nasıl geçer, ayağa kramp girmesi nasıl geçer?
Tırnak mantarı belirtileri nelerdir? Tırnak mantarına ne iyi gelir? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Tırnak mantarı gösterdiği belirtiler dolayısıyla çok yıpratıcı bir etkiye sahip olmaktadır. Bulaşıcı olması dolayısıyla çok dikkatli olunası gereken tırnak mantarı, tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Peki, tırnak mantarı belirtileri nelerdir? İşte, tırnak mantarına iyi gelen tedavi yöntemleri hakkında bazı bilgiler
İyileştiren tarifler
Soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Atkıları, bereleri kuşandık. Ama bu elbette yeterli değil. Vücudumuzu içeriden de korumak gerekiyor. Direncimizi yükseltmek ve hastalığa yakalandığımızda daha çabuk iyileşmek için Beslenme ve Diyet uzmanı Dilara Koçak ve İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya’dan tarifler ve tavsiyeler aldık.
Ayaktaki nasır nasıl geçer? Nasıra ne iyi gelir? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Günlük hayatta sıklıkla ayakta kalan ve aktif bir hayat geçiren kişilerin hayatları boyunca en az bir kez olsun karşı karşıya kaldığı ayaktaki nasırlar, can yakan bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Peki, ayaktaki nasır nasıl geçer? Nasıra ne iyi gelir?
Kaşıntıya ne iyi gelir? Kaşıntı neden olur? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Sivrisinek ya da böcek ısırığıyla özdeşleşen kaşıntı, bazen bir hastalığın belirtisi olabiliyor. Kaşının altında alerji, egzama, iç organ hastalıkları gibi nedenler yatabiliyor. Sinir bozucu olan bu durumun önüne geçebilmek için çeşitli yöntemler var. Peki, kaşıntıya ne iyi gelir? Kaşıntı neden olur?
Botulizm (Botulismus) nedir, belirtileri nelerdir?
Botulizm hastalığı nedir ve nasıl bulaşır sorusunun cevabı internette araştırılırken, hastalık hakkında dikkat çeken bilgiler mevcut. Peki Botulizm nedir ve nasıl bulaşır? İşte Botulizm belirtileri ve bu hastalık hakkında detaylar
Terleyen bunamaz
Uzmanlar yoğun tempoda yapılan egzersizin bunamanın en büyük düşmanı olduğunu belirtti. Kanada’da yapılan araştırmaya göre, egzersiz yapmak beyinde hafızayı canlandıran yeni nöronların üremesine neden oluyor.
İşiniz Sizi Sağlığınızdan Etmesin
İş hayatında bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik cihazların sıkça kullanımı ile aşırı stres gibi faktörler, özellikle el bölgesinde görülen sağlık problemiyle ciltte lekelenme ve aşırı terleme sorunlarına yol açabiliyor. Teknolojik aletlerin kullanımına bağlı olarak, el bölgesinde görülen sağlık sorunları arasında; tenisçi dirseği, başparmak sendromu, kapral tünel, tetik parmak ve parmak sıkışmaları gibi el cerrahisini kapsayan hastalıklar öne çıkıyor. Bu cihazların kullanımıyla oluşan cilt lekelenmeleri gibi sorunların; nem aşıları, PRP ve dermapen uygulamalarıyla ortadan kaldırılabileceğini vurgulayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr Evrim Uçkunkaya, iş hayatının tetiklediği sağlık sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin şu bilgileri paylaşıyor…