İstanbul'da liselerin yüzdelik dilimleri ve taban puanları, 1 Temmuz tarihinde başlayan LGS tercihleri ile birlikte araştırılan konu olmaya başladı. İstanbul'da ikamet eden binlerce kişi, yüzdelik dilimler ve taban puanlar için araştırmalarına başladı. İşte, LGS tercihleri için çok önemli bir yere sahip olan yüzdelik dilimler ve taban puanları hakkında detaylı bilgiler
#Tercih RobotuMEB, LGS kapsamında tercih yapacak öğrenciler için ilk kez bir tercih robotu hazırladı. Tercih rehberi, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı. Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları için hazırlanan tercih rehberinde ise öğrencinin kayıt bölgesindeki okullar listelenebiliyor.
#MEBLYS 2017 tercih başvurularının başlamasına çok az bir zaman kaldı, araştırmalar hızlandı. Bu süreci en doğru şekilde gerçekleştirmek isteyen üniversite adayları oluşabilecek risklerin önüne geçebilmek içi tercih robotlarından yardım alıyor. Dilerseniz YÖK'ün hazırlamış olduğu ATLAS tercih robotundan dilerseniz de Uzmana Sor sayfamızdan yardım alarak tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İşte LYS 2017 tercihlerin fayda sağlayacak uygulamalar!
#Tercih Robotu2017 LYS tercihlerinin ne zaman sona ereceği binlerce Üniversite hayali kuran öğrenci tarafından merak edilen konular arasında yer almaya başladı. LYS sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından tercih işlemlerine odaklanan öğrenciler tercihlerini yapmaya başladılar. Tercih robotunun nasıl kullanılacağını merak eden öğrenciler internetten araştırma yapmaya başladı. Öte yandan öğrenciler LYS tercihlerinin ne zaman sona ereceğini merak ediyorlar. Peki, 2017 LYS tercihleri ne zaman sona erecek? LYS tercih robotu nasıl kullanılır?
#LYS2017 TEOG tercih işlemlerinin başlamasının hemen ardından binlerce öğrenci tercih robotunun nasıl kullanılacağını merak ediyor ve araştırıyor. TEOG tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte öğrenciler yüzdelik dilim hesaplamaya başladılar. Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir. Öte yandan öğrenciler yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağını da merak ediyorlar. Peki, 2017 TEOG tercih robotu nasıl kullanılır? TEOG yüzdelik dilim nasıl hesaplanır?
#TeogLYS tercih robotunun nasıl kullanılacağı yüz binlerce Üniversite hayali kuran öğrenci tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. LYS tercih robotunun kullanımı LYS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından oldukça rağbet gördü. ÖSYM tarafından da LYS tercih kılavuzu yayımlandı. Peki, LYS tercih robotu nasıl kullanılır?
#LYSLYS tercih kılavuzu aracılığıyla üniversite seçimleri için hazırlık devam ediyor. 18-26 Temmuz aralığında gerçekleşecek olan işlemler, tercih robotu aracılığıyla rahatça gerçekleştirilebilecek. Adaylar, almış oldukları puan türlerine göre tercihlerini gerçekleştirecek. Tercih robotu, bu esnada en çok kullanılan araçlar arasında yer alacak. İşte, LYS tercih kılavuzu ve diğer konularla ilgili detaylı bilgiler
#Tercih RobotuTEOG tercihleri ne zaman yapılacak konusu, öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği konular arasında yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan TEOG tercihleri, takvimde belirlenen tarihe göre değişkenlik gösterecek. TEOG sonuçları sonrası gerçekleştirilecek olan tercih dönemi 10 gün sürecek. İşte, merakla araştırılan tercih robotu ve tercih tarihi hakkında detaylar
#TEOGKPSS tercihleri Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans adayları tarafından değerlendirilmeye başlandı. Kamu dairelerinde memur olabilmek için mücadele eden adayların merakla beklediği KPSS tercihleri, tercih kılavuzu detaylarını araştırarak nitelik kodları işaretlemesi yapan adaylar tarafından tamamlandı. 21 Aralık tarihinde erişime açılan KPSS tercihleri, 30 Aralık gün sonuna kadar devam edecek. İşte merak edilen tercih kılavuzu ve nitelik kodları hakkında detaylı bilgiler
#Kpss2014 KPSS puanıyla yapılan ilk yerleştirmeler 26 Kasım’da sona eriyor. KPSS kasım atamasında hangi adaylar alt öğrenimden tercih yapabilecek? (ÖSYM KPSS-2014/2 tercih kılavuzu yerleştirme işlemi ve boş kadrolar, KPSS tercihi nasıl yapılır, KPSS tercihleri ücretli mi, KPSS'de nasıl tercih yapılır?)
#Kim Milyoner Olmak İsterYÖK Atlas tercih robotu aracılığıyla 2021 YKS ile öğrenci alan önlisans ve lisans programlarının kontenjan bilgisi erişime açıldı. Son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite tercihleri için kritik önem taşıyacak. YKS tercih sürecinde adaylar YÖK atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecekler. Üniversite tercih işlemleri ise ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden gerçekleşecek. Peki, YÖK Atlas robotu ile YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte, YKS üniversite tercih ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#YKS Üniversite Tercih EkranıYÖK Atlas, 2021-YKS'de tercih yapacak adaylar için güncellendi. Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) içerisindeki bazı modüller, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) verilerine göre güncellenerek, 2021-YKS'de üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?
#Yök Atlas